Turisztikai látnivalók Erdélyben, Székelyföldön, és a Kárpát-medencében

Rejtekhely-keresés a Kárpát-medencében
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a Kárpát-medence rejtett kincsesládáit, turisztikai látnivalóit! Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence rejtett természeti kincsei, látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés, gps. Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár.
Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció - Rólunk - Néhány látnivaló
 

Rejtett kincsek keresése, egy modern kaland

A geotrekking egy népszerű, izgalmas és kalandos tevékenység, melyet szabadtéri szórakozásra használnak. A Rejtsd el, hogy keressék meg elvén alapul, melyben gps készülék segítségével rejtekhelyek és úgynevezett geoládák felkutatása a cél. A geoláda maga egy jól eldugott, elrejtett doboz, melyben kisebb-nagyobb apróságok, ajándékok találhatók, illetve egy kis napló, ahova a megtaláló bejegyzi a felhasználónevét és a megtalálás dátumát.

A kezdetek kezdetén még csak kevesen hódoltak ennek az új szabadidős tevékenységnek, de aztán terjedni kezdett a játék híre. A technológiai fejlődés következtében ma már szinte bárki könnyedén csatlakozhat a rejtekhely-keresők világához, a fejlettebb gps eszközöknek és az okostelefonoknak köszönhetően.

Rejtekhely-keresők

A virtuális kincskeresés egyre népszerűbb lett a világ minden táján, köszönhetően számos webhely megjelenésének, melyek lehetőséget adnak rejtekhelyek és geodobozok keresésére, új geoládák rejtésére. A geotrekking nem csak egy izgalmas és szórakoztató kikapcsolódás a szabadban, de lehetőséget ad az embereknek, hogy felfedezzék a környezetüket, és akár arra is, hogy más rejtekhely-keresőkkel találkozzanak, közösséget építsenek.

A legújabb rejtések:

Fergettyűvár Egerpatak
A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa.
Erzsébet-borvízforrás Hosszúaszó
A hosszúaszói borvíz egy bikarbonátokban gazdag ásványvíz, bor mellé is fel lehet szolgálni.
Alagút felett Lóvész
Amíg a vonat a vasúti alagútban haladhat, mi az alagút felett sétálhatunk az Utusaly vasúti megálló és a lóvészi állomás között.
Gavrii hegyese Havasnagyfalu
Gavrii hegyese egy sziklás kilátó Havasnagyfalu, románul Marisel, tanyavilágában.

A megfelelő gps eszköz és az alapvető fogalmak

A geotrekking egy izgalmas és kalandos tevékenység, melyet természetet és kalandvágyat kedvelő emberek űznek, szerte a világon. Ha te is szeretnél belevágni ebbe a szenvedélyes játékba, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj az alapvető fogalmakkal, és kiválaszd a megfelelő gps eszközt.

Először is, mi is az a geotrekking? Egyszerűen fogalmazva, a rejtekhely-keresés egy játék, ahol a résztvevők rejtett tárgyakat, úgynevezett geoládákat keresnek meg gps koordináták segítségével. Ezeket a ládákat más játékosok rejtik el. A többieknek meg kell ezeket találniuk, bejegyezniük a felhasználónevüket és a megtalálás dátumát a naplóba, illetve a rejtekhelyeket listázó webhelyre, miközben kicserélhetik a dobozban található apró ajándékokat.

Ha eldöntötted, hogy belevágsz a rejtekhely-keresés világába, akkor fontos, hogy rendelkezz egy megfelelő gps eszközzel, amit a koordináták meghatározására és a ládák megtalálására használnak. Ma már számos lehetőség áll rendelkezésre: hordozható gps-ek, mobiltelefonok. Válassz ki egy olyan eszközt, amelyet kényelmesen hordozhatsz magaddal, és megbízhatóan működik a koordináták meghatározásában.

Ahhoz, hogy könnyedén feltaláld magad a rejtekhely-keresők közösségében, fontos, hogy megértsd az alapvető fogalmakat és elveket. Ismerd meg a geoládák típusait - pl. a hagyományos ládákat, pet előformákat, vagy a geodoboz nélküli rejtekhelyeket. Tudd, hogy mit kell tenned, ha geodobozt találtál, és hogy igazolhatod a megtalálást. Ha új kalandokat szeretnél, és túrázás közben, a természetet járva, új helyeket és elrejtett ládákat felfedezni, próbáld ki a rejtekhely-keresést. Garantáltan élvezetes és izgalmas élményben lesz részed.

A legújabb bemutatott érdekes helyek:

Kohó-kövek - A Kohó-kövek Kőfalu (románul Pietroasa) településtől délkeletre találhatók. Rusesti-házcsoport - A Merisor faluhoz tartozó Rusesti házcsoport a Rachita patak mellékvizénél, a Rusesti patak mentén található, elszórtan. A régi iskola romjai - Az 1897-ben épült, régi általános iskola romjai a merisori ortodox templommal szemben állnak. Millecentenáriumi emlékmű - Az Újtusnád és Tusnádfürdő közötti országúttól nem messze, Nádasfürdő irányában letérve, áll a Millecentenáriumi emlékmű.

Az utolsó napok legnépszerűbb turisztikai látnivalói:

Suta-tó - A Suta-tó egy mesterséges tó, amelyet a Fitód patakán hoztak létre, Csíkszereda mellett. Csinód - Csinód 14 km-re található Csíkszentmártontól, ahol a falu központjában irányjelző tábla mutatja az Úzvölgye felé vezető utat. Fergettyűvár - A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa. Szent Anna-kápolna - A várostól északra, az 1087 m magas Csobot-hegyen egy magyar és egy örmény római katolikus Szent Anna kápolna áll.

Kevésbé keresett helyek:

Gereblye-kő - Zemplén nyugati részén, turistaösvény-mentes helyen, szép természetes kilátóhely. Hinta Kék-barlang Malom - Forrásfalva közelében, a nadrági vasipari társaságnak vasércbányái voltak.

Szállás és turisztikai látnivalók:

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.