Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szelindek vára

Szelindek vára


A szelindeki vár 1765-ben készült. Ma már csak látványos falmaradványait láthatjuk, egy gótikus templom falrészleteit, és egy óratorony köveit.

Nagyszebentől északi irányban, 16 km távolságra található. Valószínű, hogy a vár legrégebbi részét a 14. század végén, illetve a 15. század elején építette a környékbeli geréb, vagyis szász elöljáró család, amelynek kihalása után a helybéli faluközösség vette át az erődítményt és azt - saját maga számára - menedékvárrá...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély látnivalói

Keressétek meg a Szelindek vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Rusz
Kisakna to Vizakna
Reformatus templom Vizakna
Vurpod

Hozzászólások
Pixel
Belépődíjat kell fizetni...
Sajnos...
Re: Szelindek...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc