Cycle Map Campu Cetatii Eremitu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Erdőben - Vármező - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Erdőben - Vármező

Erdőben - Vármező

Vármező valamikor egy piciny falucska volt, de a környék adottsága folytán ma már híres nyaralóhellyé változott...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Erdőben - Vármező képtárból:

Tönkrement vadles
Tönkrement vadles
Koponya
Koponya
Csontok
Csontok

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Erdőben Vármező rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Kisvasút állomás 3.4 km-re - A kis vonat egy keskeny-nyomtávolságú vasútra épített gőzmozdonyból és 2 zárt, valamint 1 nyitott, 11-12 m hosszú vagonból áll. * Szakadát 4.73 km-re - Szakadát Szováta északnyugati tartozéktelepülése a a központtól 6 km-re északra a Szakadát-pataka mentén. * 1916-os honvéd emlékmű 7.33 km-re - A Bekecs oldalában, a Körvélyes-mezőn található egy honvéd emlékmű, mely az 1916-os román betörés feltartoztatása során elesett székely honvédőknek állít emléket. * Ökumenikus kápolna 7.41 km-re - A Bekecs-tető a nyárádmentiek szent hegye. * Adrenalin Plus kalandpark 8.13 km-re - Adrenalin Plus kalandpark - Tivoli tó, Szováta. * Kilátó 8.35 km-re - Jellemző a hely egyedien gazdag változatosságára, hogy amíg a Vörös-tó só-koncentrációja elég magas, addig a közvetlen szomszédságában található Piroska tó, amelyhez a felszínre bukkanó sótömbök mellett vezet az ösvény, édesvizünek számít, halak is élnek benne. * Sóhegy 8.4 km-re - Sóhegy - Szováta. * Mezítlábas ösvény 8.55 km-re - A mezítlábas ösvény Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik.

Néhány székely szó jelentése:
Komótcipő = Félcipő házi használatra. Kompona = Majorok használják, mint súlymértéket. Korc = A harisnyaszíjjat a korcba helyezik el. Korcsia = Deszkákból összeállított lapos szánkó. Kornyadozik = Betegeskedik, nem érzi jól magát. Körtöve = Körte. Koslat = Ok nélkül járkál, jön-megy. Kószálni = Tétlenül járkálni. Köszkenyér = Barna kenyér. Főként a rozskenyér.

- Maros megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Tündérek forrása
Tündérek forrása
A Várhegy tövében, a Kis-Nyárád völgyében található a Tündérek forrása.
Várhegy
Várhegy 1.62 km-re
RH0029 Várhegy Vármező
Égerfás-tó
Égerfás-tó 1.93 km-re
RH1734 Égerfás-tó Vármező
Római őrtorony
Római őrtorony
A Maros megyei római határszakasz kutatása során számos, a védelmi vonalhoz tartozó lelőhelyet azonosítottak.
Pálos kolostor romjai
Pálos kolostor romjai
Lestyán Ferenc írja, hogy Pázmány katalógusa Nyárád kolostorról is tud, de helyét nem ismeri.
Likas-kő
Likas-kő
A Görgényi-havasokban, a Meleg Sugó-völgyében található egy nagy sziklatömb, a Likas-kő, aminek a tövében tengermarta üreg található.
Alsó-Halas pataki homokbánya
Alsó-Halas pataki homokbánya
Az Alsó-Halas pataki homokbánya a Vármezőről induló, kék kereszttel jelzett túraútvonal végén található.
Nagy-ág melléke
Nagy-ág melléke
Vármezőtől a Várhegyen is túl gyönyörű lombhullató erdőben kanyarog a gátertól tovább az út a Nagy-Nyárád, vagy másnéven Nagy-ág völgyében.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Ez megúszta - Ez a láda alig-de megúszta az erdőirtást...
 • Husveti dobozok - Konnyen ment, hamar megkerult...
 • Csontok nélkül - Az elázott utat megtaláltam...
 • Eső után az erdőben, csontok között - Az előző este esett az eső, az erdőben kialakított, kialakult utakon, vízmosásokban sár volt...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.