Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Feleki gömbkövek

Feleki gömbkövek

Ládagazda: fakir

A Kolozsvárról déli irányba kiránduló természetjárók gyakran találnak kisebb-nagyobb gömbalakú köveket, melyeket a tudományos irodalom feleki konkrécióknak nevez. A gömbkövek megtalálhatók a 827 m magas Kis Magurától a Pata és Ajton között emelkedő Nagy Csoltig (722 m), csaknem minden suvadáskaréjban, vizmosásban és patakmederben.

Természetes, hogy ezek a furcsa kövek már rég felkeltették a gondolkodók és természetvizsgálók érdeklődését. Brassai Sámuel, az utolsó erdélyi polihisztor a Feleki-gerincen tett sétája után a következőket jegyezte fel: Midőn az öklömnyi nagyságú gömböktől a félölnyi átmérőjűekig különböző porondköveket,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Feleki gömbkövek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Majlath kut
Csodaszarvas fa
EKE forras
Agrobotanikus kert Kolozsvar

Hozzászólások
Pixel
Új doboz új helyen...
Melléfogás...
A bejegyzések címsora, hiányzó képek feltöltve...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc