Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Erődtemplom - Mirkvásár

Erődtemplom - Mirkvásár


Mirkvásár falu 1400-ban Stristfordin. 1442-ben Mirkevására. 1448-ban Strithfort néven jelentkezik az oklevelekben. 1558-ban Streifort, 1733-ban Migvásár a neve. Templomáról az azt körülvevő várfalon feltüntetett két évszám ad biztos eligazítást: 1517 és 1541. Ekkor erősítik a templomot a négyszög bástyáira támaszkodó falakkal. Mivel közel egy évszázaddal előbb német névvel jelentkezik, bizonyos, hogy már akkor volt temploma, amelyet később erődítettek.

Temploma igen érdekes – írja Orbán Balázs, főként négyszögbástyákra támaszkodó templomkastélya igen erős, fel és leirányuló lőrésekkel s oromzatán kiszögellő zúzművekkel, amelyek igazolják a rajta levő 1517 és 1541 évszámot, mely korra, építési ideje biztosan felvihető. Középen levő temploma is ezen korból valónak látszik,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Erődtemplom Mirkvásár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc