Pietrosz-csúcs - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Gura Haitii Saru Dornei - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Suceava megye

Pietrosz-csúcs

A Pietrosz-csúcs, vagy Nagy-Köves, a Keleti Kárpátok legmagasabb vulkanikus eredetű csúcsa, 2100 m magas. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A Pietrosz-csúcs A volt kénbánya 1 A volt kénbánya 2 A volt kénbánya 3 Magyar-Negoj A Magyar-Negojon A Nagy-Kövesen A Rekettyés felé A málhás bringa Csillagvirág A Pietrosz fele - 1... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Pietrosz-csúcs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
18077 Sziklakilátó. Sziklakilátó a Nedves-patak fejében. (rejtekhely geodobozzal) 18171 Kis-Tiha-nyereg. 19754 Tiha-vízesés. A Tiha-vízesés a Kelemen Nemzeti Parkban található. (rejtekhely geodobozzal) 21110 Jézer-tó. A Jézer-tó, más néven Bánffy-tengerszem, a Rekettyés sziklakönnye, a Kelemen-havasok legismertebb természetes tava, glaciális eredetű képződmény. (rejtekhely geodobozzal) 22514 Tamó sziklavára. Tamó sziklavára az 1862 méteres Tamó-tetőtől dél-nyugati irányba 900 m távolságra, 1820 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. (rejtekhely geodobozzal) 24335 Veres-kő sziklái. A Veres-kő sziklacsoport az Apostolok szikláitól 4 km távolságra délnyugati irányba 1670 m  magasságban szintén a gerinc közelében helyezkedik el. 24429 Tatár-tető. 25472 Sztrunior-tető. Sztrunior-tető. 25789 Lomáska. A Kelemen-havasokban található Kis-Lomás patak felső szakaszát egy andezitlépcsőn lezúduló vízesés ékesíti. 26254 Kelemen Cserbükk. Kelemen Cserbükk. 26417 Kis Lomás úr szikla. A Kis-Lomás-vízesés közelében, a kék háromszöggel jelzett túraútvonal felett látványos sziklaalakzatok emelkednek. 28194 Kis-Lomás hegyi menedékhely. A Kis-Lomás-vízeséstől körülbelül 800 méternyire délkeletre egy hegyi menedékhely található, a kék háromszöggel jelzett túraútvonal mentén. 30593 Kis-Beszterce. A Kis-Besztercés-t legrövidebb úton a Ratosnya völgyén közelithetjük meg, kék keresztet, majd kék háromszöget követve. 32267 Zsedán-völgyi kőgomba. 32348 Megalitok pantheonja. Megalitok pantheonja. 33231 Kis Csika-csúcs. A Kis Csika- vagy Csikuca-csúcsnak olyan szép neve van románul (Cica Mica, Cicuta), persze magyarul kiejtve, hogy a magyar megfelelőjét nem is kellene használni.

Néhány székely szó jelentése:
Kukuri = Teknővakarékból készült és sütött köralakú sütemény. Kuncog = A vízibéka hangja. Kurtafarkú kigyó = Keresztes vipera, melynek a farka rövid. Kürti = Női téli flánelblúz. Kürtő = Kályhacső. Kuruncz = Sugár rúdfa.

Természeti értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Magyar-Negoj-tető 1.61 km-re. Magyar-Negoj-tető - Kelemen-havasok.
Negoj védkunyhó 2.47 km-re. A Negoj-nyeregtől körülbelül 700 méterre található egy védkunyhó, a Negoj tisztáson.
Illés sziklái
A Kelemen-havasok főgerincén levő Ruszka-csúcs délkeleti oldalában találhatók Illés kövei, másnéven Illés sziklái (Pietrele lui Ilies).
Gyöngyös-patak vízesései 4.51 km-re
RH4462 Gyöngyös-patak vízesései Kelemen-havasok
Tiha-tető
A Tihu csúcs megközelitését Palotailváról ajánlom: Ilva patak völgye (piros kereszt), Nagy Ilva patak völgye (kék kereszt), Tihu patak volgye (Tiha Ilvei kék pont).

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Meglepetés - Meglepő, hogy a doboz 2006 óta még megvan, ép és száraz...
 • Köves csúcs - A Jézer-tótól folytattam utamat váltakozó időjárási viszonyok között...
 • Ismertető leírás kiegészítve - Kiegészítettem az ismertető leírást az élelmiszerekre vonatkozó résszel...
 • Megbontatlan pástétomos konzervek - Igen, megbontatlan pástétomos konzervekkel van tele a geodoboz...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.