Várhegy - Szeretfalva - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Saratel Sieu-Magherus - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Beszterce-Naszód megye

Várhegy - Szeretfalva

A Mezőség északi felében, a Szamosmelléki dombvidék Sajói ágában, az itt északnyugatra tartó Sajó bal partján fekszik Szeretfalva község. A falutól keletrere található a Várhegy. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Kutatóárkok a várban Kutatóárok... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Várhegy Szeretfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
18755 Besenyő. 1332-ben Villa Paganica néven írják a pápai tizedjegyzékben. 19145 Egykori evangélikus templom. Egykori evangélikus templom, ma ortodox templom, Sajómagyarós. 19660 Sajómagyarosi vár. A Borgói-hegység nyugati lábánál húzódó, a Nagy-Szamos, Sajó és Beszterce által határolt dombvidéken, az északkeletről érkező Csetátye-patak mellett fekszik Sajómagyarós község. 20624 Egykori evangélikus templom. Egykori evangélikus templom, ma Keresztelő Szent János ortodox templom. 21327 Bethlen-kastély. Az árokalji Bethlen-kastély az egyetlen mór-bizánci stílusú kastély Erdélyben. 21603 Síremlék a Bethlen-kastély közelében. A Bethlen-kastély a 19. 22068 Az arborétum szigete. Az árokalji Bethlen-kastélytól körülbelül 250 méterre, északnyugat felé, egy vizesárokkal körülvett szigetecskét találunk. 22187 Az arborétum tulipánfái. Az Árokalja faluban található Bethlen-kastély egy kb. 24489 Református templom. 1243-ban jelentkezik az okiratokban egy Chegetelke megnevezés, de Györffy szerint az oklevél nem hiteles. 26332 Szépnyír tava. 30464 Barlangsír. Kerlést elhagyva a Sajósárvár felé vezető út bal oldalán egy kanyarban meredek sziklafalban furcsa nyílások tátonganak. 31544 Egykori Kaszinó. Egykori Kaszinó, ma Szakszervezeti Művelődési Ház. 32116 Katolikus templom. Szentháromság római katolikus templom, az egykori Piarista szerzetesek kolostora. 32166 Andrei Muresanu Kollégium. Andrei Muresanu Kollégium, az egykori Királyi Leányiskola. 32483 Kisiparosok székháza. Besztercei Kisiparosok Székháza, ma George Cosbuc Városi Kulturális Központ. 32571 Beszterce. Beszterce virágzó kereskedőváros volt, a 12-dik században szász bányászok alapították. 32989 Andreas Beuchel egykori lakóháza. Andreas Beuchel egykori lakóháza, Ion Zidaru lakóháza néven ismerik.

Természeti értékek - Beszterce-Naszód megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom 2.45 km-re. Egy 1243-dik évi oklevél tatárjárás előtti birtokadományozásról értesít, tehát a település tatárjárás előtti.
Lázár Imre-kastély 3 km-re. RH8629 Lázár Imre-kastély Sófalva
Szakadék kőbabákkal
Különleges formájú homokkövek látványában gyönyörködhetünk Besztercétől 17 km-re, Szászrégen irányába, a DJ154 jelzésű útvonalon, Bilak, románul Domnesti, település előtt, az út bal oldalán.
Egykori evangelikus templom 3.15 km-re. Egykori evangélikus templom, ma Szent Demeter ortodox templom.
Evangélikus templom
Erdély egyik legkorábbi épen maradt temploma.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.