Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Dofteana-szurdok - Doftána - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Dofteana-szurdok - Doftána

Dofteana-szurdok - Doftána

A Dofteana-szurdok a Nemere-hegység egyik legszebb szorosa...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Dofteana-szurdok - Doftána képtárból:

Vízesés 1
Vízesés 1
Vízesés 2
Vízesés 2
A szikla a patak felől nézve
A szikla a patak felől nézve
A szikla tetején
A szikla tetején

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Dofteana-szurdok Doftána rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Dofteana Arborétum 13.27 km-re - A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes Arborétumot. * Felfüggesztett kőkocka 15.6 km-re - * Csomortán 19.94 km-re - Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál. * Kút az út közepén 19.99 km-re - Szitás faluban, a Mihai Viteazul utcában, kb. * Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 20.19 km-re - * Szent Mihály katolikus templom 20.55 km-re - Újfalu, románul Satu Nou, a Tatros mentén, Ónfalvától nyugatra, Aknavásártól délkeletre, Szőlőhegy és Szitás falvak között fekvő település. * Katalin-kápolna 20.87 km-re - A Katalin-kápolna romjai Kászonfeltíz észak-nyugati részén, melyet a helybeliek Pápországának neveznek, a Kászon-patak földrajzi jobb oldalán, a település felé emelkedő dombon helyezkednek el. * Csodálatos bükkfa 21.4 km-re - Kászonjakabfalva és Katrosa között, a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje csúcstól keletre található a Tisztás dombja. * Katolikus templom 21.45 km-re - 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson. * Balási kúria 21.77 km-re - Balási József csíkszéki főkirálybíró 1833-ban, későbarokk stílusban épült udvarháza műemléképületként szerepel Hargita megye műemlékeinek jegyzékében. * Katolikus templom 22.26 km-re - Az oklevelekben három tízes: Kászonaltíz, Kászonfeltíz és Kászonimpér összefoglaló neve, egy községben és egy egyházközségben. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Erigy, menj el = Ne tréfálj. Ernye = Szekér ernyője. Esmég = Ismét. Ételődik = Megszól, leszól, kritizál, bírál. Éveg = Üveg. Fafütyü = Fanyelű bicska. Farcsok = Keresztcsont. Faré = Zsírtalan, száraz dolog, ízetlen. Faszujka = Paszuly. Fekete borsó = Takarmány bükköny.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szélkapu
Szélkapu 4.1 km-re. RH2415 Szélkapu Nemere-hegység
Magyar-Nemere-csúcs
Magyar-Nemere-csúcs
A Nemere-hegység gerincének a legszebb része a Magyar-, másnéven Kis-Nemere.
Kőgomba
Kőgomba
A Kis-Nemere körül elszórtan több gomba-, torony- vagy piramisszerű sziklaképződmény található.
Kis-Nemere nyerge
Kis-Nemere nyerge 4.77 km-re. RH2389 Kis-Nemere nyerge Nemere-hegység
Nagy-Sándor-csúcs
Nagy-Sándor-csúcs
A Nemere-hegység a Keleti-Kárpátok külső hegykoszorújának középső részéhez tartozik.
Nemere tavai
Nemere tavai 5.25 km-re. RH4506 Nemere tavai Nemere-hegység
Nagy-Nemere-csúcs
Nagy-Nemere-csúcs 5.75 km-re. RH2627 Nagy-Nemere-csúcs Nemere-hegység
Farok Orra alatti forrás
Farok Orra alatti forrás 10.43 km-re. A kis forrás 15 percnyi járásra található a Farok Orra névre fordítható, románul Botul Farcului elnevezésű csúcs alatt, a Nemere-hegység kék sávval jelzett főgerincén.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Zöld erdő mélyén, kis patak szélén - Ez a rejtekhely egy élmény, a visszahajló kő, a kis vízesések és a nagy erdő adják a hangulatot...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.