Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Ferences templom és kolostor - Szászváros
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
Loon Peak cocktail table Special Band Bears Coffee Table Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció! - GYIK

Ferences templom és kolostor - Szászváros - Hunyad megye 

Ferences templom és kolostor - Szászváros, Rejtekhely - Hunyad
RH0240

Ferences kolostorról már 1260-ból van adat a vatikáni Varasinum írásos kódexben. A kinyomtatott kódexben: Varasini, az Ara coeli kéziratos kódexben: Voracinum a neve. 1302-ben minoriták szerepelnek. 1309-ben Péter minorita testvér lektor egy peres ügyben szerepel. 1334-ben szerzetesnők is vannak. Az 1344. évi összeírás a beginák házát említi, ami ferencesek, sőt nővérek jelenlétét is feltételezi a városban.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Bejelentkezés/Regisztráció
------------------------------------------------------
"Ferences templom és kolostor - Szászváros" | Belépés/Regisztráció | 1 bejegyzés | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

------------------------------------------------------
foundtext Szászvárosi templom
Dátum: 2014.05.03. 10:00
 
Megtaláltam a kis "BabBerci-féle" dobozt ott ahol a segítö információ mutatta. Tetszett a templom de csak a rács mögül nézegettem befele - mert persze zárva volt. A templom mellett levö volt ferences kolostor ma 40 gyereknek ad otthont. Itt müködik Böjte Csaba egyik gyerekotthona - a Szent Erzsébet Gyermekvédelmi Intézet.

 
Rejtekhely-fotók

Közeli rejtekhelyek
Kun Kocsard emlekere
0.15 km, 6 m szk.
Zsinagoga Szaszvaros
0.31 km, -47 m szk.
Piros es fekete
1.98 km, -12 m szk.
Pad-i eltunt magyarok
8.35 km, -74 m szk.
Reformatus templom Algyogy
8.95 km, -24 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc