Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Reformatus templom Algyogy
Zubogo-vizeses Feredogyogy
Romai furdo Feredogyogy
Piros es fekete

Hozzászólások


Árpád-kori körtemplom - Algyógy

Árpád-kori körtemplom - Algyógy


Algyógy legértékesebb épülete a körkápolna. A közelmúltban elvégzett régészeti feltárások szerint a kicsiny kerektemplom  a 11. vagy a 12. században épült, s így a legkorábbi kerektemplom Erdélyben. A rotunda, egykor plébániatemplom, a református templom kertjében áll, a paplak közelében.

Algyógy városa Erdélyben, Hunyad megyében, a Maros jobb oldalán helyezkedik el, a Gyógy-patak mentén.

A kör alaprajzú hajóhoz félköríves szentély tartozik. A magas, hengeres épület zsindelyes kúpteteje követi a templom alaprajzát, a hajó közepe felett a tetőt hagymakupolás lanterna koronázza. A templom tere kétszintes....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Árpád-kori körtemplom - Algyógy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc