Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Templomerőd - Berethalom - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Templomerőd - Berethalom

Templomerőd - Berethalom | Hol van ez a hely?

Berethalom Medgyestől keletre, körülbelül 18 km távolságra található régi szász település, ahol Erdély egyik legnagyobb és legszebb szász templomerődje emelkedik. Egykori szász evangélikus püspöki székhely. Két falgyűrűvel körülvett erődtemploma egyik legnagyobb Erdélyben...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Berethalom Fedett falépcső Óratorony 510 511 Ajtó Oltár Bástya Fedett lépcsők Lépcsős torony Berethalmi házak. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Templomerőd Berethalom fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Berethalom és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Templomerőd! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Berethalom, 0.8 km távolságra található.
Szállás

Szállás Berethalom - Szeben vármegye


Keress szállást Berethalom közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 50.42 km-re levő látnivalókkal: Rák tava - Nagygalambfalva (15 kép). A Rák tava Nagygalambfalvától 2 km-re északra található, 600 m magasságban.
14714746111100
14714746121101
14714746131102
14714746161103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Templomerőd Berethalom közelében?
Hermann Oberth emlékére. Rakéta - A herr profesor egy zseni volt. Almakerék. A.
Evangélikus erődtemplom. 11.9 km-re. 1356-ban említik először az oklevelek Almasium néven.
Bethlen várkastély. -17. Kastély - Szép impozáns épület. (itt geodobozt is lehet keresni)
A fehér amurokhoz-tavak. Az erzsébetvárosi örmény katolikus templomtól Kund felé tartva, nem hagyhattuk ki az Erzsébetváros közelében levő tavakat sem. Tavirózsa - Tele-tele volt az út leparkolt gépkocsikkal. (különleges hely geodobozzal)
Evangélikus erődtemplom Szeben megye. század első feléből származik, a gótikus kor alkotása. Lelkes idegenvezető - Ennyire lelkes "idegenvezetővel" rég nem találkoztam. (itt geodobozt is lehet keresni)
Evangélikus templom. Kund evangélikus templom szakrális építmény a XIV. A dobozt nem találtuk - A dobozt nem találtuk, vélhetően a fát már kivágták.
A vágy forrása. A vágy forrása - Medgyes. Ittunk a forrásból - Megtaláltuk, és jót ittunk a forrásból. (látnivaló és geodoboz)
Dános. 1348-ban Danus, 1393-ban Dansdorf, 1504-ben Dones Dorf, Donisdorf, 1532-ben Dunes Dorf néven jegyzik az oklevelek. Sajnos ez is eltűnt - A falu képe ellenben követendő példa minden település számára: tiszta, rendezett, csupa-csupa virág.
Erődtemplom. 17.6 km-re. 1372-ben Ekemezew, 1426-ban Nagyekemezev a neve.
Lutheránus templom. Nagyekemező vára. A Küküllőközi dombvidék területén, a Nagyekemezői-patak mellett fekszik Nagyekemező község.
Bolyai János édesanyjának emlékhelye. Bolyai Farkas anyai ágon egy domáldi kisbirtokot örökölt. Megtaláltuk - A csatófalvi evangélikus templomtól már megláttuk a síremléket.

Templomerőd Berethalom románul - in limba romana: Biertan

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Templomerőd adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Berethalom térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Impozáns - Valóban impozáns az erődtemplom, már messziről uralja a tájat...
 • Erődítmény - Na, végre látom, hogy valamit rendben tartanak...
 • Rengeteg turista volt - A 14 órás nyitásra érkeztünk, rengetegen voltak, már a jegyekért is sorba kellett állni...
 • Nem találtam - Gondolom, jó helyen kerestem és mégsem akadtam rá...
 • Orgonakoncert - Kerekparturam elso napjanak vegallomasa Berethalom volt...
 • Este volt már amikor megtaláltuk - De visszatérünk majd egy templomlátogatásra...

Sikerült eljutni Berethalom környékére? Tetszett a Templomerőd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Nagykapus
Nagykapus
1283-ban említik először az oklevelek Copus néven.
Evangélikus templom
Evangélikus templom
A templom szentélyében az 1453-as évszám egy későbbi építkezés befejezését jelzi.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.