Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Geológus tűje - Hollókő - Felsőbudak

Geológus tűje - Hollókő - Felsőbudak


A Hollókő sziklavilágának távolról látható érdekessége egy 10 m magas, magányos sziklatorony. Alapterületének átmérője 5-6 m. Ezt a tű alakú képződményt Geológus tűje néven is ismerik.

A Holló-kő a Kusma és Felsőbudak közötti gerincen a Jakab-kő csúcsától délre helyezkedik el. A legkönnyebben Felsőbudakról, fakitermelő úton közelíthető meg. Védett terület, nagysága 10 hektár, komplex rezervációnak mínősítették.

A Holló-kő térsége talán a legnagyobb és legérdekesebb sziklás-szakadékos...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Geológus tűje Hollókő Felsőbudak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Holloko Budak
Jakabko Kusma
Budak-volgyi tolgyerdo
Kofa volgyi vizeses

Hozzászólások
Pixel
A Hollókőről...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc