Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Áprily Lajos kútja - Parajd

Áprily Lajos kútja - Parajd


A Kis-Küküllő forrásvidékéhez közel volt Áprily Lajos boronaháza. A Kis-Küküllő a Kis- és Nagy-ág patakokból képződik. Az általuk közrezárt teret, ahol a költő háza állt, Kétág-orrának nevezik a helybeliek. A kút Áprily Lajost, a magyar költészet kiemelkedő alakját idézi.

2012 június 16-án az Áprily Lajos Közművelődési Egyesület és a Sóvidéki Vendégfogadók Egyesülete megemlékezést tartott Áprily Lajos születésének 125. Évfordulójára. Ennek alkalmából került átadásra a felújított Áprily-kút és a Rapsónné tanösvény, amit a Hargita Megye Tanácsa és a helyi tanács közös támogatásával...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Áprily Lajos kútja Parajd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Rabsonne vara
Pakular ko
Kisfenyos-ko
Evszakok Parajd 2001

Hozzászólások
Pixel
Ördög van, doboz nuku...
Karácsonyi séta...
Eltűnt a régi, marad az új...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc