Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Emlekpark Dalnok
Kezdialbis
Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 2004
SZNM 6 Dalnok

Hozzászólások
Annyira rejtés, hogy már nem is rejtés...
Szép nagy szobor...
Pünkösdi emlékeim...


Dózsa György szobra - Dálnok

Dózsa György szobra - Dálnok


Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében. Itt született Dózsa György, a tragikus sorsú parasztvezér, az 1514-ben kitört parasztháború vezére. Innen indult el, miután az esztergomi érsek a kereszteshadak vezérévé nevezte ki. A felkelő sereg az urak ellen fordult, de a felkelést leverték, Dózsát kivégezték. Dálnok látnivalói a központban levő hatalmas Dózsa-szobor, és a református templom, melynek karzatán rovásírásos feliratot tártak fel.

1332-ben Dálnuk néven jelentkezik a forrásokban. 1496-ban Dalnic, 1587-ben Dálnokfalva formában fordul elő. 1332-ben plébániatemploma van, papja, Diko, kézdi esperes, ebben az évben a pápai tizedjegyzék szerint maga és társai után 40 régi banálist fizet, 1334-ben pedig 6 garast. 1538-ban Gergely a plébános, 1556-ban meg István, aki egyben a kézdi szék...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Dózsa György szobra - Dálnok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc