Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Parasztvár - Szászkézd
Erdély, illetve Székelyföld természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.

Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés Facebook csoport  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Parasztvár - Szászkézd - Maros megye 

Parasztvár - Szászkézd, Rejtekhely - Maros
RH3615

A XIV. században egy vár épül Szászkézdtól északnyugatra fekvő hegyen. 1470-ben a lakosság fele mentességet kap a hadba vonulás kötelezettsége alól, hogy a vár védelmét biztosítsa hét környékbeli község számára. Védelmét hét torony tette erősebbé.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Ha nem hallottál még a geotrekkingről, akkor olvasd el ezt az ismertetőt: Parasztvár - Szászkézd - Geotrekking ismertető és népszerűsítő anyag

Bejelentkezés/Regisztráció
---------------------------------------------------------------------
"Parasztvár - Szászkézd" | Belépés/Regisztráció | 1 bejegyzés | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

---------------------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

---------------------------------------------------------------------
foundtext Szemerkélő esőben
Dátum: 2017.04.07. 10:30
 
Miután nem sikerült bejutni a szászkézdi templomba - és már csak itthon olvastam, hogy a geodoboz az épületen kivül van - elindultam megkeresni a parasztvár új rejtését, a miénket :-) Mivel erőst szemerkélt az eső, megpróbáltam minél jobban megközelíteni a várat kocsival.

Egy darabig fel lehet jutni a betonlapokkal megerősített szerpentinen, de az utolsó pár száz métert már gyalog kell kimászni. Választhattam a csúszós, sáros ösvény, és a füves, meredek oldal között. Az utóbbinak vágtam neki, így megúsztam átázott lábbelivel. Mivel aznap nem túrázni készültem, nem volt nálam bakancs.

A várudvarba jutva, néztem is, hogy vajon melyik lehet a kör formájú torony. Végül a gps segített eldönteni. Hála a segítő jelzésnek, egyből előkerült a vár kincsesládája. Hagytam benne egy játék lovacskát. Mivel közben esett az eső, néhány fotó, illetve miután benéztem röviden a vár kútjába, siettem tovább. Köszönjük az új dobozt.

 
Rejtekhely-fotók
Parasztvár Szászkézd
Szászkézdi parasztvár Parasztvár SzászkézdKözeli rejtekhelyek
Evangelikus templom Szaszkezd RH0433
0.68 km, -121 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc