Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Dofteana-szurdok - Doftána

Dofteana-szurdok - Doftána


A Dofteana-szurdok a Nemere-hegység egyik legszebb szorosa. A 1,5 km hosszú szurdokban több, kis vízesés található. A legszebb részén a patak völgye teljesen összeszűkül, egy vízesés előtti sziklatömb a patak fölé nyúlik ki. A patak itt kerül át az erdei út túlsó oldalára. A híd mellől indulva kikapaszkodhatunk a szikla tetején levő kilátópontra. A szikla tetejének közelében rejtettük el a geodobozt is.

Időpont: 2013 október 26
A rejtés típusa: Hagyományos geodoboz, pet előforma...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Dofteana-szurdok Doftána rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Szelkapu
Magyar Nemere csucs
Kogomba Kis Nemere
Kis Nemere nyerge

Hozzászólások
Pixel
Zöld erdő mélyén, kis patak szélén...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc