Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Gabonamúzeum - Békéscsaba - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Gabonamúzeum - Békéscsaba turisztikai látnivalói

A Csabai Tanya és Gabonatermesztés-történeti Kiállítóhely Békéscsabán, a Gyulai út 65 szám alatt található, 1980 október 31-én nyitották meg. A Gabonamúzeum létesítményei a Gajdács vagy Csabai-tanya, a Csókási vagy Kiss-féle szélmalom, a Vésztő-Mágori szín, Mladonyiczky Béla A mag című szoborkompozíciója, Emil Vitroel a Bőség című szobra...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gabonamúzeum Békéscsaba fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Békéscsaba és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gabonamúzeum!

A legközelebbi település Békéscsaba, 1,75 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Gabonamúzeum Békéscsaba közelében?
Gabonamúzeum Békéscsaba 0,01 km-re, Kolbászudvar Békéscsaba 0,22 km-re, Csabai Kolbászfesztivál Békéscsaba 0,83 km-re, Boltmúzeum Békéscsaba 1,05 km-re, Munkácsy Mihály Emlékház Békéscsaba 1,51 km-re, Jankay-Kolozsváry-Tevan Gyűjtemény Békéscsaba 1,71 km-re.
- Beliczey-kastély Csabaszabadi 18,1 km-re. A Beliczey-kastély magántulajdonban van, jelenleg nem látogatható, a kerítés mellől az épület sem látszik.
- Batthyány-Geist-kastély Kondoros 25,8 km-re. Itt alakult meg az ország első vadásztársasága, a Geist család előbb béreli a kastélyt, majd megveszi a területet, a második világháború után a kastély üresen marad, 1993-tól a kondorosi önkormányzat a tulajdonos.
- Vásárhelyi–Bréda-kastély Lőkösháza 27,1 km-re. Az 1810 körül klasszicista stílusban épült, műemlék Vásárhely-Bréda-kastély Lőkösháza mellett, a Bréda-majorban található - bár jelenleg magántulajdonban van, a hét minden napján látogatható.
- Geist Gáspár-kastély Orosháza 28,4 km-re. Az ifjú Geist Gáspár terveztette, valószínűleg Ybl Miklós által tervezett vadászkastély Orosházától északkeletre, a hozzá tartozó Kiscsákón található.
- Székudvar tava 32,2 km-re.
- Erzsébet-ligeti Lombkorona sétány és kilátó Gyomaendrőd 36,3 km-re. Az Erzsébet-ligeti lombkorona sétány és kilátó Gyomaendrőd szélén, a Hantoskerti holtág félszigetén található.
- Szalonta tava 40,6 km-re.
- Nagyszalonta 42,4 km-re. Nagyváradtól 38 km-re délnyugatra a Kölesér partján fekszik, Nagyvárad - Arad - Temesvár országúton, a román-magyar országhatártól keletre. Sajnos már zárva találtuk - A múzeum 16 óráig volt nyitva, mire ideértünk már zárva volt.
- Sinka István-emlékház Nagyszalonta 42,9 km-re.
- Arany János-emlékház Nagyszalonta 42,9 km-re.
- Katolikus templom Nagyszalonta 43,1 km-re.
- Miskolczy kastély Erdőgyarak 43,1 km-re.
- Református templom Nagyszalonta 43,2 km-re.
- Szoborpark Nagyszalonta 43,3 km-re.
- Kossuth Lajos szobor Nagyszalonta 43,3 km-re.
- Nagyszalonta látnivalói 43,3 km-re. Nagyszalonta, Arany János szülovárosa.
- Bocskai István szobor Nagyszalonta 43,4 km-re.
- Kulin György-emlékház Nagyszalonta 43,4 km-re.
- Csonka torony Nagyszalonta 43,5 km-re. Őrtornya, amelyben puskaport és fegyvereket tároltak, még ma is áll, és a Csonka-torony néven vált ismertté.
- Károlyi-Berchtold-kastély Árpádhalom 44,1 km-re. A kastély, mely átvészelte a háborúkat, eredetileg 22 szobából, fürdőszobákból és mellékhelyiségekből állt - ma művelődési ház, iskola és könyvtár.
- Feneketlen-tó Battonya 44,5 km-re. Nevével ellentétben a tó csak 10 m mély, kis alapterületű, átmérője 50 m, az ország negyedik legnagyobb, ilyen módon keletkezett krátertava.
- Indiai platánfa Mezőhegyes 46,3 km-re. A fedett lovarda mellett található platánfát, egy másik társával együtt, 1819-ben ültették.
- Radványi-erdő 47,7 km-re. A cséffai természeti park területének védetté nyilvánítását elsősorban az itt található értékes élőhelyek, a nedves-mocsaras rétek, pannon szikesek, a közel 200 hektáros Radványi-erdő, valamint a 700 hektáros mesterséges halastavakhoz kötődő gazdag madárvilág indokolta.
- Cséffai Természeti Park 48,7 km-re. Az 5002 ha-os új természetvédelmi terület a román–magyar határ mentén, Nagyváradtól 30 km-re délnyugatra helyezkedik el, Cséffa és Oláhszentmiklós Bihar megyei községek határában és közvetlenül kapcsolódik a Körös–Maros Nemzeti Park területeihez, egy összefüggő, határon átnyúló, közel 13 ezer hektáros védett területet alkotva.
- Evangélikus lutheránus templom Arad 57,7 km-re. A templomot még Vörös templomnak is nevezik, mivel a külső borítását csiszolt vöröstéglából keszítették.
- Endrődi Salacz Gyula szobor Arad 57,9 km-re.
- Körösszegi vár lakótornyának romja 58,1 km-re. 1291-ben itt halt meg IV-dik Kun László magyar király, 1604-06-ban Bocskai hajdúi rombolták le.
- Cypress arborétum 58,2 km-re.
- Szabadság-szobor Arad 58,2 km-re. A meghirdetett pályázatra 14 terv érkezett, melyek közül Huszár Adolf nyerte el a bírálóbizottság első díját.
- Szentháromság szobor Arad 58,3 km-re. Az aradiak, eredeti fogadalmuknak megfelelően, ma is megismétlik az Úrnapi körmenetet, minden év Úr napját követő vasárnapján.
- Aradi víztorony 58,3 km-re. 25 méter magas és erőd kinézete van, 1927-ben renoválták utoljára.
- Tó menedékház Arad 58,5 km-re.
- Dietrich-Süköwsky kastély Pankota 58,5 km-re.
- Csála egykori vára Arad 58,6 km-re.
- Csíky Gergely mellszobrának helye Arad 58,7 km-re.
- Aradi vár 59 km-re. Arad városának a történelem folyamán több vára is volt,sőt, maga a középkori városmag is máshol helyezkedett el, mint manapság.
- Csála erdő legvastagabb fája Arad 59,2 km-re.
- Arad-Temesvári Vasút Új-Aradi híd 59,5 km-re. Arad-Temesvári Vasút vidéki Vasút pályaudvarából kiindulva Új-Aradot, Német-Ságot, Vingát, Orczifalvát, Merczifalvát és Szentandrást érintve Temesvárra vezet, ahol az államvasút pályaudvarába érkezik.
- Aradi vértanúk vesztőhelye 59,6 km-re.
- Erzsébet híd Arad 59,7 km-re. Most a Traian nevét viseli.
- Bezdini kolostor Maros Ártéri Természetvédelmi Terület 60,3 km-re. Aradtól 35 kilométerre, a folyó bal partján, mélyen a Maros Ártéri Természetvédelmi Terület szívében helyezkedik el.
- Újarad tava 60,4 km-re.
- Libus András madárles 60,4 km-re.
- Bohus-kastély 60,4 km-re. A Bohus-kastélyt klasszicista stílusban építették, tipikus mezőségi kúria kinézetele van. Köszönöm - Köszönöm az újratelepítést. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Középkori templomrom Világos 60,9 km-re. A templomromot bekerítették, omladozó részeket eltávolították, látogatható. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Nagyporond megfigyelő 61,3 km-re.
- Világosvár 61,5 km-re. A Solymosi-hegység északnyugati lábánál, az egykori Zaránd vármegyében fekszik Világos község. Omladozik de még áll - Egy olyan hely ahová egyszer mindenki el kellene mennie. (látnivaló és geodoboz)
- Öreg téglahíd Földeák 61,9 km-re. Földeák öreg téglahídja a település északi szélén, a falu horgásztava mellett, a Bacsó Béla utca végén található, és a Száraz-ér fölött ível át.
- Rózsafüzér rózsakert Mondorlak 63,5 km-re.
- Maroscsicsér tava 63,8 km-re.
- Kék-tó 64,9 km-re.
- Kovászi 65 km-re. A rom magánterületen van a temető közelében. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Egregy vára Csóka-hegy Almásegres 65,3 km-re. Almásegres településtől északnyugatra, a falu felett emelkedő Csóka-hegyen, románul Cioaca, egy sáncokkal körített vár, Egregy várának nyomai találhatók.
- Csörsz-árok Szabadhely 67,4 km-re. A Dunakanyartól indul, az Alföld északi peremén halad kelet felé a Tiszáig, majd Debrecen környékén délkeletre fordulva egészen az Al-Dunáig húzódik.
- Tornya Kovászi 67,5 km-re. A falu központjától délkeleti irányban, légvonalban 3 kilométerre emelkedik a Tornya nevű, 464 m magas hegy, melynek csúcsán középkori vár maradványai találhatók.
- Szerelmesek kapuja Kőfal Hódmezővásárhely 67,9 km-re. Árvízvédelmi célból Hódmezővásárhely északi és keleti határán egy 17,5 km hosszú földtöltést építettek, és 1879-1881 között a déli részen a 3 km hosszú, téglából emelt, úgynevezett Kőfalat.
- Nyugati tengerpart Gyorok 68 km-re. Gyorok falutól nyugatra található, egykori homokbánya területén alakították ki, idegenforgalmi célokból.
- Bökényi duzzasztómű és hajózsilip Szentes 70,9 km-re. A tűsgátas rendszerű duzzasztó az első vasbeton szerkezetű vízépítési műtárgy az országban, terveit Zielinszky Szilárd műegyetemi tanár készítette.
- Ménes 71,1 km-re. Minis, a picturesque village, in West Romania near Arad. A geodoboz könnyen megtalálható - A földön hever, kevés földdel betakarva.
- Majláthfalva tava 71,8 km-re.
- Szent Gellért püspök szobra Nagycsanád 72,7 km-re. Szent Gellért püspök egészalakos szobra Nagycsanádon, a római katolikus templom előtt áll, a 6-os főút mellett - Huber József szobrász alkotása, 1815-ben állították fel.
- Ópálos 72,8 km-re. Ópálos a hegyaljai borvidék, illetve Arad környékének egyik népszerű kirándulóhelye.
- Parkerdő és Lombkorona-sétány Karcag 72,9 km-re. Felújítás után kialakították az új, 900 m hosszú futópályát, valamint a város környezetének élővilágát bemutató tanösvényt.
- Lombkorona-sétány Makó 73,2 km-re. A Lombkorona-sétány Makón, a Maros jobb oldalán található, 191 m hosszú és 10 m magassságban helyezkedik el, a pedig torony 18 m magas.
- Gyanta 73,3 km-re. Gyanta. Nehezen jutottam el hozzá - Sajnálatos hogy ennyire elhanyagolják a temetö karbantartását.
- CET Nagyvárad 73,7 km-re. A CET magas kéményeiből nem egyszer láttunk már előtörő, fekete, egybefüggő füstfelhőt, amely az éj leple alatt szürkére színezte a fehér havat vagy épp csak a fehér felületeket. Váradi séta - Gyengén pöfékelt a kémény, viszont a környéken valami egyéb ipari létesítmény förtelmes bűzt terjesztett.
- Fekete nyár Ópálos 73,8 km-re. A fekete nyár a Maros folyó és a vasútvonal között található, Ópálostól délkeletre.
- Félixfürdő 74 km-re. Félixfürdo Nagyváradtól 8 km-re fekszik, a nagyváradiak népszeru üdülohelye.
- Partiumi Keresztény Egyetem Nagyvárad 74 km-re.
- Ópálos Temeshidegkúti halásztó 74,2 km-re. A tavat Temeshidegkúti halásztónak hívják, románul Iazul Zabrani, de a vízfelület Ópálos település területén található.
- Kocka alakú lombkoronák Nagyvárad 74,3 km-re. Nagyváradon, a Zöldfa (Vasile Alecsandri) utcában tizenkét Carpinus Betulus fa lombkoronáját kocka alakúra alakították ki.
- Fekete Sas fogadó Nagyvárad 74,3 km-re. Fekete Sas fogadó - Nagyvárad, 1909.
- Zöldfa fogadó Nagyvárad 74,3 km-re. Zöldfa fogadó, Nagyvárad, egykori vengéglátó egység, 1760.
- Pontonhíd Csongrád 74,5 km-re. A csongrádi úgynevezett fahíd Csongrád város északi részén található, a Gőzhajó utca végén - a Mámai-réti és nagyréti mezőgazdasági területeket köti össze a várossal.
- Fuchsl palota Nagyvárad 74,5 km-re. Fuchsl-palota - Nagyvárad, 1902 1903.
- Szigligeti Színház Nagyvárad 74,6 km-re. A Fellner-Helmer bécsi tervezőintézet tervei alapján, 1899-ben kezdik el a színház építését neoklasszicista homlokzatú, neorokkokó belsejű stílusban. Nosztalgia - Váradi tartózkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében, kicsit rázósan, de sikerült előkotorni a dobozocskát.
- Feltót vára 74,6 km-re. A Solymosi-hegység északi lábánál, a Csigér-patak mellett fekszik Feltót község.
- Szigligeti Ede emlektabla Nagyvarad 74,6 km-re.
- Ady Endre Nagyvarad 74,6 km-re.
- Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Kara 74,7 km-re. Középület 1893 1894.
- Szent Anna-Orsolyita rendi templom és egykori apácazárda Nagyvárad 74,7 km-re. A zárdát Szentzy István babolcsai apát és váradi kanonok alapítványának segítségével építették 1771-74-ben, majd 1858-ban bővítették és homlokzatát gótizálták.
- Római katolikus templom Vinga 74,7 km-re. Első ismert birtokosa a Csák-nembeli Miklós, 1214-ben komáromi, 1222-24-ben csanádi, 1228-29-ben bihari főispán volt.
- Garasos híd Nagyvárad 74,7 km-re. Kábeles híd - Megkerült egy filmes geodoboz ami kikandikált a rejtekhelyről.
- Garasos hid emlektablaja Nagyvarad 74,7 km-re.
- Szent Vince Római Katolikus Intézete Nagyvárad 74,8 km-re. Szent Vince Római Katolikus Intézete, épült 1868-ban - Nagyvárad.
- Millenniumi emlekoszlop Nagyvarad 74,8 km-re.
- Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium Nagyvárad 74,8 km-re. Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium - Nagyvárad, 1895 1896, középület.
- Ady Endre emlékmúzeum Nagyvárad 74,9 km-re. A park közepén lévő kicsiny emlékmúzeumot 1957-ben létesítették, abban az épületben, amelyikben a múlt századi "Mülleráj" üzemelt. Nosztalgia - Váradi tartozkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében kaptam meg a geodobozt.
- A nagyváradi vár 74,9 km-re. 1241-ben földvár állt ezen a helyen faépítményekkel. Nosztalgia - Váradi tartózkodásom alatti nosztalgikus séta alatt találtam rá a geodobozra.
- Görög katolikus papnevelde Nagyvárad 75 km-re. Görög katolikus papnevelde - Nagyvárad, 1846 1928, középület.
- Szentlélek kiáradása plébániatemplom kertje Nagyvárad 75,2 km-re.
- Megyei Kórház Nagyvárad 75,2 km-re. Megyei Kórház, egykori Pénzügyi Palota, épült 1806-ban - Nagyvárad.

Történelmi-kulturális értékek - Békés vármegye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Gabonamúzeum adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Békéscsaba térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Békéscsaba környékére? Tetszett a Gabonamúzeum? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Békés vármegyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.