Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Zackelberg-domb

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Zackelberg-domb felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Az Egyes-kő Vigyázó kő
Az Egyes-kő
9435 Sóhát Sószoros Parajd
9435
Kőlépcső Segesvár fedett falépcső diáklépcső Schülertreppe
Kőlépcső
Ablak Solymosvár
Ablak

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Zackelberg-domb fotóalbumba!

Szelindek és Nagycsűr között található a Zackelberg-dombnak nevezett, 5 hektáron elterülő, sztyeppi növénytársulás. Az itt élő növényfajok közül megemlíthetjük a következőket: csinos árvalányhaj, szőrfű, tátorján, déli csüdfű, bugás hagyma, sziklai hagyma, tavaszi hérics, sárga szarumák, törpe mandula... Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Zackelberg-domb!

A legközelebbi település Szelindek, 2,61 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Törttorony BojcaTörttorony Bojca 35,2 km-re.
Bojca község a Szebeni-havasok főágának keleti végében, a Vöröstoronyi-szoros északi felében, az észak-keletről érkező és itt délre forduló Olt jobb partján fekszik. A falutól körülbelül 6 km-re délre, a Vöröstoronyi-szorosban, az Olt folyó partján egy régi erődítmény, az úgynevezett Törttorony falai tűnnek fel. Megtaláltuk.
Kisakna-tó Vízakna 8,6 km-re.
Gótikus erődtemplom Szászbogács 44,2 km-re.
Késő gótikus építészeti elemei alapján építési idejét a XV-dik század elejére teszik. A túra első állomása a szászbogácsi erődtemplom volt. Szászbogács templomáról nem beszélnek középkori oklevelek.
NagydisznódNagydisznód 20,8 km-re.
Nagydisznód központjában található a 13-dik században épített, középkori jellegű evangélikus erődtemplom - Értékei a szárnyasoltárán álló gótikus stílusú Madonna szobor, az oltár külső festett képei. Itt született Heltai Gáspár, a szász származású protestáns lelkész és nyomdász.
Fordított ház Brambura Park Felek 32,6 km-re.
De van itt egy mini állatkert, játszótér gyerekeknek, és egy szabadtéri vendéglő is. A Felek közelében található Brambura Park legfontosabb látnivalója a Fordtott ház.
Wohner-ház Lesses 41,6 km-re.
Buteanu-csúcs Fogarasi-havasok 48,5 km-re.
Buteanu-csúcs, románul Vanatoarea (Vanataia) lui Buteanu.
Pócstelke dombjai 38,6 km-re.
Volt városháza Nagysink 48,8 km-re.
Volt városháza, XVIII-dik századi középület - Nagysink.
Barcaciu-hágó 39,8 km-re. Rossz állapotban van, meg van penészedve a doboz tartalma. Református templom Magyarsülye 47,6 km-re.
VáldhídVáldhíd 43,5 km-re.
Váldhíd templomát a XVI-dik századtól tornyos, 10 méter magas várfal veszi körül. Körbejártam a vártemplomot, nézegettem a bástyákat, a falakat. Sikerült bejutnunk a templomba is. Keleti tornya egyben kaputorony is, bejárata alatt keresztboltozattal - déli tornya az 1916-os évi földrengéskor összeomlott.
Szibieli templomSzibieli templom 24,9 km-re.
Nagyszeben központjától 20 km-re nyugatra helyezkedik el Szibiel (Sibiel, Budenbach). Tetszett a szibieli templom udvarán áló, 1877-ből származó fakereszt. Temploma - a Szentháromság ortodox templom - 1765 és 1776 között épült.
A vágy forrásaA vágy forrása 31,4 km-re.
A vágy forrása - Medgyes. A hely elég jól megközelíthető gépkocsival is, így a forrás már csak egy rövid sétával elérhető. Megtaláltam a geodobozt. Megtaláltuk, és jót ittunk a forrásból.
Fazekasok tornya NagyszebenFazekasok tornya Nagyszeben 11,8 km-re.
A nagyszebeni Vár utca menti várfal megőrizte 15-dik századi arculatát, amikor téglából építették újra és úttal látták el az őrszemek számára. Megvan a dobozka. Nagyon jo rejtek. Sajnos a Fazekasok-tornya melleti várfalból is eltünt a geodoboz. A Vár utca monotóniáját megtöri a három őrtorony, amelyek a harmadik várgyűrűhöz tartoztak.
Caltun-patak zuhatagsoraCaltun-patak zuhatagsora 48,7 km-re.
A Piscu Negru menedékháztól, az Őz-patak mentén, a kék háromszög jelzést követve juthatunk fel a Caltun-tóhoz. A Caltun és a Paltin forrása patakok összefolyásánál két szép zuhatagsort figyelhetünk meg.
Kis-Lajta-csúcs Fogarasi-havasok 47,3 km-re.
Evangélikus erődtemplom Szerdahely 29,2 km-re.
A vasárnapi "keresgélés" első rejtekhelye. Háromhajós román kori temploma építési idejét az 1260-as évekre teszik - korjelzőnek tekintik a karcsú magas tornyot és az alatta kiépített árkádos karzatot, melyet keresztboltozat fed.
Városerődítés Szászsebes 47 km-re.
Idővel megfordultak itt a gótok és a hunok is, majd az avarok, szlávok következtek. A ma városi rangban levő település területén a régészek már a rómaiak korából találtak szervezett életre utaló leleteket.
GuraróGuraró 28 km-re.
A Szeben folyó mellett, a Csindrel-hegységtől északra, 550 méterrel a tengerszint felett fekszik. Megvan a dobozka. Guraró (románul Gura Raului, németül Auendorf) egy község Szeben megyében, a Szebeni-Hegyalja tájegységben.
Erődített evangélikus templom Gerdály 44 km-re.
1332-ben temploma van - középkori temploma volt, mert 1520-ban a szebeni tartománytól segélyt kap a templom és torony erődítésére.
Cód váraCód vára 25,8 km-re.
A várat a Códhoz tartozó Tocile településrészrőlközelítettük meg a Tocile Mare patakot követő erdőgazdasági úton, majd az erdőben a völgyből kimásztunk a gerincre (nem könnyű). Visszafelé több ösvényt is találtunk a településrész irányába, ezeken a gerincet követve lehet várhoz feljutni.
Latin iskola Nagysink 49 km-re.
August von Spiess vadászmúzeum Nagyszeben 12,7 km-re. A vadászmúzeum Nagyszeben egyik fontos személyiségének nevét viseli.
Holló-nyereg Fogarasi-havasok 37,6 km-re.
Holló-nyereg, románul Saua Corbului.
Szkara-nyereg Fogarasi-havasok 43,9 km-re.
Vöröstorony Bojca 31 km-re. A hely átalakult. Megkerestem a Vöröstorony mellett levö temetöben a radupuscarciuc által (aug.
NagybaromlakNagybaromlak 22 km-re.
Nagybaromlak 5 km-re fekszik Kiskapustól, 14-dik században épült, faerkélyes, román stílusú toronnyal ellátott erődtemploma van. Értékei a rácsos ajtó, a szines faoltár és a szép csillagboltozat. Bár többször is próbálkoztam (a rejtés napján) és a közeli polgármesteri hivatalban biztosítottak, hogy hamarosan jön valaki, két óra várakozás után is, a templom zárva maradt számomra. Megtaláltam Nagybaromlakon a geoládát az út másik felén (szemben a templommal).
Erődített evangélikus templom KürpödErődített evangélikus templom Kürpöd 33 km-re.
A Mária tiszteletére szentelt templom korát stíluselemei alapján a XIII-dik század elejére teszik. Itt sem lehetett bejutni a templomba. 1332-ben plébániatemploma van, papja - ekkor feltűnő neve is templomáról tanúskodik - a templom sokkal régibb, mert Kürpöd az 1200 előtti Szeben vidéki települések közé tartozik.
Erődített evangélikus templom Morgonda 43,3 km-re.
Az oklevelekben először feltűnő Vallis Mariae és a németben szereplő Mariental, arra enged következtetni, hogy Mária-temploma volt. 1332-ben plébániatemploma van - mivel az első szász települések közé számítják, már az előző században kellett lennie templomnak.
VurpódVurpód 13,7 km-re.
Vúrpodnak 1332-ben plébániatemploma van. Megtaláltam a dobozkát a háromszögben. Templomkertbe a bejutás kis kerítésmászással. A templom maga régebbi, mint az első okleveles adat: 1230-ban építik román kori stílusban.
Brukenthal Palota FelekBrukenthal Palota Felek 24,6 km-re.
Sokat keresgéltük, elég sok a fa a sétányon. A palota teljesen el van hanyagolva. A feleki Brukenthal palota, egyedülálló barokk létesítmény Romániában, a XVIII század végén épült a Fogarasi Havasok lábánál, 30 km-re Nagyszebentől.
Fiatalerdő NagyszebenFiatalerdő Nagyszeben 15,8 km-re.
Útban Paltinis fele, éjjel, nem hagyhattam ki ezt a rejtekhelyet. Elég későre érkeztünk meg a helyszinre, és már nem volt sok idő az éjszakai szaladó verseny elött. A Fiatalerdő (Dumbrava Sibiului, Junge Wald) Nagyszeben város közigazgatási területén található, a park régóta a helyiek kedvenc sétálóhelye.
Cisztercita apátság KercCisztercita apátság Kerc 33,1 km-re.
Az Árpád-házi Imre király alapította Kerc cisztercita apátsága még romjaiban is rendkívül impozáns. A szerzetesi hangulat lengi át falait napjainkban is, alapítása 1202-re tehető. Eredetileg egy más helyet jelöltünk ki pihenőül utazásunk során, de a forgalom idáig vezetett. Amúgy, csak azt akarom megmondani, hogy lehet én találtam meg elsőnek a dobozt, mert az enyém volt az első bejegyzés.
Erődtemplom Nagyekemező 28,5 km-re.
A falutól nyugatra eső dombon magyar földvár volt. Az első templom vagy elpusztul vagy kicsinynek bizonyul, mert újnak ad helyet.
Kisekemező temploma 25,7 km-re.
Csindrel 45,8 km-re.
Déli határán a Lotru-hegység, nyugati határán aSurján-hegység található. Meglett egy hosszú túra (Paltinis - Poiana Gaujoara - Batrina - Rozdesti - Niculesti - Canaia - Cindrel + a két Iezer tó --> vissza) után ez a doboz is. Mivel a láda akkor még nem volt ott, a találat kimaradt. A Csindrel-hegység (Szebeni havasok) egy hegycsoport, a Déli-Kárpátokban, a Páring-hegység csoportjának észak-keleti részén.
Feleki-nyeregkapu Fogarasi-havasok 42,9 km-re.
Petőfi Sándor-park NagyszebenPetőfi Sándor-park Nagyszeben 12 km-re.
Petőfi Sándor a szabadságharc idején Nagyszebenben is megszállt. Emlékére egy kis parkot neveztek el a városban. Nem tudtam róla, hogy Szebenben van egy Petőfi Sándor park. Persze, hogy nem kell, mert 13 méternél közelebbit nem mutat, hanem csak kóvályog. Én is szénaszoborként találtam leírást róla a neten, de valószínűleg helytelenül használják.
Salgó vára SzibielSalgó vára Szibiel 27,7 km-re.
Nagyszebentől nyugatra, a Szebeni-havasok északi lábánál, a Szibiel-patak mellett települt Szibiel község. Várának romja a falu határában magasodó 1098 m magas Varful Zidului nevű csúcson kereshető fel. Szibiel felől érkeztem.
Sziklakapu Bilea-völgy Fogarasi-havasokSziklakapu Bilea-völgy Fogarasi-havasok 46,1 km-re.
A nyári hónapokban, kocsival a Transzfogarasi úton, egész évben, a kabinos drótkötélpályán. A Bilea-vízesés-teleptől három módon is feljuthatunk a Bilea-tóhoz.
Nyeregszorosok közti csúcs Fogarasi-havasok 46,5 km-re.
A Hölgy és az Ördög nyeregszorosok közti csúcs.
Negoveanu gyüjtőtóNegoveanu gyüjtőtó 38,2 km-re.
A Cód (Sadu) patakon a Berbécsnyak (Gatul Berbecului) szorosra épített duzzasztógát az ország egyik legrégebbi hidroenergetikai létesítménye. Az 1945-ös villamosítási terv szerint a Sadu V hidroenergetikai üzem Erdély központi részének kellett bíztosítsa az áramellátást.
Erődtemplom Veresmart 14,5 km-re. A templom kívülről szépen felújítva, a torony még várat magára. Stefan Untch-ház Nagysink 49,2 km-re.
Lutheránus templom DarlacLutheránus templom Darlac 37,4 km-re.
Mai temploma a XV-dik század első negyedéből való késő gótikus alkotás - egyhajós, torony nélküli templomok mintájára épült. Darlac templomát megelőzte egy a XIII-XIV-dik század fordulóján épült templom. Megtaláltam ezt a dobozt is. A kisebb erődtemplomokat igyekeztem felkutatni Szászföldön. A templom zárva volt.
Bethlen várkastély KeresdBethlen várkastély Keresd 48,5 km-re.
Erdélyi reneszánsz, oszlopos tornácos, sajnos ma már romlásnak indult, egykor gyönyörű kastély. Szép impozáns épület. A keresdi Bethlen kastély geodobozát áthelyeztem, újra kereshető. Segesvártól nem messze, Keresd falu közepén, egy domb tetején található az egykor gyönyörű, ma már romlásnak indult erdélyi reneszánsz várkastély. Keresd falu közepén, egy dombon áll a Bethlen család 16-17-dik században épült kastélya.
HolcmányHolcmány 21,2 km-re.
Holcmány Nagyszebentől 25 km-re fekszik - 13-dik századi erődtemplomának értékei a bejárati kapu, a rajta levő festett szoboralakokkal, valamint a 250-300 éves működő óraszerkezet. Nem találtam meg geodobozt, csak a köfalat, az esetleges rejtekkel.
Erődtemplom DolmányErődtemplom Dolmány 13,5 km-re.
Az első Szeben vidéki települések közé tartozik, s így legkésőbb a XIII-dik század elején temploma is van. A templom is korábbi korra utal, mivel román kori és román stílusjegyeit meg is őrizte. Kár hogy nem sikerült bejutni a falon belülre.
Albert Huet-tér NagyszebenAlbert Huet-tér Nagyszeben 11,4 km-re.
Nagyszeben Szászföld "fővárosa", 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. Látnivalói: az evangélikus templom, a Brukenthal Múzeum, a Várostorony, az Orsolya-rendi apácákhoz tartozó templom, a Franz Binder Egyetemes Néprajzi Múzeum, a Gyógyszerészeti Múzeum, az evangélikus püspöki székesegyház, a Történeti Múzeum. Az oldalon elsők vagyunk. Na végre egy megtalált doboz. Madarat tolláról, keresőt találatáról ismerheted meg.
Caltun-tó 47,1 km-re. Hatartura Mozgalom kereteben jarva a Karpatok berceit a lada meglelve. A Leszpezi talalat utan par rejtesre is sor kerult.
Szent János-templom NagyszebenSzent János-templom Nagyszeben 11,9 km-re.
A Szent János (Johannis) templom a nagyszebeni Mitropoliei utcában áll. Az eredeti (18811-1883) evangélikus (luteránus) templomot az összeomlás veszélye miatt lebontották, helyére épült a mostani evangélikus templom 1912-ben. Elég alkalmatlan pillanatban érkeztem a helyszínre. Érdemes körülnézni odabent a könyves üzletben is. Épp a kórus tagjai gyülekezhettek vagy valami esemény zajlott.
KelnekKelnek 39,6 km-re.
A várfalakon belül reneszánsz virágmintás, festett fakarzatos, evangélikus kápolnát építettek, melyben ma koncerteket, kiállításokat rendeznek. A 13-dik században épült, szép fekvésű, hangulatos kelneki várat 2004-ben újították fel.
Genune-szakadék 39,5 km-re.
Almakerék várhely 43,8 km-re.
Rusu szerint eredete a XIII-XIV-dik századra teheto, felszínén régészeti kutatásra eddig még nem került sor. Almakerék falu délkeleti szélén, közvetlenül az utolsó házak fölé emelkedo kis dombteton állhatott Almakerék vára.
Erődített evangélikus templom Vessződ 36,6 km-re.
1332-ben plébániatemploma van, papja - a templom legalább egy évszázaddal régebbi, mivel a falu az 1200 előtti telepítések korából való - a mai templom a XIII-dik századi bazilikális templom utóda. A román kori bazilikának félköríves szentélye volt, amelyet a XV-dik század végén a szentély fölé épített toronnyal erődítettek, falait megkettőzve.
Zöld domb Felsőporumbák 35,1 km-re.
A Zöld domb panzió egyedi hely, az erdő közepén található.
Szarvasfarm Felek 37,4 km-re.
Erődített evangélikus templom Nagysink 49,2 km-re.
A helység szász telepítését a legkorábbi Szeben vidéki telepítések idejére teszik, az 1200-as évek előttire, körülbelül 1150-től kezdődően. Ennélfogva a templomépítés is legkésőbb a XIII-dik század elején megtörténhetett.
Bilea ablaka Fogarasi-havasok 48,1 km-re.
Bilea ablaka, románul Fereastra Balei.
Gótikus erődtemplom AlmakerékGótikus erődtemplom Almakerék 43,6 km-re.
A templomot a falu birtokosai, az Apafiak építették Szűz Mária tiszteletére a 13-dik században. Először Henrik nevű plébánosa kapcsán említik 1289-ben, majd 1317-1320 között a pápai tizedjegyzék részére készült számadásban is szerepel. Aki arrafelé jár ne hagyja ki, csodálatos templom a védművekkel együtt.
Talmács váraTalmács vára 28,5 km-re.
A Vöröstoronyi-szorost védő három vár (Talmács vára, Vöröstorony, Lator-vár) közül az északi erődítménynek, Talmács várának (Koronavárnak, Landskron) romjai koronázzák a településtől délre eső hegy tetejét. Ezt rejteket meg a Cserna volgyi talalkozo alkalmabol kerestem meg. Megtaláltam a dobozt es 2 egeret. Remélem az egerek nem a dobozban voltak :-). A Szebeni-havasok Resinári hegysorának keleti végében, az északról érkező Szeben folyó és a nyugatról jövő Cód patak találkozásánál fekszik Nagytalmács falu.
Templomerőd BerethalomTemplomerőd Berethalom 37,7 km-re.
Berethalom Medgyestől keletre, körülbelül 18 km távolságra található régiszász település. Köszönöm. Mar kesö bejuttni, de kivülröl is szep. De visszatérünk majd egy templomlátogatásra. Itt Erdély egyik legnagyobb és legszebb szász templomerődje emelkedik.
Árpás-völgyi bányaÁrpás-völgyi bánya 46,5 km-re.
Hetvegen felugrottunk furodni egyet a Podragu toba. Menet Podragu fele kerestem meg. Árpás-völgyi bánya.
Szelindek váraSzelindek vára 2,4 km-re.
Ma már csak látványos falmaradványait láthatjuk, egy gótikus templom falrészleteit, és egy óratorony köveit. Miután a támfal építésen sikeresen túljutottunk fejenként 3 lejért bejutottunk a várba. A vár belülröl sokkal érdekesebb. A várba sajnos aznap sehogy sem tudtunk bejutni, de majd legközelebb. A szelindeki vár 1765-ben készült.
Rosen Garten 27,6 km-re.
Az 1979-ben épített Rosen Garten menedékhely közelében levő erdő. Megtaláltam a dobozt, nedves füzettel.
Erődtemplom Szászorbó 34,6 km-re.
Tündérek völgye Agyagkastély FelsőporumbákTündérek völgye Agyagkastély Felsőporumbák 34,1 km-re.
Felsőporumbák falu területén található a Tündérek völgye Agyagkastély, egy magánkezdeményezés, mely 2014 márciusában indult. A Porumbák völgyében épült mesebeli épület jó rálátást biztosít a Fogarasi-havasok csúcsaira, köztük Erdély legmagasabb pontjára, a 2535 m-es Negoj-csúcsra. Ott jártunk tegnap, és a csodálkozástól tátva maradt a szánk. Megnéztük, de csak a kerítésen kívülről. Inkább furcsa de azért érdekes "kastély".
Sárkányablak Fogarasi-havasok 50 km-re.
Sárkányablak, románul Fereastra Zmeilor.
Kelet-Csortea Fogarasi-havasok 43,7 km-re.
Evangélikus templom KundEvangélikus templom Kund 49,3 km-re.
Miután rejtettünk Erzsébetváros tavainál, Kundon folyattuk a kincskeresést az evangélikus templomnál. Amíg az aznapi túratársam, fakir, a rejtekhez sietett, én lemaradtam fotózni. Kund evangélikus templom szakrális építmény a XIV-XV-dik századból, a tornyát 1804-ben építették.
Hermann Oberth emlékére Medgyes 34,5 km-re. A herr profesor egy zseni volt. Szebeni születésű, szász származású német fizikus, az űrkutatás egyik úttörője - emlékére felállított rakéta emlékmű - Medgyes észak-keleti bejáratánál.
Állatkert Nagyszeben 15,9 km-re.
1929-ben nyitotta meg kapuit a nagyszebeni Fiatalerdőben Románia első állatkertje. Az állatkert létrejöttét a Códon (Sadu) levő vízierőművet (az első Erdélyben) feljavitó Székely mérnök kezdeményezte, miután egy pár rókát fogott a közeli erdőben. Először jártunk ebben a kicsi, de szép helyen fekvő állatkertben.
Kerci apátságKerci apátság 33 km-re.
A szerzetesek a XV-dik század végén elhagyták, azóta állnak ma is lenyűgöző romjai. A kolostor romjai között éppen a Kronenfest folyt. Kercen még augusztusban voltam, de akkor nem tudtam, hogy szerepel a rejtekhely listán. Kerc a Fogarast Nagyszebennel összekötő főút közelében, az Olt partján, terül el.
Kistorony evangélikus templom NagyszebenKistorony evangélikus templom Nagyszeben 12,9 km-re.
Kistorony egykor önálló település volt, ma Nagyszeben városának nyugati részéhez tartozik. Sok évvel ezelött voltam egyszer a kistoronyi evangélikus templomban. Csodálkoztam is rajta, hogy nincs még itt geodoboz. Erődtemplomának különlegessége, hogy a szász templomok közül egyedül ez készült kereszthajós kivitelben, valamint, hogy templomtornya kezdetben őrtoronyként szolgált.
Erlenpark Nagyszeben 13,1 km-re.
A park hangulata különös, a zenepavilonban nyáron rendszeresen koncerteket és előadásokat tartanak. A nagyszebeni Erlenpark (Erlen égerfa) az egyik legrégebbi park a mai Románia területén, 1856-ban hozták létre.
Erődített templom Asszonyfalva 21,7 km-re.
A templom legkésőbb az 1300-as évek elején készült, az átmeneti (román-gótikus) kor idején, egyhajósnak épült. Egy 1414-es évi oklevélből kitűnik, hogy a templom, amelynek ekkor Miklós volt a papja, Mindenszentek tiszteletére volt szentelve.
Bádogosok tornya Nagyszeben 11,7 km-re.
A volt Bádogosok tornya, a szebeni harmadik védőfal övezetnek része, a 16-dik században épült. Eddigi palyafutasom legagyafurtabb rejteke. Első alkalommal hosszú időn keresztül, sikertelenül kerestem ezt a geodobozt. Elég nagy volt a forgalom arrafele, probáltam kieszelni, de mivel nem volt tul sok segitségem nem tudtam rájönni. A tornyot a színház előtti falszakasszal együtt 1877-ban lebontották.
Kisdisznód Evangélikus templomKisdisznód Evangélikus templom 22,2 km-re.
Kisdisznód, románul Cisnadioara, németül Michelsberg, Nagyszebentől 10 km-re délnyugatra, a Csindrel-hegység aljában fekszik. A vár jegyszedőjénél érdeklődtünk a templomba való bejutás lehetőségéről és kaptunk egy telefonszámot, egy nagyon kedves szász hölgy engedett be. 1428-ban, Mulenbecher Miklós plébánossága idején, Szent Mária tiszteletére szentelt, gótikus templomot építettek a falu közepén.
Forest Cinema Felsőporumbák 35,7 km-re. Evangélikus templom Szásznagyvesszős 41,6 km-re. Szkarica-nyereg Fogarasi-havasok 43,6 km-re.
RüszRüsz 6,3 km-re.
Rüsz falu szász temploma egy kis dombon áll. Értékei a karzat festett kazettái, valamint a templom különálló, megdőlt tornya. Megvan a dobozka.

Természeti értékek - Szeben megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Zackelberg-domb adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Itt már csak második voltam - Egy szolóban megejtett kerékpáros kirándulás alkalmával találtam meg ezt a geodobozt. Egy békéscsabai pár gyorsabb volt nálam.
 • Vargyas-szorosi találkozó - A Csudálókő-láda után ezt vadásztuk le UzBencével a Vargyas-szorosi találkozó alkalmából.
 • Székely szfinx - Miután felmásztunk a tetőre, egyáltalán nem volt sétagalop, nekifogtunk ládát keresni. Nem jött össze.
 • Egy túra megkoronázása - Egy kellemes tavaszi délután találtam meg ezt a dobozt. A rejtekhely nagyon szép.
 • Sikertelen keresés - Annak a bizonyos felíratnak a háta mögött nem találtunk semmit. Olvasva az előző hozzászolásokat, ha jól értem nem is egy, hanem két geoláda kéne ott legyen.
 • Konnyen - Ezt konnyen megtalaltuk.
 • Majdnem drive-in rejtekhely - A szobor körüli zöldövezet mellett kényelmes és ingyenes parkoló áll a kocsival érkező kincsvadászok rendelkezésére. Persze hivatalosan csak akkor, ha az ír sörökre is vevő valaki :-).
 • Na vegre ez is megvan - Harmadszor jartam ott, mikor vegre sikerult megtalaljam.
 • El volt veszve Mikháza? - Ha így áll a dolog, akkor gyakrabban kellene biciklizni.
 • Villám - A helyén van, és pont nem járt arra senki. Csendes pünkösd délután volt.
 • Fiszlikolás - Bevallom őszintén, hogy nem tudom mit jelent a fiszlikolás szó. De remélem sikerül majd eljutni valamikor nekem is Nagyváradra, egy kis fiszlikolásra :-).
 • Utolsó tuja - A nyár elején kerestem még ezt a dobozt. A koordináták a bejárat melletti tujára mutatnak, és mivel nem tudtam, hogy milyen irányból kell nézni az utolsó tuját, és mivel a bejáratnál éppen a jegyszedő volt, feladtam a keresést.
 • Világítási időszakra bevéve - A világítási időszakra bevettem ezt a geodobozt is.
 • Sikeresen megtalaltuk - Felfele biciklivel egy kicsit nehez, de a lefelejovet mindent meger. A kilatas tenyleg gyonyoru.
 • Van akinek a tojáshéj még mindig a fenekén van - Minden tyúk még a tojáshéjjal a fenekén születik :-). De nekem van egy másik kérdésem.
 • Emlekmuvek - Sepsiszentgyorgy emlekmuvei. Magyar vonatkozasuak.
 • Majdnem drive-in rejtés - A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre. Először a remetekolostort néztem meg, a geodoboz után is kutatva.
 • Gyimes v. Hidegseg - Koszonet a jo es tartalmas vezetesert, a szep napert, leszamitva a ''fatanyerost''. A Porcelankove a ''paduai rejtektol'' korulbelul 1-2 km-re van a javardi Zugo folott?

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Zackelberg-domb? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.