Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Balavasar -
Gyulakuta -
Gocs -
Civilizacio Gocs

Hozzászólások
Megsötétedve...
Ráéreztem...
Cseles...


Kelementelke - -

Kelementelke - -


Kelementelke a Kis-Küküllő jobb partján, Maros megyében, Szövérd szomszédságában található falu. Marosvásárhely és Gyulakuta sincs innen messze, utóbbival egyazon közigazgatási egységet alkot. Elnevezése minden bizonnyal arról a gazdáról ered, mely megalapította. Botos gazda a település dombjain építtette fel portáját, köré pedig kerítést húzott.

Az első írásos forrás, mely említi, a XV. századból származik. Ebben a forrásban már Kelementelkeként olvashatunk róla. A székely lakosság Bocskaihoz csatlakozott, ennek nyomatékot 1605-ben, egy itt megtartott gyűlésen adtak.

A lakosság nagy része 1910-ben magyarnak vallotta magát, csupán öt román élt itt ekkor. 1992-es népszámlálás...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Kelementelke - rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc