Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Zackelberg-domb - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Zackelberg-domb | Hol van ez a hely?

Szelindek és Nagycsűr között található a Zackelberg-dombnak nevezett, 5 hektáron elterülő, sztyeppi növénytársulás. Az itt élő növényfajok közül megemlíthetjük a következőket: csinos árvalányhaj, szőrfű, tátorján, déli csüdfű, bugás hagyma, sziklai hagyma, tavaszi hérics, sárga szarumák, törpe mandula...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Zackelberg-domb fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Zackelberg-domb! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Szelindek, 2.61 km távolságra található.
Szállás

Szállás Szelindek - Szeben vármegye


Keress szállást Szelindek közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 39.58 km-re levő látnivalókkal: Oncesti-, Batrana- és Rozdesti-csúcsok (30 kép).
14714788921100
14714788951961
14714788981102
14714789001103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Zackelberg-domb közelében?
Fazekasok tornya. A Vár utca monotóniáját megtöri a három őrtorony, amelyek a harmadik várgyűrűhöz tartoztak. Nem korondiak - A tornyok, mármint kettő, teljesen fel van újítva.
Szászújfalu. Szászújfalu templomának tornya a nagydisznódihoz hasonló, alatta a félköríves kapu befalazva maradt meg. A dobozt nem találtuk - A dobozt nem találtuk meg.
Szent János-templom Nagyszeben. A Szent János (Johannis) templom a nagyszebeni Mitropoliei utcában áll. Saint Johann - Érdemes körülnézni odabent a könyves üzletben is. (látnivaló és geodoboz)
Petőfi Sándor-park. Petőfi Sándor a szabadságharc idején Nagyszebenben is megszállt. Petőfi - Ugy gondoltam nagyon könnyen fog ez menni, de végül nem ugy lett. (látnivaló és geodoboz)
Kistorony evangélikus templom. Erődtemplomának különlegessége, hogy a szász templomok közül egyedül ez készült kereszthajós kivitelben, valamint, hogy templomtornya kezdetben őrtoronyként szolgált. A hely már rég kérte a dobozt - Csodálkoztam is rajta, hogy nincs még itt geodoboz. (itt geodobozt is lehet keresni)
Erlenpark. (turisztikai hely geoládával) Erődtemplom. Csak kintről nézelődtünk - Vurpód és Veresmart felől visszaúton próbálkoztunk a templomlátogatással. Vurpód. A templom maga régebbi, mint az első okleveles adat: 1230-ban építik román kori stílusban. Nincs már dobozka - Templomkertbe a bejutás kis kerítésmászással.
Erődtemplom. Nyitott ajtó - A templom kívülről szépen felújítva, a torony még várat magára.

Zackelberg-domb románul - in limba romana: Rezervatia de stepa Dealul Zackel

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Szeben megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Zackelberg-domb adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Zackelberg-domb? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Rüsz
  Rüsz
  Rüsz falu szász temploma egy kis dombon áll.
  Református templom
  Református templom
  A település közepén, a Viza patak jobb partján, egy dombon áll a védőfalakkal övezett református vártemplom.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3609 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.