Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szent Margit-kápolna - Csíkszentimre

Szent Margit-kápolna - Csíkszentimre


Csíkszentimrétől nyugatra húzódó mező közepén magányosan egy kis kápolna áll. A hagyomány úgy tudja, hogy Tankó Margit építtette 1661-ben. Valóban a Tankó birtok mellett áll. A hagyomány által őrzött kornál régebbi lehet, mert ajtókerete és ablakkeretei is a gótikus kor alkotásai.

A kápolna külön értéke volt a töredékeiben fennmaradt szárnyasoltár: predella és képes szekrény, szárnyak. A szárnyképek: Szent Erzsébet, Szent Borbála, Szent Ilona, Szent Veronika, Szent Ágnes. Nagyobb méretéből arra következtettek, hogy nem a kápolna részére készült, a plébániatemplom mellékoltára lehetett. 1823-ban...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Tehenek a kápolna alatt
Tehenek a kápolna alatt
Szent Margit-kápolna
Szent Margit-kápolna
Gótikus ajtókeret
Gótikus ajtókeret
A kápolna teteje
A kápolna teteje
Régi kőkereszt
Régi kőkereszt
A kápolna
A kápolna
A kápolna 1
A kápolna 1

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szent Margit-kápolna Csíkszentimre rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Csikszentimre templom
 • Henter kuria Csikszentimre
 • Csikszentimre kokeresztje
 • Szeszgyar Csikszentsimon
 • Urkapolna Csikszentkiraly

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Margó

  Holtbiztos voltam, hogy ezt a dobozt megtalálom...
 • Kakukk-hegyi barangolások III

  A Kakukk-hegyről visszafele kerestük fel a magányos régi kápolnát Szentimre határában...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc