Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


A Hollókő aljában - Verespatak

A Hollókő aljában - Verespatak


"...A sziklás hegyoldalakon szinte semmi sem terem. Az Erdélyi Szigethegység mégis rendkivül gazdag. Már a rómaiak is tudták ezt, akik itt aranyat és ezüstöt bányásztak, a folyót Auratumnak nevezték el. Magyar neve is az aranyra utal. A sok kincs mellett lakói mégis nélkülözésben tengetik életüket, egyik napról a másikra..."

Nagyvárad belvárosát a déli elkerülőn kerüljük el, és erről jól láthatóan ágazik el a 76-os út Félixfürdő/Déva felé. Vaskohsziklás (Dr.Petru Groza) után, Biharlonkánál forduljunk balra, a Tordára vezető 75-ös útra, amely felkapaszkodik a Bihari-hegység vizválasztójára, ahonnan az Aranyos kísér minket a forrásától lefelé....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés

Keressétek meg a A Hollókő aljában Verespatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Holloko Verespatak
Szarvaspatak tava
Fenyves-to
Angyal-to

Hozzászólások
Pixel
Új geodobozt rejtettünk a Hollókő tetejére...
Fel a fejjel...
Ne add fel...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc