Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Kézdimartonfalva

Református templom - Kézdimartonfalva


1407-ben Martonfalva néven írják az okiratok. Az 1567. évi regestrumban 12 kapuval jelzik.

Középkori templomáról az oklevelek nem beszélnek, de stíluselemei alapján építését az Árpádok korára teszik, tehát legkésőbb a XIII. században épülhetett. 1724-ben bővítik, 1754-ben kazettás mennyezetet kap. Középkori tiszta katolikus lakossága a reformáció idején református lesz, a templommal együtt. A XVIII. században református...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Református templom Kézdimartonfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc