Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


A Hollókő aljában - Verespatak

A Hollókő aljában - Verespatak


"...A sziklás hegyoldalakon szinte semmi sem terem. Az Erdélyi Szigethegység mégis rendkivül gazdag. Már a rómaiak is tudták ezt, akik itt aranyat és ezüstöt bányásztak, a folyót Auratumnak nevezték el. Magyar neve is az aranyra utal. A sok kincs mellett lakói mégis nélkülözésben tengetik életüket, egyik napról a másikra..."

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Itt az arany
Itt az arany
Középkori csille
Középkori csille
Lezárt bányajárat
Lezárt bányajárat
Aranymosó
Aranymosó
Rakodó csille
Rakodó csille
Ezzel is az aranyat mosták
Ezzel is az aranyat mosták
Ez is aranymosó
Ez is aranymosó
Római kori sírkövek
Római kori sírkövek
Letűnt idők őrzői
Letűnt idők őrzői
A verespataki katolikus templom belseje
A verespataki katolikus templom belseje
Verespatak madártávlatból
Verespatak madártávlatból
Lezárt aranybánya
Lezárt aranybánya

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a A Hollókő aljában Verespatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Holloko Verespatak
 • Szarvaspatak tava
 • Fenyves-to
 • Angyal-to
 • Katolikus templom Verespatak

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Új geodobozt rejtettünk a Hollókő tetejére

  Egy körtúra formájában kerestük fel rendre Verespatak látnivalóit...
 • Fel a fejjel

  Hát persze, hogy el van ismerve a megtalálás...
 • Ne add fel

  Sajnálnám, ha többet nem jelentenéd be a megtalálásaidat...
 • Verespataki kirándulás

  Egy társas kirándulás alkalmával Verespatakon bent voltunk az egyik bányában (ami a kocaturistáknak van kiépítve és kivilágítva), majd a kajaszünet alatt, evés helyett felszaladtam megkeresni a geodobozt (1...
 • Már majdnem feladtam

  Hát nem a fákkal volt gond, a GPS jól működött...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc