Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Bilibók-tető - Tarkő-hegység - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Bilibók-tető - Tarkő-hegység

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Bilibók-tető - Tarkő-hegység képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bilibók-tető Tarkő-hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja 0.05 km-re - Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja a Bilibók tetőn, a csúcs alatt, az emlékhelytől kb. * Ismeretlen német katonák sírja 0.63 km-re - Negyven ismeretlen német katona sírja a Bilibók tető alatt, a Bornyúkert nevű helyen, fiatal nyírfák között. * Két ismeretlen német katona sírja 1.11 km-re - Két ismeretlen német katona sírja a Bilibók-tető oldalában, a Sánc-patak nyugati lejtőjén, Galaczi Péter volt földjén. * Kontumác 2.02 km-re - * Magyar honvédek sírja 2.05 km-re - 44 magyar honvéd sírja Gyimesbükk ősi temetőjében, a kontumáci (vesztegzári) temetőben, a kápolnától 200 m. * Gyimes vára 2.31 km-re - Gyimesbükk község után, a Tatros-völgyének gyimesi szorosánál ma már nem találunk várat. * Vasútállomás 2.47 km-re - A Gyimesbükki állomás épületét a szabványtól eltérően tervezték, hasonló stílusút Erdélyben máshol nem találunk. * Magyar és német katonák sírja 2.81 km-re - Magyar honvédek és német katonák sírja a gyimesi római katolikus nagytemplom kertjében, a 12/A jelzésű út mellett. * Katonasír az Áldomás-pataka aljában 2.96 km-re - Négy magyar honvéd sírja felett felállított emlékkereszt, az Áldomás-pataka aljában, az út mentén, Antal Péter földjén. * Osztrák-magyar honvédek sírja 2.96 km-re - 64 osztrák-magyar honvéd és tűzér, valamint 3 ismeretlen orosz katona sírja a gyimesbükki vasútállomással szemben, jobbra egy magaslaton, Görbe Péter földjén. * Magyar katonák sírja 3.33 km-re - 18 magyar gyalogos, huszár, tüzér és honvéd sírja - Tarhavas pataka 324 szám, 3,9 km a 12/a főúttól. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Orozkodik = Észrevétlenül eljön. Oson kő = Száraz ág hangotadó darabja. Összekarisztol = Összegyűjt. Oszpora = Egyházi adó pénz befizető. Osztág = Aztán. Osztáng = Aztán. Osztég = Aztán. Ösztöke = Eketisztogató falapocka, szántás közben használják. Osztováta = Szövőszék. Ottogyan = Ottan.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kontumáci templom
Kontumáci templom
A Kontumác helynév vesztegzárat jelent.
Régi mozdony a Gyimesi szorosban
Régi mozdony a Gyimesi szorosban
Természeti szépségei mellett, a Tatros völgye felső medencéjénél, egy fontos földrajzi pontot találunk.
Ámbrás cet-szikla a völgykatlanban
Ámbrás cet-szikla a völgykatlanban 2.74 km-re. RH2823 Ámbrás cet-szikla a völgykatlanban
Gyimesi Kálvária
Gyimesi Kálvária
Dani Gergely esperes-plébános a hetvenes években (1974) római-katolikus templomot épített a csángóknak.
Gyimesi határkövek
Gyimesi határkövek 3.35 km-re
RH1000 Gyimesi határkövek

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.