Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kis Lukács-kő - Tárnica-tó

Kis Lukács-kő - Tárnica-tó


A Meleg-Szamoson levő Tárnica-tó népszerű kirándulóhely volt Kolozs megyében. Lehet, hogy még mindig az, de ma már nehezebb elérni a tavat a sok bekerített magánterület miatt. Akad azért látogatásra érdemes hely is. Az egyik ilyen a Lukács-kő.

A gát közeléből, a Salvamont háztól indul egy piros ponttal jelzett ösvény a Lukács-kőre. Ez elméletileg, egy körtúra, de én csak a tó felőli oldalon mentem fel a kőre és ugyanitt vissza. Felfelé kb. 2,5 úra, lefelé kb.2 óra az út.

A Lukács-kő egy sziklás kilátó, ahonnan jó kilátás van a tó nyugati részére. Mindenhol...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kis Lukács-kő Tárnica-tó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc