Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Zackelberg-domb - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Természeti látnivaló(általános kép - természeti látnivalók)

Zackelberg-domb | Hol van ez a hely?

Szelindek és Nagycsűr között található a Zackelberg-dombnak nevezett, 5 hektáron elterülő, sztyeppi növénytársulás. Az itt élő növényfajok közül megemlíthetjük a következőket: csinos árvalányhaj, szőrfű, tátorján, déli csüdfű, bugás hagyma, sziklai hagyma, tavaszi hérics, sárga szarumák, törpe mandula.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Zackelberg-domb fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Zackelberg-domb! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Zackelberg-domb közelében?
Bádogosok tornya Nagyszeben. Vörös szőnyeg - Valami előadásra készülődhettek a szomszéd színházban, mert a vörös szőnyeg volt kiterítve a bejárat elé. (turisztikai hely geoládával) Fazekasok tornya Nagyszeben. A nagyszebeni Vár utca menti várfal megőrizte 15-dik századi arculatát, amikor téglából építették újra és úttal látták el az őrszemek számára. Nem korondiak - A tornyok, mármint kettő, teljesen fel van újítva.
Szászújfalu. Szászújfalu templomának tornya a nagydisznódihoz hasonló, alatta a félköríves kapu befalazva maradt meg. A dobozt nem találtuk - A dobozt nem találtuk meg.
Szent János-templom Nagyszeben. A Szent János (Johannis) templom a nagyszebeni Mitropoliei utcában áll. Saint Johann - Érdemes körülnézni odabent a könyves üzletben is. (látnivaló és geodoboz)
Petőfi Sándor-park Nagyszeben. Petőfi - Ugy gondoltam nagyon könnyen fog ez menni, de végül nem ugy lett. (turisztikai hely geoládával) Kistorony evangélikus templom Nagyszeben. Kistorony egykor önálló település volt, ma Nagyszeben városának nyugati részéhez tartozik. A hely már rég kérte a dobozt - Csodálkoztam is rajta, hogy nincs még itt geodoboz. (látnivaló és geodoboz)
Erlenpark Nagyszeben. A park hangulata különös, a zenepavilonban nyáron rendszeresen koncerteket és előadásokat tartanak.
Erődtemplom Dolmány. Csak kintről nézelődtünk - Vurpód és Veresmart felől visszaúton próbálkoztunk a templomlátogatással.

Zackelberg-domb románul - in limba romana: Rezervatia de stepa Dealul Zackel


Természeti értékek - Szeben megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Zackelberg-domb gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Zackelberg-domb? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Rüsz
  Rüsz
  Rüsz falu szász temploma egy kis dombon áll.
  Református templom
  Református templom
  A település közepén, a Viza patak jobb partján, egy dombon áll a védőfalakkal övezett református vártemplom.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.