Pixel
Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Feleki gömbkövek Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Feleki gömbkövek

Feleki gömbkövek


A Kolozsvárról déli irányba kiránduló természetjárók gyakran találnak kisebb-nagyobb gömbalakú köveket, melyeket a tudományos irodalom feleki konkrécióknak nevez. A gömbkövek megtalálhatók a 827 m magas Kis Magurától a Pata és Ajton között emelkedő Nagy Csoltig (722 m), csaknem minden suvadáskaréjban, vizmosásban és patakmederben.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Feleki gömbkövek képtárból:

0
0
Gömbkő az erdőben
Gömbkő az erdőben
Fák között...
Fák között...
Őszi alagút
Őszi alagút

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Feleki gömbkövek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben android alkalmazása nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.

Rejtekhely android alkalmazás

Turisztikai látnivalók a közelben


Majláth-kút
Majláth-kút 0.69 km-re
A Majláth-kút Kolozsvártól délre, a Mikes-házaktól északra, a monostori Bükk-erdőben található.
Csodaszarvas fa
Csodaszarvas fa 3.66 km-re
A kolozsvári Bükk erdő egyik régi érdekessége a Csodaszarvas fa, amelyről dr Xántus János jópár évtizede irt egy cikket fénykepes ilusztrációval, amelyet sajnos nem sikerult fellelnem.
EKE-forrás Kolozsvár
EKE-forrás Kolozsvár 4.36 km-re
A Kolozsvár melletti EKE-forrás a Szelicse és Kolozstótfalu közt elterülő erdőben, a Hideg-hegyen található.
Agrobotanikus kert
Agrobotanikus kert 5.73 km-re
A kolozsvári Agrobotanikus kert az Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem területén található. Agrobotanikus kert Kolozsvár
Elveszett világ
Elveszett világ 5.9 km-re
A kolozsvári botanikus kert egy olyan pontját ismerheted meg, ahol elfelejted, hogy egy városban, vagy akár egy botanikus kertben vagy.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Új doboz új helyen - Ma erre jártam és elrejtettem egy BabBerci féle dobozt a régi rejtek közelében...
 • Melléfogás - A Leányvár, és "ebéd" után kerestük meg ezt a rejtekhelyet, ugyanúgy autóval megközelítve ameddig lehetett...
 • A bejegyzések címsora, hiányzó képek feltöltve - Kedves imecszoli! Nekem pedig az a bajom, hogy kaptam egy értesítést, Demó rejtés címmel, de a bejegyzésben sehol sem találok demó rejtésre utaló sorokat :-) Ne vedd személyesen, de most éppen te adtál alkalmat rá, hogy erről írjak...
 • Nem talalom a rejtekfotot - Kedves Trekkingklub! Az a bajom, hogy nem találom itt az oldalon azt a fotót amin a rejtek látszott, aminek a segítségével annak idején megtaláltam...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.