Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Sószékfürdő

Sószékfürdő


Csíkkozmás területén ágazik el a Nyerges-tetőn át Kászon felé vezető út. Ennek mentén terül el a Kendereskert és Tófenék nevű falurész. A hagyomány szerint az első telepes Lestyán János volt, akinek beltelkét adósság miatt elárverezték, viszont Kendereskertje megmaradt. A Nyerges-patak mentén több borvizforrás fakad, ezek közül a régóta ismert Sószéki-fürdőt felújAtották.

Deszkával bélelték ki Sószékfürdő fürdőmedencéjét, öltözőfülkéket építettek melléje, további három kisebb sósvizes lábfürdőmedencét alakítottak ki, vécét építettek, tűzrakóhelyet képeztek ki, padokat, szemeteseket helyeztek el. Továbbá filegóriát, fűzkápolnát emeltek.  Remélhetőleg idővel fásítással...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés

Keressétek meg a Sószékfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Katolikus templom Csikkozmas
Nyeregbe
Katolikus templom Lazarfalva
Nyerges teto

Hozzászólások
Pixel
Enyészet...
Megtörténhet...
Nagy hó......


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc