Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Pietrosz-csúcs - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Pietrosz-csúcs

Pietrosz-csúcs | Hol van ez a hely?

A Pietrosz-csúcs, vagy Nagy-Köves, a Keleti Kárpátok legmagasabb vulkanikus eredetű csúcsa, 2100 m magas.

A csúcsrégió megközelítésére a legalkalmasabb útvonal a Nagy-Ilva völgye. Palotailvától indulunk, N46° 57.337' E025° 07.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A Pietrosz-csúcs A volt kénbánya 1 A volt kénbánya 2 A volt kénbánya 3 Magyar-Negoj A Magyar-Negojon A Nagy-Kövesen A Rekettyés felé A málhás bringa Csillagvirág A Pietrosz fele - 1. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Pietrosz-csúcs fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Pietrosz-csúcs! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Pietrosz-csúcs közelében?
Rekettyés-csúcs Kelemen-havasok. A meteorológiai állomástól csak pár méter választja el. Jézer-tó és Rekettyés-tető - Egy kis vasárnapi 25 km-es séta. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sziklakilátó Nedves-patak. A Tiha-csúcshoz közel - . (turisztikai látnivaló geodobozzal) Tiha-vízesés Nedves-patak Kelemen-havasok. A Tiha-vízesés a Kelemen Nemzeti Parkban található. Május - Május még messze van, nem tudom, hogy mennyi szabadidőm lesz májusban. (látnivaló és geodoboz)
Jézer-tó Kelemen havasok. A Jézer-tó, más néven Bánffy-tengerszem, a Rekettyés sziklakönnye, a Kelemen-havasok legismertebb természetes tava, glaciális eredetű képződmény. Havasszépe - Sokszor megcsodáltuk már a tavacskát, a víz sajnos egyre kevesebb benne. (különleges hely geodobozzal)
Tamó sziklavára. Már Erdély területén található. Egy kicsit nehezebben - A Tamó szikláit egy kicsit nehezebben találtuk meg, az oda vezető ösvényen nem sokan járhattak, úgy kellett átvergődni és felkapaszkodni a törpefenyők között.
Veres-kő sziklái. A Veres-kő sziklacsoport az Apostolok szikláitól 4 km távolságra délnyugati irányba 1670 m  magasságban szintén a gerinc közelében helyezkedik el. Por a geodobozon - A 12 Apostol sziklacsoportjai után a Veres-kő szikláit kerestük fel.
Tatár-tető.

Pietrosz-csúcs románul - in limba romana: Varful Pietros Muntii Calimani


Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Pietrosz-csúcs gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Meglepetés - Meglepő, hogy a doboz 2006 óta még megvan, ép és száraz...
 • Köves csúcs - A Jézer-tótól folytattam utamat váltakozó időjárási viszonyok között...
 • Ismertető leírás kiegészítve - Kiegészítettem az ismertető leírást az élelmiszerekre vonatkozó résszel...
 • Megbontatlan pástétomos konzervek - Igen, megbontatlan pástétomos konzervekkel van tele a geodoboz...
 • Konzervek a geodobozban? - Konzervdobozokkal van tele a geodoboz? Úgy érted megbontatlan konzervekkel? Pástétom, babgulyás csülökkel, paszulyfőzelék kolbásszal és hasonlók? :-) Hát ez nem igazán szabályos...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Pietrosz-csúcs? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Illés sziklái
Illés sziklái
A Kelemen-havasok főgerincén levő Ruszka-csúcs délkeleti oldalában találhatók Illés kövei, másnéven Illés sziklái (Pietrele lui Ilies).
Gyöngyös-patak vízesései
Gyöngyös-patak vízesései 4.51 km-re
RH4462 Gyöngyös-patak vízesései Kelemen-havasok

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.