Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Malom - Forrásfalva - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Malom - Forrásfalva turisztikai látnivalói

Forrásfalva közelében, a nadrági vasipari társaságnak vasércbányái voltak...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Malom Forrásfalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Forrásfalva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Malom!

A legközelebbi település Forrásfalva, 0,25 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Malom Forrásfalva közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Kohó-kövek - Kőfalu A hely neve a régi osztrák térképen Eisen-Stollen, ami a német Bergwerkstollen-ből fordítva, magyarul vasbánya-bejáratot jelent.
Kék-barlang Kőfalu
Szfinx Felsőgörbed
Flórián-szikla Tamásd
Hinta Felsőgörbed
Levendulamezők Marzsina
Transzlunkány kanyargós hegyi út Bégalankás
Galadna
Laszói sánc
Minibusz-szálló Ruszka-havas
Dákfej-szikla Bégalankás
Szurdok-tó Ferde
Pozsgai erdő
Kaprióra A Sinesie a Kápolnásra (Capalnas) vezető földúton körülbelül 300 méterre van, míg a Dutu a Pozsgára (Pojoga) vezető út közelében.
Mocsonyi-Teleki-kastély Kápolnás
Ortodox templom Guraszáda Az Ákos nemzetségbeli Illyei család 1292-ben kapott engedélyt rá, hogy területére románokat telepítsen.
Bégamonostor 1551-ben Petrovics Péter, 1616-ban Bethlen Gábor foglalta el, később a törökök lerombolták.
Bethlen Gábor-múzeum és várkastély Marosillye Jelenleg, a régi helyére épült Bornemissza-kastélyban kórház üzemel, udvarára autóval is be lehet hajtani.
Vörös Bástya Marosillye
Református templom Marosillye
Királyi kastély Soborsin
Vadászkastély Soborsin
Rablóvár Zsidóvár
Zsuppányi halomsírok A nagyobbik, Zsuppányi halomsírnak nevezett lapos halom 610 méterre, kelet - északkeletre található a Bégaszuszányi vasúti megállótól, 30 méterre északra a Glavica pataktól, annak jobb partján.
Bégaszuszányi halomsírok Tiku (Ticu) halma, egy Hallstatt-kori szentély, 540 méterre van a templomtól és 20 méterre délre a vasútvonaltól.
Jósika-kastély Branyicska Az épületet és a körülötte fekvő parkot szociális otthonként használják.
Branyicska tava
Szerelem-alagút Obrézsa Sínek. Csodálkozom, hogy egyáltalán még létezik a sínpár.
Vashíd Lugos
Óhunyadvár Vajdahunyad
Vajdahunyad vára Teremőrök. Amikor elhelyeztem a dobozt, kb egy órát töltöttünk a várban, és többször is átmentünk azon a helyen ahol a doboz van. Doboz a dobozban. Elrejtettem egy dobozt a kastélyban, a régi kaputoronyba, egy faragott kő csúcsos része alá. Várkastély. Mivel másoknak is minivakációja volt, itt is tele volt látogatóval és nem tudtam kedvem szerint keresgélni. Corvin. Rendes sáskajárás van várban s környékén, hátha nem lenne ez a covid hisztéria.
Határvédő sáncok Zajkány Az akkor Tapae nevű szoros közelében 89-ben és 101-ben is nagy csatát vívtak a római légiók és a dákok.
Tibiscum római municípium Római. Igazából sokkal impozásabb építményekre számítottam.
Cocomisli
Sirály-tó Lugos
Görögkeleti templom Demsus Ortodox. Ez, tényleg egy építészeti kincs.
Dévai várrom Végre. Hihetetlen, hogy fél méter miatt nem találtam meg. Erdélyi kirándulásunk első ládája. Lementünk ezért a dobozért, és korulbelul 10 perc keresés után megtaláltuk. Sajnos nem találtam meg. Mert alig volt rá időm. Nekem túl sok időm volt, mégse sikerült. Az összes összenőtt fát megnéztem, utána az összenőtleneket is, aztán a kaputól kapu+200m területen is, de semmi.
A dévai gyerekek Szent Ferenc Alapítvány Déva Templom. Éppen az ötórási misére gyülekeztek a hívök amikor odaértem a templomhoz. Árvák. Sikerült megtalálnom a dobozt.
Chizid-erdő Vajdahunyad
Őslénytani lelőhely Szabálcs
Hunyadi-emlékmű Zajkány A dicső fegyvertény örök emlékéül állíttatá ez oszlopot Hunyadvármegye közönsége a honfoglalás ezredik évében.
Zajkány
Őslénytani lelőhely Radmanóc
Római márványbánya Bukova Az itt kitermelt kristályos mészkő fehér, enyhén kékes színű, egy kevés grafittartalom miatt néhol fekete foltokkal.
Katolikus templom Csernakeresztúr
Mocsár Nagypestény
Brazovay-kastély Nagypestény Nagypestény déli részén áll, a főúttól keletre.
Őslénytani lelőhely Marosmonyoró
Szervesd tava V@lybra_1. Miután leparkoltunk megkerültük a tavat.
Ferenc József szobrának talapzata Karánsebes Ferenc Jóska. Az igazat megvallva, szerintem az öreg császár jobban nézett ki azon a talpazaton.
Sebestorony Havas hegyek alatt. Fél óra gyaloglás után értünk fel a romokhoz. V@lybra_2. A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is.
Lunkoj-to
Vasúti híd Brád Sínek nélküli vasút. A vasútvonalat megyisztították a sínektől, pedig akár turistavonatot is lehetett volna járatni rajta, mert nagyon szép a táj, és a hidakon és erdőkön végigzötyögni nyitott vasúti kocsin, egy jó kis kaland lenne.

Történelmi-kulturális értékek - Temes megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Malom adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Forrásfalva térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Forrásfalva környékére? Tetszett a Malom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.