Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Cseppkoves bunker Kaszon-volgye
Parancsnoki bunker Kaszon-volgye
Bunkermaradvany 2 Bello-teto
Hatarvadaszok keresztje Bello-teto

Hozzászólások
Bunker 2...
Vizes túra II...
Törött tábla...


Második világháborús bunker Katrosa határában

Második világháborús bunker Katrosa határában


Kászonjakabfalvától délnyugatra emelkedik a 906 méteres Bellő-tető. Három-négy kilométert ereszkedünk le a Kászon-vize mentén és elérjük a Kászon és Kézdiszék határát. Itt egy hadászatilag fontos helyhez érkezünk. Az itt található Bellő-patak feletti gerincen húzódik az Árpád-vonalnak nevezett erődrendszer kászoni szakasza.

Ezt a védvonalat, bunkerekkel és lövészárkokkal a 24/2 hadrendi számmal ellátott székely határvadász század főleg Háromszékről verbuvált katonái védték. Az itt kiépített védelmi vonal és a 2. erődszázad feladata az volt, hogy megakadályozza az ellenséges erők kijutását a Kászon-völgyéből Csíkba....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kirándulás

Keressétek meg a Második világháborús bunker Katrosa határában rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc