Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Árpád-kori körtemplom - Algyógy

Árpád-kori körtemplom - Algyógy


Algyógy legértékesebb épülete a körkápolna. A közelmúltban elvégzett régészeti feltárások szerint a kicsiny kerektemplom  a 11. vagy a 12. században épült, s így a legkorábbi kerektemplom Erdélyben. A rotunda, egykor plébániatemplom, a református templom kertjében áll, a paplak közelében.

Algyógy városa Erdélyben, Hunyad megyében, a Maros jobb oldalán helyezkedik el, a Gyógy-patak mentén. A kör alaprajzú hajóhoz félköríves szentély tartozik. A magas, hengeres épület zsindelyes kúpteteje követi a templom alaprajzát, a hajó közepe felett a tetőt hagymakupolás lanterna koronázza. A templom tere kétszintes. A templom...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Csillaggerendázat
Csillaggerendázat
A harang
A harang
A rotonda
A rotonda
Harangtartó
Harangtartó
Harang 1
Harang 1
Belülről
Belülről
Itt valaki ozsdolai volt
Itt valaki ozsdolai volt
Platán
Platán

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Árpád-kori körtemplom Algyógy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.09 másodperc