Kőkép - Segesvár - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Sighisoara - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Kőkép - Segesvár

A segesvári várhegy temploma mellett még ma is látható egy boltozott alagút kezdete, amely végső szükségben kimenekülő utat biztosított az ostromlott várból. Állítólag ez az alagút a Medgyes felé vezető országút mellett levő török emléknél végződik. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Zsidó temető Kőkép Segesvár Piros doboz Emlékmű... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kőkép Segesvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
3752 Jakody-ház. A segesvári Jakody-ház 1772-ben épült lakóház, jelenleg a Fegyverek és Térképek Háza múzeumnak ad otthont. 3781 Durutya-Ebner-ház. 3787 Tichy-ház. 3812 Baschner-ház. 3818 Markus-ház. 3821 Morin-ház. 3847 Heinz-ház. 3847 Roman S-ház. Roman S-ház. 3850 Petőfi Sándor mellszobra. Petőfi Sándor mellszobra a segesvári vár északkeleti sarkában, a Csizmadiák tornya és a Szent József római katolikus templom közötti kis parkban található. 3853 Richter-ház. A XVIII-dik században épült Richter-ház Segesváron, az Asztalosok utca 28 szám alatt található. 3875 Steiner-ház. 3941 György Krauss-ház. Ebben a házban lakott Krauss György (1607-1679), Segesvár krónikása és történésze, a XVII-dik századi Erdély történelmének szerzője. 3953 Szent József katolikus templom. A segesvári Szent József római katolikus templom 1896-ban épült, leégett 1983-ban, majd újraépítették 1984-ben. 3956 Michael von Melas-ház. Ebben a házban lakott Michael von Melas (1729-1806), az osztrák hadsereg hadvezére. 3956 Kootz-ház. A Kootz-ház egy XVII-dik században épült segesvári lakóépület, a Bástya utca 9 szám alatt. 3997 Mild-ház. Az épületen levő felirat szerint, ebben a házban lakott Johann Both polgármester.

Néhány székely szó jelentése:
Csicsőskossó = Mázas cserépkorsó, melyből a vizet ki lehet szívni, a fül görbülésén látható dudorodás nyílásán. Csigalya = Fűzfa bokor. Van fehér és szürke csigalya. Csiha = Virgonc, rakoncátlan, pajkos, csintalan. Ez a leány igen csiha. Csihány = Csalán. Csik szele = Déli szél. Csika = Disznó.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Zsidó temető
Segesvár Marosvásárhely, illetve Medgyes felőli bejáratánál, a Kőkép tornyocskája alatti kis, félig rejtett domboldalon találjuk a segesvári zsidó temetőt.
Serkes-tó
Akik kocsival utaznak át Segesváron talán nem tudnak a Serkes-tóról, hiszen félreesik kissé a főúttól.
Régi Küküllő-fahíd
A segesvári Küküllő-híd a várostól 3 km-re állt, egy nyílásban hidalva át a Nagy-Küküllő folyót.
Leprások temploma 0.94 km-re. A Szentlélek tiszteletére szentelt, segesvári Leprások temploma a XV-dik században épült, és ma is áll.
Szabók bástyája
A segesvári vár északnyugati oldalában található Szabók bástyája a XIV-dik században épült.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Rövid és hosszútávú megoldás - Több forgatókönyvet is el tudok képzelni...
 • Lába kelt - Amikor elkezdtem dobozokat rejteni, nem gondoltam, hogy ilyen sok doboz tűnik el...
 • Végre tavasz 3 - Egyszer már jártam itt, de most újra kerestem...
 • Mesében - Medve fejében a nyúl, nyúl fejében a stb...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.