Nagy-Bihar - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Patrahaitesti Arieseni - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Fehér megye

Nagy-Bihar

A Bihar-hegység, az Erdélyi-Szigethegység melynek ismertebb perempontja: Nagyvárad, Kolozsvár, Gyulafehérvár, Déva és Arad- Központi, legkiterjedtebb és egyben legmagasabb hegysége. A Bihar-hegységet Határoló tájegységek : ÉNY-on a Királyerdő É-ÉK-en a Vigyázó (Kalotahavas), K-ÉK-en a Gyalui-havasok, D-en és DK-en az Érchegység, DNY-on egy kis szakaszon a Zaránd-hegység, míg NY-on a Béli-hegyek, illetve a Belényesi medence. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Nagy-Bihar rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
31237 Hoanca Apei. 31406 Lankás-nyereg. 31774 Muncelului-barlang. 32301 Cotelul Dobrestilor kitörés. Cotelul Dobrestilor kitörés. 32951 Párkány-kitörés. 33410 Szkerisórai jegesbarlang. Az Aranyosfői vagy Szkerisórai jegesbarlang Románia legnagyobb és leghíresebb jegesbarlangja. 34801 Hodobana-barlang. 35491 Gaina-tető. 38160 A Szegyesdi völgy. Rendkívül hangulatos patak-völgy Kisszegyesd határában. 38641 Porcika-nyereg. 40110 Nagy-Kojba. A Nagy-Kojba barlang a Bihar-hegység legmagasabban fekvő telepe, a neve után sziklafalakra utaló Kőház település északi végénél található. 40456 Galbina-kőköz. 41662 Porcika-zsomboly. 42770 Csodavár. 42993 Fekete-zsomboly. 43373 Iker-zsomboly.

Természeti értékek - Bihar megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szentháromság-vízesés 3.93 km-re. RH0265 Szentháromság-vízesés
Vércsorog-vízesés 4.4 km-re
RH1993 Vércsorog-vízesés
Hoanca Urzicarului-zsomboly 8.94 km-re. RH2044 Hoanca Urzicarului-zsomboly
Vasalt mászóút 9.57 km-re. RH3069 Vasalt mászóút Fekete-kövek
Rozsdaszakadék
A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Jo túra - Az Aranyos völgyéböl, a Vércsorog vizesést érintve, a csucsra...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.