Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ortodox templom - Nagyernye

Ortodox templom - Nagyernye


Nagyernye nevét az ér, vízfolyás főnévből származtatják, mások szerint az Árpád-korban élt Ernyei családról kapta. A falu nevezetessége, hogy egyszerre öt felekezetnek volt itt temploma, a szombatosok később Bözödre telepedtek át. Görög katolikus temploma 1931-ben épült, ma ortodox templom.

1332-ben Ernee néven említik először a pápai tizedben Ernece néven. Birtokosa Ernyei István 1303-ban az ország nádora volt. 1602-ben a falunak híres vezére volt Ernyei Mósa Gergely. 1661. szeptember 14-én Ali pasa libáncsmezei táborában választották fejedelemmé I. Apafi Mihályt. A trianoni békeszerződésig Maros-Torda vármegye Marosi felső járásához...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Ortodox templom Nagyernye rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Katolikus templom Nagyernye
 • Balintitt kastelypark
 • Baro kertje
 • Gomolyat domb
 • Teleki kripta Saromberke

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Tobb infom sajnos nincs

  A lada a femhid alatt, a templomhoz legkozelebb eso reszen van, merevitesek mogott van, csak alolrol latszik (persze ha nem tunt el eddig), es meg alolrol is jol meg kell nezni, mert csak bizonyos szogbol latszik...
 • Lehetne többet tudni erről a rejtésről?

  Jó lenne rendezni ennek a rejtésnek a sorsát...
 • Munkanap

  Mi is többször próbálkoztunk itt, de mindig kupaktanács volt, amikor arra jártunk...
 • Mágneses?

  Mágneses a doboz, vonzza a romákat? Fürtökben álldogálnak a környéken...
 • Sok munkás a környéken

  Sajnos az útjavítás miatt sok munkás pihent a környéken...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc