Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Várszikla - Bisztrapataka

Várszikla - Bisztrapataka


Bisztrapataka felett, a domboldalon, több érdekes sziklaalakzatot figyelhetünk meg. A csúcsosabb sziklát a helyiek Cukluj-nak hívják. Fonetikusan írtam át a román elnevezést. A közelében levő, nagyobb szikla a Várszikla, helyi nevén Csetátye.

A Várszikla tetején egy bozóttal sűrűn benőtt, 4-5 m átmérőjű, kör alakú, feltöltödött kút található. Pompás kilátásban gyönyörködhetünk itt, a Bisztra-patak völgyére, Bisztrapataka házaira. Rejtéskor a szikla alatti tisztásokon juhok legeltek, érdemes odafigyelni a pásztorkutyákra....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély kirándulóhelyei

Keressétek meg a Várszikla Bisztrapataka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Varszikla 2 Dedabisztra
Egykori mosogep Bisztra volgye
Mosogep Dedabisztra
Borziatelep tava

Hozzászólások
Pixel
Kellemes séta...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc