Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szénégetők - Kalonda-tető

Szénégetők - Kalonda-tető


Farkaslaka határában, a Kalonda-tetőn még sokan foglalkoznak faszénégetéssel. A legtöbb farkaslaki ember már az 1800-as évektől kezdődően a faszén előállításából vagy értékesítéséből él.

Számukra a boksa füstje már annyira megszokott, hogy illatként érzékelik. A 13-as országutról Farkaslaka és Korond között a Kalonda-tetőn térhetünk le kelet felé. Itt már láthatjuk a szénégetőket és érezhetjük a füstöt is, ami számomra is kellemes volt.

A faszénégetés

Ez a...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szénégetők Kalonda-tető rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Kalonda teto
Szencsedi narciszmezok
Likasko Korond
Gordon hegy

Hozzászólások
Pixel
Ellenőrzés...
Füstölgés...
Szénégetők...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc