Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Szolcsvai búvópatak barlangja 1 - Alsószolcsva - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Szolcsvai búvópatak barlangja 1 - Alsószolcsva

Szolcsvai búvópatak barlangja 1 - Alsószolcsva

A Szolcsvai-búvópatak barlangja a Torockói-hegységben található egyetlen védett barlang...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Szolcsvai búvópatak barlangja 1 - Alsószolcsva képtárból:

Keresés 1
Keresés 1
Keresés 2
Keresés 2
Keresés 3
Keresés 3
Megtalálás
Megtalálás

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Szolcsvai búvópatak barlangja 1 Alsószolcsva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* La Rogoaze forrás 3.09 km-re - * Szilas-patak rezerváció 5.96 km-re - A Thoroczkay vár alól kék sáv vezet a Szilas-patak völgyébe. * A Thoroczkay család vára 7.87 km-re - Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek. * Torockószentgyörgy 7.96 km-re - Torockószentgyörgy Brassai Sámuel szülőfaluja. * Kőközi-szoros 9.24 km-re - Torockó és Nagyenyed között az autóút áthalad a Kőközi-szoroson. * Podságai-szoros 10.12 km-re - * Kőlyuk 11.11 km-re - * Mezőségi bánya 12.54 km-re - Torockó településről észak felé indulva, számos helyen találkozunk felhagyott vasbányák és vashámorok nyomaival. * A császár bükkfája 15.91 km-re - * Molyhos tölgyerdő 20.21 km-re - * Járabányai mosógép 21.2 km-re - Járabányát nyugat felé elhagyva a DJ107R jelzésű úton, az utolső házaktól kb. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Hájgál = Dobál. Hajza = Haza. Hangatlan = Következetlen. Hánték = Héj. Hanyatág = Hanyat. Haricska = Tatárka, pohánka. Harisnya = A székely harisnya vastag daróc gyapjúszövetből készült, szürke vagy fehér szinű nadrág. Hasajó = Szövőszéki henger. Hatlanéroz = Üres edényben csörömpölve valamit keres. Zajosan mozog. Hergel = Bosszant.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szolcsvai víznyelő
Szolcsvai víznyelő 1.29 km-re
RH1737 Szolcsvai víznyelő
Erkély-tisztás
Erkély-tisztás
Az Erkély-tisztás a Torockói-hegység egyik legkedveltebb sátorozóhelye.
Sipote-vízesés és csorgó
Sipote-vízesés és csorgó
Alsószolcsvától kb.
Lengőhíd
Lengőhíd
Régebb, mikor még közlekedett az Aranyos-völgyi keskeny nyomtávú vonat, a Mokanica, az Alsószolcsvára érkező kirándulók a megállótól egy lengőhídon keresztül rövidíthettek a Szolcsvai búvópatak-barlang felé.
Bedellői-cseppkőbarlang
Bedellői-cseppkőbarlang 3.58 km-re
RH1739 Bedellői-cseppkőbarlang
Bedellői-szoros
Bedellői-szoros 4.64 km-re. RH1834 Bedellői-szoros
Nagyponor-hágó
Nagyponor-hágó
Felső-Szolcsváról Nagyponor irányába, a Malom-patak mentén, a földút kis autóval is járható.
Panoráma-kő
Panoráma-kő
A Thoroczkay vártól a kék kereszt, majd a piros sáv jelzésen másztunk ki az Ordaskő alá.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Ez nem sikerült - A gps a nagy sziklafal tövében össze-vissza mutatott...
 • Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Szolcsva - Bedellői túra alkalmával kerestem és találtam meg ezt a geodobozt...
 • Amíg a többiek a patak kifolyásában gyönyörködtek - Addig mi( jkgábor, Mester Nagy Ildikó, Mester Nagy Levente és én) leléptünk és geodobozt leltünk...
 • Szolcsvai búvópatak - Egy gyönyörű őszi napon könnyedén, kb 4-5 percnyi keresgélés után találtuk meg...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.