Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Nagyporond megfigyelő

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Nagyporond megfigyelő felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

A gyimesbükki vasútállomás épülete Gyimesbükk vasútállomás Gyimes
A gyimesbükki vasútállomás épülete
Térképrajz Rabsonné útja Kápolnásmező Deszkásvár Rabsóné árok töltésvonulat
Térképrajz
Forgóhíd 2 Marosvásárhely keskeny nyomtávú mozdony kocsiszín
Forgóhíd 2
A síremlék felirata László István síremléke Vámosudvarhely
A síremlék felirata

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nagyporond megfigyelő fotóalbumba!

Nagyporond megfigyelő.. Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nagyporond megfigyelő!

A legközelebbi település Munár, 3,55 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
KovásziKovászi 47,9 km-re.
Kovászi talán legértékesebb látnivalója a középkori templom romja, a viszonylag jó állapotban megmaradt templomtoronnyal. A rom magánterületen van a temető közelében.
Nyugati tengerpart Gyorok 44,2 km-re.
Gyorok falutól nyugatra található, egykori homokbánya területén alakították ki, idegenforgalmi célokból. Románia nyugati tengereként, tengerpartjaként is emlegetett gyoroki tó 22 km távolságra található Aradtól.
Gyertyámos tava 39,5 km-re.
Aradi víztorony 23,7 km-re.
25 méter magas és erőd kinézete van, 1927-ben renoválták utoljára. Arad város ivóvíz ellátásának megoldására 1896-ban épült ez a víztorony, az annak idején Tűzoltók-terének nevezett helyen.
Tó menedékház Arad 20 km-re.
Bolyai János emléktábla Temesvár 45,5 km-re.
Bolyai János emléktábla - Jecza Péter, 1993. Bolyai János  utca, Temesvár.
Prochaska család síremléke Temesvár 44 km-re.
Zongora Háza Jacques Faix Arad 24,1 km-re.
A Jacques Faix emkékház, ahol a híres Zongora Szalon is található, ma kulturális eseményeknek is helyet ad. Az aradi Zongora Háza, melyben ma egy kulturális központ is működik, az egykori Batthyány utca (ma Püspükség, Episcopiei) 25 szám alatt található.
Petőfi Sándor emlékmű Szabadfalu 47,1 km-re.
Látványos ünnepség keretében, először 1899 július 30-án állított emléktáblát az 1848-49 évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen. Az emléktábla elhelyezése alkalmával született meg az ötlet, hogy a helyen ahol az áll, emeljenek fel egy nagyobb, díszesebb emlékművet Petőfi és a 48-as forradalom és szabadságharc emlékére.
Csatád 33 km-re.
Csatád a román-szerb határ közelében fekszik. Sváb néprajzi központ, bár svábok már csak kevesen vannak itt.
Milleniumi templom Temesvár 45,8 km-re.
A temesvári Milleniumi templom a Gyárváros központjának számító Kossuth tér közvetlen közelében, a Coronini téren található. A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
Győröd tava 47,3 km-re. Borvizes kút és fortyogó 36,5 km-re.
Erzsébet híd Arad 24,6 km-re.
Arad déli részén, a Maroson átvezető hídnak az évek során több neve is volt, többek között : József főherceg híd-, Gróf Károlyi Gyula híd-, és Erzsébet híd-nak is nevezték. Most a Traian nevét viseli.
Állatkert Temesvár 44,4 km-re. Temesjenő tava 48 km-re.
Gerhardinum katolikus líceum Temesvár 45,5 km-re.
A piarista kegyes tanítórend a magyarlakta vidékeken a 18-dik század első felében terjedt el - az ősi csanádi egyházmegyében Szentannán működtettek kollégiumot, amely a növendékek kis száma miatt 1788-ban megszűnt, majd az iskola II József rendelete alapján Temesvárra került. A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás.
Cypress arborétum 18,2 km-re. Fortyogó Temesszécsény 33,2 km-re. Endrődi Salacz Gyula szobor Arad 24,3 km-re.
Lombkorona-sétány Makó 42,1 km-re.
A Lombkorona-sétány Makón, a Maros jobb oldalán található, 191 m hosszú és 10 m magassságban helyezkedik el, a pedig torony 18 m magas. A magasból csodálhatjuk meg a Maros-parti ártéri környezetet és annak élővilágát, majd lecsúszhatunk a Kárpát-medence leghosszabb száraz szárazföldi csúzdáján.
Mária Terézia-bástya Temesvár 45,3 km-re.
Arad-Temesvári Vasút Új-Aradi híd 26,2 km-re.
Arad-Temesvári Vasút vidéki Vasút pályaudvarából kiindulva Új-Aradot, Német-Ságot, Vingát, Orczifalvát, Merczifalvát és Szentandrást érintve Temesvárra vezet, ahol az államvasút pályaudvarába érkezik. A vonal hossza 55 km.
Sailer Antal-szoborcsoport Temesvár 45,4 km-re.
Sailer Antal-szoborcsoport a temesvári Gyermekklinikával szemben, a Mária királynő téren.
Római-katolikus székesegyház Temesvár 45,2 km-re.
A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt. A temesvári római-katolikus székesegyház az egykori Losonczi téren található, a város történelmi központjában.
Vásárhelyi–Bréda-kastély Lőkösháza 39,5 km-re.
Az 1810 körül klasszicista stílusban épült, műemlék Vásárhely-Bréda-kastély Lőkösháza mellett, a Bréda-majorban található - bár jelenleg magántulajdonban van, a hét minden napján látogatható.
Újarad tava 23,2 km-re.
Feneketlen-tó Battonya 19,2 km-re.
Nevével ellentétben a tó csak 10 m mély, kis alapterületű, átmérője 50 m, az ország negyedik legnagyobb, ilyen módon keletkezett krátertava. A Feneketlen-tó Mezőhegyes és Battonya között, a 48-as erdő szélén található, a talajvízzel feltelt krátere az 1961 december 29-én bekövetkezett gázkitörés eredménye.
Vukovics Sebő sírhelye Berekszó 41,5 km-re.
Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a falu területén 90 fokos kanyart ír le. Itt áll a román ortodox templom és annak kertjében, közel a hátsó kerítéshez húzódik meg a település legjelentősebb polgárának, Vukovics Sebőnek a síremléke.
Libus András madárles 1,4 km-re. Hidasligeti tó 34,1 km-re.
Maderspach Ferenc sírhelye Zsombolya 44,4 km-re.
Zsombolya központjából, a Szent Flórián szobortól indulva, a Polgármesteri Hivatal és a Stefan Jäger Múzeum előtt elhaladva jutunk el a városi temetőhöz, melynek körülbelül mértani középpontjában helyezkedik el a derékbatört oszlop alakú síremlék.
Bezdini kolostor - Maros Ártéri Természetvédelmi Terület 1,9 km-re.
Aradról a Perjámos felé vezető 682-es megyei úton Munár falu határáig, ahol jobbra tér egy keskeny aszfaltcsík, a letérőtől számítva 4 kilométer a kolostorig. Aradtól 35 kilométerre, a folyó bal partján, mélyen a Maros Ártéri Természetvédelmi Terület szívében helyezkedik el.
Aradi vár 25,2 km-re.
Korunkra legjobban az újkori erőd maradt fenn, melynek meglátogatásakor fejet hajthatunk az 1848-49-es szabadságharc után itt kivégzett tábornokaink előtt is. Arad városának a történelem folyamán több vára is volt,sőt, maga a középkori városmag is máshol helyezkedett el, mint manapság.
Petőfi Sándor-emlékmű Újszentes 41,4 km-re.
Az újszentesi Petőfi Sándor emlékmű közvetlenül a község központi parkjának előterében, a református templom előtt található.
Maroscsicsér tava 38,3 km-re.
Tornya KovásziTornya Kovászi 49,1 km-re.
Az Alföld keleti peremén, a Solymosi hegység nyugati lábánál fekszik Kovászi község. A falu központjától délkeleti irányban, légvonalban 3 kilométerre emelkedik a Tornya nevű, 464 m magas hegy, melynek csúcsán középkori vár maradványai találhatók.
Római katolikus templom Vinga 20,4 km-re.
Vinga, az arad-temesvári vasútvonal mentén fekvő nagyközség, első ismert birtokosa a Csák-nembeli Miklós, 1214-ben komáromi, 1222-24-ben csanádi, 1228-29-ben bihari főispán volt. Az 1717 évi kamarai jegyzékben Vinka alakban fordul elő, de csak 9 házzal.
Temeskenézi mocsarak 19,3 km-re.
A temeskenézi mocsarak természetvédelmi terület, madárparadicsom - Temeskenéz és Baracháza között terül el.
Beliczey-kastély Csabaszabadi 49 km-re.
Beliczey József egykori Békés megyei főispán kastélya 1870 körül épült - oszlopos portikuszú, klasszicizáló épület, melyet 1910 körül eklektikus-szecessziós, egytornyos villává bővítettek ki. A Beliczey-kastély magántulajdonban van, jelenleg nem látogatható, a kerítés mellől az épület sem látszik.
Kalodva váraKalodva vára 49,9 km-re.
A határában az Árpád-korban jelentős erődítmény állt. A Solymosi-hegység dél-nyugati részében, a Kalodvai-patak mellett, az egykori Arad vármegyében fekszik Kalodva község.
Csála egykori vára Arad 18,5 km-re.
Máslak váraMáslak vára 38,6 km-re.
A Bánság északkeleti részében, a Ruszka-havasokból nyugatra messze kinyúló Lippai-hegycsoport (Erdőhát) vidékén,alacsony dombvidéken terül el Máslak (Maşloc) község. A községtől délkeletre, körülbelül 1 km-re találjuk Máslak várának maradványait.
48-as Honvéd sírhely Gyergyámos 38,5 km-re.
Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a Gyertyámos központjában a 693-as megyei útra kanyarodva jutunk el a köztemetőig, melynek a bejárattal átellenes határa mentén, közvetlenül egy tó közelében található a sírhely.
Fekete nyár Ópálos 46,8 km-re.
A fekete nyár a Maros folyó és a vasútvonal között található, Ópálostól délkeletre.
Csála erdő legvastagabb fája Arad 19,9 km-re.
Lipthay-kastély Lórántfalva 25,7 km-re.
A kastély főbejárata az országúttal párhuzamos utcára nyílik. A Lipthay-kastély Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, a Lórántfalván található, nem messze az 1785-ben épült római katolikus templomtól.
MénesMénes 46,1 km-re.
Minis, a picturesque village, in West Romania near Arad. Walking down the main street, when the evening sun covers the yellow houses with gold varnish, when the last birds sing their song and dogs bark friendly from behind the closed gates, when a late cowherd passes through the streets with his herd. A földön hever, kevés földdel betakarva.
Halastavak Zsombolya 42,6 km-re. Tesöld tava 49,9 km-re.
Honvéd-emlékmű Temesvár 45,8 km-re.
Az 1948-as Honvéd-emlékmű, vagy selyemgyártelki obeliszk, ahogy még nevezik, a Győrödi úton, a 6-os számú ház telkén áll. A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából.
Fortyogó sárvulkánok 32,9 km-re.
Bartók Béla szülőháza Nagyszentmiklós 31,2 km-re.
A város életében élő hagyomány a Bartók kultusz, 2002 óta. Nagyszentmiklós szülöttjének, a világhírű zeneszerző Bartók Béla szülőházának helyén álló épület falán egy kétnyelvű emléktábla hirdeti a helyszín fontosságát.
Falfestmény TemesvárFalfestmény Temesvár 45,8 km-re.
Románia legnagyobb falfestménye Temesváron található, a Nicolae Titulescu úton, egy régi siló épületének oldalán. A festményt 2019-ben készítették, a Decemberi forradalom 30 éves évfordulója alkalmából.
Mezőzsadány tava 29,2 km-re.
Vidéki levendula Temesfüves 37,3 km-re.
A Vidéki Levendula levenduláskertbe Angustiafolia Sevastopolis fajtájú levendulát ültettek. Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
Csörsz-árok SzabadhelyCsörsz-árok Szabadhely 42,1 km-re.
A Dunakanyartól indul, az Alföld északi peremén halad kelet felé a Tiszáig, majd Debrecen környékén délkeletre fordulva egészen az Al-Dunáig húzódik. Csörsz árka néven egy körülbelül 1260 km hosszú ókori védőműrendszer maradványait ismerik Magyarországon, mely mintegy körbekeríti az Alföldet.
Szent Gellért püspök szobra Nagycsanád 32,2 km-re.
Szent Gellért püspöki öltözetben áll a latin feliratos magas talapzaton, jobb kezét a szívéhez emeli, mellette egy angyal látható, ahogy a püspök felé fordul. Szent Gellért püspök egészalakos szobra Nagycsanádon, a római katolikus templom előtt áll, a 6-os főút mellett - Huber József szobrász alkotása, 1815-ben állították fel.
Öreg téglahíd Földeák 44,5 km-re.
Ez a híd Csongrád-Csanád vármegye legrégebbi téglaboltozatos hídja, összeköti Földeák belterületét a külterülettel, közlekedésre is szolgál, de rajta mennek keresztül a közüzemi vezetékek is. Földeák öreg téglahídja a település északi szélén, a falu horgásztava mellett, a Bacsó Béla utca végén található, és a Száraz-ér fölött ível át.
Majláthfalva tava 12,8 km-re. Földvár Mezőzsadány 28,7 km-re. Krátertó Temesszécsény 33,4 km-re. Zöld Paradicsom-tó 41,5 km-re.
Evangélikus lutheránus templom Arad 24,8 km-re.
Az aradi Evangélikus Luteránus templomot 1905 és 1906 között építették neogótikus stílusban Szántay Lajos tervei alapján. A templomot még Vörös templomnak is nevezik, mivel a külső borítását csiszolt vöröstéglából keszítették.
Ópálos Temeshidegkúti halásztó 44,1 km-re.
A tavat Temeshidegkúti halásztónak hívják, románul Iazul Zabrani, de a vízfelület Ópálos település területén található.
Borzák-malom Nagyvarjas 20,4 km-re.
Az egykori parasztmalmot 1940-ben építették és 1949-ig működött, majd a román állam elvette tulajdonosaitól, a kollektivizálás után raktárként használták. A Borzák-malom, ma ipartörténeti múzeum és közösségi tér, a Nagyiratos községhez tartozó Nagyvarjas faluban található, a 59-60 szám alatt.
Saroltavár 43,2 km-re.
Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban. Charlottenburg, 1910 és 1918 között Saroltavár (románul Charlotenburg, korábban Charlottenburg, más néven Sarlota vagy Barita, németül Charlottenburg) Temesvártól 38 km-re északkeletre, a Berekszó jobb partján fekszik.
Mária-emlékmű Temesvár 45,6 km-re.
Mária-emlékmű a Józsefváros és az Erzsébetváros határán, a Mária-téren - Temesvár.
Szabadság-szobor Arad 23,8 km-re.
A meghirdetett pályázatra 14 terv érkezett, melyek közül Huszár Adolf nyerte el a bírálóbizottság első díját. Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc vértanúinak tiszteletére a Vesztőhelyen emelt márvány obeliszk felállításával párhuzamosan kezdeményezés folyt  egy nagyméretű szoborcsoport létrehozására.
Útépítők emlékműve Szakálháza 42,7 km-re.
Az Útépítők emlékműve az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a 6-os kilométerkőnél található. Az egykor Szeged felé vezető országút volt az első, melyet a Temesközben kiköveztek (1831 és 1835 között).
Középkori földvár Temeskenéz 21,9 km-re.
Illetve 600 m távolságra északnyugatra a patak földrajzi jobb partjától. A valószínűleg 13-14-dik századi földvár 2,25 km-re nyugat-délnyugatra található a temeskenézi ortodox templomtól.
Szentháromság szobor Arad 24,3 km-re.
Az aradi Szentháromság szobrot a XVIII-dik századi pestisjárványok emlékére emelt eredeti fogadalmi szobor helyett állították 1901-ben. Az aradiak, eredeti fogadalmuknak megfelelően, ma is megismétlik az Úrnapi körmenetet, minden év Úr napját követő vasárnapján.
Ópálos 45,7 km-re.
Ópálos a hegyaljai borvidék, illetve Arad környékének egyik népszerű kirándulóhelye.
Temesvári csata emlékmű Újbesenyő 35,6 km-re.
A Temesvárt Nagyszentmiklóssal összekötő DN6-os országútról a 12-es kilométerkőnél bekötőút ágazik le Újbesenyő felé. Közvetlenül a falu szélén jobbra kell letérni egy a vasutállomás felé vezető úton, majd tovább a vasút mentén, mígnem feltűnik az a bokor melynek védelmében az obeliszk meghúzódik.
Nyolc boldogság Temesvár 45,4 km-re.
Nyolc boldogság üvegablak-sorozat a püspöki palota folyosóján, az udvar felőli oldalon. Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár.
Rózsafüzér rózsakert Mondorlak 33,7 km-re. Újbesenyő tava 33,7 km-re.
Nákó-kastély Nagyszentmiklós 30 km-re.
A nagyszentmiklósi Nákó kastélyban, a Pro Bartók Társaság rendszeresen szervez koncerteket, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara és a Temesvári Nyugat Egyetem Zenei Fakultása közreműködésével, évente 3-4 alkalommal.
Kálváriadomb Billéd 29,1 km-re.
Közvetlen közelében parkolóhely található, személygépkocsik számára. A Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, Billédtől körülbelül 2 kilométerre, a jobb oldalon emelkedik a Kálváriadomb.
Csíky Gergely mellszobrának helye Arad 24 km-re. Csekonics Jozsef mellszobra Zsombolya 45,5 km-re. Aradi vértanúk vesztőhelye 25,4 km-re.
Indiai platánfa Mezőhegyes 25 km-re.
A fedett lovarda mellett található platánfát, egy másik társával együtt, 1819-ben ültették. Magyarország talán legnagyobb platánfája, egy indiai eredetű platánfa (Platanus Occidentalis), a mezőhegyesi ménesbirtok udvarán áll, a több mint kétszáz éves fa 4,8 m kerületű és 35 m magas.

Természeti értékek - Arad megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Nagyporond megfigyelő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Deszkákon - Többször jártam a szorosban, de még a tanösvény előtt. Meg is lepett a sok új deszka, amin kényelmesen lehet sétálgatni.
 • hat ez elegge kenyes tema - A szent Anna setanyon, Tusnadon, kerestuk a "teto alatti" dobozkat de nem talaltuk, viszont lehet hogy ott van, de az is lehet hogy nincs. :) Ha bejelentem azt hogy a doboz helyet megtalaltam akkor jar a pont, viszont nem tudhatom ezt 100 %, es nem lenne tiszta a lelkiismeretem.
 • Szitás faluból indulva közelítettem meg a helyet - Aknavásártól készültem nekiindulni a Kósa-domb felé, a piros kereszt jelzésen. Látván, hogy keresem az utat, helybeliek megszólítottak, majd kedvesen útbaigazítottak.
 • Etelka néni - A kedves kis Etelka néni most is mesélne, ha maradtunk volna.
 • Lehet, hogy eltűnt a doboz? - Az eredeti rejtekhely a Likaskő falában volt. Az üreg aljára nem tettük, hogy ne kerülhessen víz, illetve hó alá.
 • Isten Áldd meg a Magyart avagy köszi Gábor - Köszönjük Gábor. Megmentetted a helyiek becsületét.
 • Ábel a ravatalozóban :) - Igaz, hogy nem az első alkalommal kerestük, de most biztosra mentünk. Nem másztunk fel, belül felnyúltunk és megtaláltuk :) Köszönjük a rejtést.
 • Erdőfüle a kopjafák hazája - A dobói kápolnától jöttem, és amint rátértem a temető utcájára és elém tárult a templom és a kopjafás temető, azt hittem nem jó helyen járok. Nagy teljesítményü hangszórókból szolt a modern zene, nem igazán tudtam hová tenni, de megoldódott a rejtély hamar.
 • Székely kavics - Csak félig székely az, aki még nem mászta meg a Székely Kavicsot :-). De addig nem hiszem el, hogy megmásztátok, amíg nem látok egy hiteles, torockói plébános által láttamozott oklevelet :-).
 • Fölösleges akadályugrás után - A helyszínre érkezve, az épületegyüttest fényképezve, rossz irányba indultam meg, így egy adott pillanatban egy kerítésen is át kellett szökni, majd körbejárni a templomot övező várfalat, amíg bejuthattam a rejtek közelébe. Ajánlatos inkább a főútról leágazó mellékutcából nyíló kapun bemenni a templomkertbe.
 • Repül a nehéz kő - Meglett a likas kő, és a dobozka is sikeresen. Most nem röpködtek sziklák.
 • Megtalaltuk - Talan az eddigi egyi legszebb dobozunk. Koszonjuk a rejtest.
 • Kis bástya - Sajnos nincs meg a geodoboz. Valaki vagy valami szétdobálta a rejteket takaró köveket.
 • Öt csillagos látvány - Bár a mai kincskereső kirándulás útvonala Lövétén vezetett keresztül, a Suvadás nem volt mára betervezve. De amikor Kirulyfürdő felől érkezve, beereszkedtem Lövétére, és megláttam a szemközti oldalban a látványos suvadást, nem tudtam ellenállni a rejtekhelynek.
 • Nem oda rejtettuk a dobozt - Nem ott volt a doboz, ahol a foto keszult.
 • Füst - Ilyan sok szenegetö baksat mar reg nem lattunk. Megy az üzlet?
 • Gyerekekkel - Hideg, szeles időben indultunk kincsvadászatra a gyerekekkel. Szám szerint hárommal.
 • A Székelyföldi kincsesláda egy igazi fadoboz - A Székelyföldi kincsesláda egy nagyméretű, fából készült doboz, amelyet a Merkúr áruház Góbé termékeket árusító részlegén lehet-lehetett látni, a Legendárium termékeknél. Igazi geodoboznak is megfelelne, ha nem lenne annyira drága.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nagyporond megfigyelő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Arad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.