Turisztikai látnivalók Erdélyben, Székelyföldön, és a Kárpát-medencében
Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a Kárpát-medence rejtett kincsesládáit, turisztikai látnivalóit! Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence rejtett természeti kincsei, látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés GPS készülékkel vagy anélkül. Túracélpont-adatbázis.
Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció - Rólunk - Néhány látnivaló
 

A legújabb bemutatott helyek:
Szentháromság római-katolikus templom Beszterce
A templom előterébe be lehet lépni, beljebb egy kovácsoltvas rácson keresztül lehet szemlélni a megállt időt.
Kemény-Bánffy kastély Aranyosgerend
A Kemény-Bánffy kastély Aranyosgerend református templomától alig 200 méterre található, északkeletre, az Aranyos partjának közelében.
Monyasd feje Menaságújfalu
A Monyasd feje nevű domb Menaságújfalu és Hosszúaszó között található, a Monyasd-patak tetejében, a Fiság és Fitód patakok vízválasztóján.
Csíkszentléleki 500 éves hársfa
Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették.
Tájoló kilátó - Mikháza
Tájoló kilátó Mikháza
A mikházi Tájoló kilátóról remek kilátás nyílik az egykori római kasztrum és vicus területére, valamint a Felső-Nyárádmentére.
Remény menedékhely Csoránga-öv Királykő-hegység
A Remény- (Csoránga) menedékkunyhóhoz a piros háromszöggel jelzett túraútvonalon juthatunk fel.
Óriásfalfestmény - A csíkszeredai Petőfi-utcában található Bandido's étterem Lejtő utca felőli tűzfalán egy látványos Petőfi-falfestés látható. A legrégebbi székelykapu - A mikházi ferences templom és kolostor 1673-ban készült, régi galambbúgos nagy- és kiskapuja, a legrégebbi fennmaradt székelykapu volt. Római katonai tábor - A több, mint 2 hektáron elterülő mikházi római katonai tábor Maros megye egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye. Idődoboz pavilonok - Az Idődoboz pavilonok a Mikházi Régészeti Parkban találhatók, a településtől délnyugatra, a római kasztrum és a régészeti park között. Halász - Az Érmellék egykor gazdag vizeinek emlékére az Ady Endre Kulturális Központban nyílt meg egy múzeum. Homokos-sziklavályú - A Sárga-fal elnevezésű sziklafal aljából, a Calinet-völgyből érkezve, több lehetőség közül választhatunk az utunk folytatására, az egyik a Homokos- (szó szerint) sziklavályúban. Orlowski-forrás - Az Orlowski kapitány forrása a Calinet- (ejtsd Kölinec) szakadékvölgyben található, a jellegzetes színezetű Sárga-fal aljában. Református templom - A XIII-dik század utolsó negyedében épült, majd a XV-dik században építették új gótikus szentélyét tengelysarkos, sokszögzáródású alaprajzi megoldással. Szűz Mária katolikus templom - A Dietrichstein-Stubenberg-kastéllyal egybeépítették 1764-68 között Johann Nepomuk Dietrichstein, a székelyhídi uradalom birtokosa megbízásából. Geotrekking

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.