Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Tatár-kápolna - Vargyas-szoros

Tatár-kápolna - Vargyas-szoros


Amennyiben Kirulyfürdő vagy Homoródalmás felől közelítjük meg a Vargyas-szorost, először a Kő-mezőbe érünk. Itt bújnak meg egy gyertyánfacsoport között a Tatár-kápolna romjai. Szemben látható a Pipások dombja, amely régészeti lelőhely is.

A Kő-mező másik, csupasz sziklaszáláról jó rálátás nyílik a 150 méterrel alattunk kanyargó, sziklafalak közé szorult Vargyas-patakra. A Tatár-kápolna és a Pipások dombja között egy földtöltést és árkot lehet megfigyelni. Ez a Tatársánc, a székelyföldi töltésrendszernek, gyepűvonalnak a része. Érdemes kikapaszkodni...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Tatár-kápolna Vargyas-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Vandorsolyom vasalt maszout kilatopont
Hegyi menedekhely Vargyas-szoros
Vandorsolyom via ferrata beszallasi pont
Vargyas patak

Hozzászólások
Pixel
Kápolna...
A kápolna romjainál...
Kápolna...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc