Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Oltszakadát

Oltszakadát


Szakadát temploma a XIII. századi Szeben környéki tornyos háromhajós bazilikák típusához tartozik. A XIII. század első évtizedeiben épült. A három hajó közül csak a főhajó maradt meg, az oldalhajókat lebontották. Megmaradt román kori részek: a félköríves szentély, a torony alatti kőfaragások, egyes oszloppárkányok, a torony alatti nyugati kapu, eléggé megrongált állapotban, az oldalhajók árkádos pillérei.

1306-ban Zakadáth néven jelentkezik az oklevelekben. 1359-ben villa Czackat, 1488-ban Czeketh, 1494-ben Czekendat, 1506-ban Sakadath formában fordul elő. 1380-ban temploma van, ekkor a templom magiszteréről (magister ecclesiae) van adat. 1494-ben Péter, 1395-ben Mihály, 1593-ban pedig Laurentius Zekel a plébános.

A hajó nyugati frontján álló vastag...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Oltszakadát rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc