Turisztikai látnivalók Erdélyben, Székelyföldön, és a Kárpát-medencében

Rejtekhely-keresés a Kárpát-medencében
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a Kárpát-medence rejtett kincsesládáit, turisztikai látnivalóit! Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence rejtett természeti kincsei, látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés, gps. Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár.
Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció - Rólunk - Néhány látnivaló
 

Rejtett kincsek keresése, egy modern kaland

A geotrekking egy népszerű, izgalmas és kalandos tevékenység, melyet szabadtéri szórakozásra használnak. A Rejtsd el, hogy keressék meg elvén alapul, melyben gps készülék segítségével rejtekhelyek és úgynevezett geoládák felkutatása a cél. A geoláda maga egy jól eldugott, elrejtett doboz, melyben kisebb-nagyobb apróságok, ajándékok találhatók, illetve egy kis napló, ahova a megtaláló bejegyzi a felhasználónevét és a megtalálás dátumát.

A kezdetek kezdetén még csak kevesen hódoltak ennek az új szabadidős tevékenységnek, de aztán terjedni kezdett a játék híre. A technológiai fejlődés következtében ma már szinte bárki könnyedén csatlakozhat a rejtekhely-keresők világához, a fejlettebb gps eszközöknek és az okostelefonoknak köszönhetően.

Rejtekhely-keresők

A virtuális kincskeresés egyre népszerűbb lett a világ minden táján, köszönhetően számos webhely megjelenésének, melyek lehetőséget adnak rejtekhelyek és geodobozok keresésére, új geoládák rejtésére. A geotrekking nem csak egy izgalmas és szórakoztató kikapcsolódás a szabadban, de lehetőséget ad az embereknek, hogy felfedezzék a környezetüket, és akár arra is, hogy más rejtekhely-keresőkkel találkozzanak, közösséget építsenek.

A legújabb rejtések:

Erzsébet-borvízforrás Hosszúaszó
A hosszúaszói borvíz egy bikarbonátokban gazdag ásványvíz, bor mellé is fel lehet szolgálni.
Az alagút felett Lóvész
Amíg a vonat a vasúti alagútban haladhat, mi az alagút felett sétálhatunk az Utusaly vasúti megálló és a lóvészi állomás között.
Gavrii hegyese Havasnagyfalu
Gavrii hegyese egy sziklás kilátó Havasnagyfalu, románul Marisel, tanyavilágában.
Rigó-tó Szováta
A Rigó-tó a Szováta környéki tavak egyike, több irányból is meg lehet közelíteni.

A megfelelő gps eszköz és az alapvető fogalmak

A geotrekking egy izgalmas és kalandos tevékenység, melyet természetet és kalandvágyat kedvelő emberek űznek, szerte a világon. Ha te is szeretnél belevágni ebbe a szenvedélyes játékba, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj az alapvető fogalmakkal, és kiválaszd a megfelelő gps eszközt.

Először is, mi is az a geotrekking? Egyszerűen fogalmazva, a rejtekhely-keresés egy játék, ahol a résztvevők rejtett tárgyakat, úgynevezett geoládákat keresnek meg gps koordináták segítségével. Ezeket a ládákat más játékosok rejtik el. A többieknek meg kell ezeket találniuk, bejegyezniük a felhasználónevüket és a megtalálás dátumát a naplóba, illetve a rejtekhelyeket listázó webhelyre, miközben kicserélhetik a dobozban található apró ajándékokat.

Ha eldöntötted, hogy belevágsz a rejtekhely-keresés világába, akkor fontos, hogy rendelkezz egy megfelelő gps eszközzel, amit a koordináták meghatározására és a ládák megtalálására használnak. Ma már számos lehetőség áll rendelkezésre: hordozható gps-ek, mobiltelefonok. Válassz ki egy olyan eszközt, amelyet kényelmesen hordozhatsz magaddal, és megbízhatóan működik a koordináták meghatározásában.

Ahhoz, hogy könnyedén feltaláld magad a rejtekhely-keresők közösségében, fontos, hogy megértsd az alapvető fogalmakat és elveket. Ismerd meg a geoládák típusait - pl. a hagyományos ládákat, pet előformákat, vagy a geodoboz nélküli rejtekhelyeket. Tudd, hogy mit kell tenned, ha geodobozt találtál, és hogy igazolhatod a megtalálást. Ha új kalandokat szeretnél, és túrázás közben, a természetet járva, új helyeket és elrejtett ládákat felfedezni, próbáld ki a rejtekhely-keresést. Garantáltan élvezetes és izgalmas élményben lesz részed.

A legújabb bemutatott érdekes helyek:

Millecentenáriumi emlékmű - Az Újtusnád és Tusnádfürdő közötti országúttól nem messze, Nádasfürdő irányában letérve, áll a Millecentenáriumi emlékmű. Óriásfalfestmény - A csíkszeredai Petőfi-utcában található Bandido's étterem Lejtő utca felőli tűzfalán egy látványos Petőfi-falfestés látható. A legrégebbi székelykapu - A mikházi ferences templom és kolostor 1673-ban készült, régi galambbúgos nagy- és kiskapuja, a legrégebbi fennmaradt székelykapu volt. Római katonai tábor - A több, mint 2 hektáron elterülő mikházi római katonai tábor Maros megye egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.

Az utolsó napok legnépszerűbb turisztikai látnivalói:

Kápolna melletti Sóskert-sósfürdő - Székelyudvarhelyen, a Jézus szíve-kápolna közvetlen szomszédságában gyógyhatású sós források törtek fel. Feleki gömbkövek - A Kolozsvárról déli irányba kiránduló természetjárók gyakran találnak kisebb-nagyobb gömbalakú köveket, melyeket a tudományos irodalom feleki konkrécióknak nevez. Csíkkarcfalva erődtemploma - Csíkkarcfalva a Nagyboldogasszony egyházközség központja, amely már az 1330-as években létezett. Géra-csorgó - 2011-2012 környékén a szovátai önkormányzat a sóhegyek tövéből, a hegyből kibukó sósforrás vizét, a géravizet, a Géra utca, Csendes utca, Tölgyes utca találkozásához, az egykori Géra fürdő területére vezette be.

Kevésbé keresett helyek:

Kámoni Arborétum - A 27 hektáros kámoni arborétum Szombathely belterületén található, 2010-11-ben teljesen felújították. Margit-kilátó - A fából készült, 31 m magas Margit-kilátó Cserszegtomaj és Hévíz között, a Biked-domb tetején található. Óbányai-völgy - Az Óbányai-völgy a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben található, Óbánya és Kisújbánya között húzódik. Várkastély - A siklósi vár Magyarország egy fontos történelmi nevezetessége, erődjének falait 1260 körül rakták le, az első írásos emlék 1294-ből való.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.