Erdőben - Vármező - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Erdőben - Vármező

Erdőben - Vármező

Vármező valamikor egy piciny falucska volt, de a környék adottsága folytán ma már híres nyaralóhellyé változott. Megközelíthető Szováta irányából Nyárádremete felé, 14 km. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Erre indultam Tönkrement vadles Koponya Csontok. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Erdőben Vármező fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Vármező és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Erdőben! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Vármező közelében?
9439 Likas-kő. A Görgényi-havasokban, a Meleg Sugó-völgyében található egy nagy sziklatömb, a Likas-kő, aminek a tövében tengermarta üreg található. (különleges hely geodobozzal)
10663 Kisvasút állomás. A kis vonat egy keskeny-nyomtávolságú vasútra épített gőzmozdonyból és 2 zárt, valamint 1 nyitott, 11-12 m hosszú vagonból áll.
10783 1892. (turisztikai látnivaló geodobozzal) 11888 Nagy-ág melléke. Vármezőtől a Várhegyen is túl gyönyörű lombhullató erdőben kanyarog a gátertól tovább az út a Nagy-Nyárád, vagy másnéven Nagy-ág völgyében. (látnivaló és geodoboz)
14705 Ozsváth-csorgó. Az Ozsváth-csorgó Nyárádremete és Szováta között található, az út mellett. (látnivaló és geodoboz)
14865 Szakadát. Csak 1900-ban került a Helységnévtárba, addig tanyaszerű telep volt.
14931 Macska-tető. Az Égerfás-tótól a nyakba kimászva, nem a Várhegyre, hanem ellentétes irányba indulunk el.
16585 Vityál vára. 5.3 km-re. A Maros megyéhez tartozó Nyárádremetétől északra, 3 km-re fekvő, 800 m magas dombon Árpád-kori vár maradványait találjuk.
19280 Katolikus temető Nyárádremete Maros megye. Nyárádremete Szovátától 20 km-re fekszik.
19355 Hollós-tó. A Bekecs-tetőtől keletre található a Hollós-tó.
20253 Tündérek útja. A Tündérek-útja Vármezőtől keletre helyezkedik el, a Kaca-hegy, az Alsó-Kaca tisztás között, a Kaca-patak forrásvidékén.
20812 Mosdókő. A Bekecs-tetőről a Hollós-tó felé vezető út mentén található egy nagy mohás kő, amelyet a helybeliek Moháskőnek, Oltárkőnek de leggyakrabban Mosdókőnek neveznek.
22288 Vész-kő. A Bökecs tetején, a Vész-mező szélén, az erdei út mellett található egy másik kő is.
22573 Bökecs leve Bekecs-tető. A forrást 2013 ősszén kiépítették, betonlépcsőn lehet lemenni a forráshoz.
23032 4530. A Bekecs oldalában, a Körvélyes-mezőn található egy honvéd emlékmű, mely az 1916-os román betörés feltartoztatása során elesett székely honvédőknek állít emléket.
23267 Ökumenikus kápolna. A Bekecs-tető a nyárádmentiek szent hegye.
25541 Adrenalin Plus kalandpark. Adrenalin Plus kalandpark - Tivoli tó, Szováta.
25987 Tivoli-tó Szováta. A Tivoli tavat mesterségesen alakították ki a Cseresznyés-hegy aljában, a Körös-Toplica patak medrében.
26056 4616. A kilátótorony melletti házikó ablakába kitett tájékoztató szerint a kilátó naponta 12 és 19 óra között látogatható, ingyenesen.
26232 Kilátó. Jellemző a hely egyedien gazdag változatosságára, hogy amíg a Vörös-tó só-koncentrációja elég magas, addig a közvetlen szomszédságában található Piroska tó, amelyhez a felszínre bukkanó sótömbök mellett vezet az ösvény, édesvizünek számít, halak is élnek benne.
26363 Sóhegy. Sóhegy - Szováta.
26577 Kisvasút állomás. 8.5 km-re. 26677 Kilátó Vörös-tó Szováta. 26844 Mezítlábas ösvény Szováta. 8.5 km-re. A mezítlábas ösvény Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik.
26882. 27189 Óriások árka Nyárádselye. Valószínűleg a Mikháza és Szováta közötti, egykori római út maradványa.
27390 1361. 2011-2012 környékén a szovátai önkormányzat a sóhegyek tövéből, a hegyből kibukó sósforrás vizét, a géravizet, a Géra utca, Csendes utca, Tölgyes utca találkozásához, az egykori Géra fürdő területére vezette be.
27434 Medve-tó Szováta. Látnivalói a Medve-tó, a Mogyorósi-tó, a kis sósvizű tavak: Zöld-tó, Vörös-tó és Fekete-tó, a fürdőtelep vadászkastély stílusú villái, a Szováta faluban található református templom.
28762 Mária-forrás Szováta. A Mária-forrás a Rózsa és a Sas utcák kereszteződésénél található a rendőrséggel szemben.
28866 Nádas-csorgó . A Forrás-utcából a kanyarban egy sikátor vezet a Nádas-csorgóhoz.
30913 Tyukász-domb. Én a Pacsirta utcán keresztül közelítettem meg a szovátai Tyukász-dombon levő, 1888-ban épült kis római katolikus kápolnát.
32738. 33300 Római őrtorony. 34509 Kripta a ferences kolostortemplom alatt. A templomban mintegy tucatnyi feliratos és helyenként faragott díszű sírtábla jelöli a kripta kamráiba temetett neves személyek sírjait.
34518 Katolikus templom és Ferences kolostor. 34553 Suvadás. Nyárádselyéből közelítettem meg a suvadást, a katolikus templom irányából vágtam bele a suvadás kellős közepébe.
34681 Függőhíd Sóvárad. Sóvárad Szováta felőli kijáratánál egy fémből készült, deszka járófelületű függőhíd található.
34791. 34892 Falu harangja. Mikházán, abban az utkereszteződésben, ahol a ferences kolostortemplom felé le kell térni, egy harangláb és egy fedett feszület található, melyre a helybeliek a Jézuska és a Falu harangja elnevezéseket használják.
35953. 36110 Tájoló kilátó. Célja az erőd területének megmutatása a tájban.
36198 Református templom. Az 1567.

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Vármező
Vármező - Vármező Szovátától 20 km-re fekszik, halászcsárdáiról, több tucat tóból álló pisztrángtelepeiről híres.
Katolikus templom
Katolikus templom - Vármezőn, a nagyrészt római katolikus lakosság hitélete a Várhegy előterében álló Jézus szíve-templomban zajlik.
Tündérek forrása
Tündérek forrása - A Várhegy tövében, a Kis-Nyárád völgyében található a Tündérek forrása.
Várhegy
Várhegy 1.62 km-re. RH0029 Várhegy Vármező
Égerfás-tó
Égerfás-tó 1.93 km-re. RH1734 Égerfás-tó Vármező

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Vármező térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Erdőben gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Ez megúszta - Ez a láda alig-de megúszta az erdőirtást...
 • Husveti dobozok - Konnyen ment, hamar megkerult...
 • Csontok nélkül - Az elázott utat megtaláltam...
 • Eső után az erdőben, csontok között - Az előző este esett az eső, az erdőben kialakított, kialakult utakon, vízmosásokban sár volt...
 • Sikerült eljutni Vármező környékére? Tetszett az Erdőben? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.