Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


I. világháborús emlékmű - Lövéte

I. világháborús emlékmű - Lövéte


A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött, a parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll.

A középpontját képező emlékoszlop felső részén az "Így volt/s így lesz" felirat olvasható, míg alatta, középen a Magyar Királyság korona nélküli címere látható. Alább készítője, Bencze József véste rá a nevét. Az oszlop kettős keresztbe végződőoldallapjain az első világháborúban hősi halált halt 158 lövétei...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a I. világháborús emlékmű Lövéte rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Lovetei suvadas
Paplaz
Foldvar Homorodalmas
Varhegy Homorodalmas

Hozzászólások
Pixel
A cserepek még ott vannak, de a geodoboz már nincs...
A navigáció is besegít...
Még egyszer arra jártam...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc