Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Tündérvár - Körösrév

Tündérvár - Körösrév


A Királyerdő-hegységben található Körösrévtől délre helyezkedik el a Révi-szoros, a Sebes-Körös sziklafalak közé szűkült szakasza. A középkorban itt élénk tutajforgalom zajlott, itt szállították a sót és a fát Magyarország felé.

A szoros közepénél levő alagúttól 300 m-re északra, a vasút közvetlen közelében találjuk a Tündérvárat, és az alatta levő kis barlangot. Az egykori őrtorony valamikor vámállomásként működött, a barlangban tárolták a vámként elszedett árut....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Az őrtorony
Az őrtorony
Itt kell letérni a sínekről
Itt kell letérni a sínekről
Tündérvár
Tündérvár
Felirat
Felirat
Őrtorony megmaradt falai
Őrtorony megmaradt falai
Tündérvár
Tündérvár
Egykori őrtorony
Egykori őrtorony
Itt lehet felmászni a toronyhoz
Itt lehet felmászni a toronyhoz
A torony ablakai
A torony ablakai
Sebes-Körös
Sebes-Körös
A torony belseje
A torony belseje
A Tündérvár alatti barlang
A Tündérvár alatti barlang

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Tündérvár Körösrév rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc