Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Papmező vára - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Papmező vára turisztikai látnivalói

Papmező vára..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Papmező vára képtárból:

Várfal a mezőről
Várfal a mezőről
Papmező vára
Papmező vára

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Papmező vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Papmező vára!

A legközelebbi település Kispapmező, 0,39 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Papmező vára közelében?
- Református templom Magyarremete 7,1 km-re. Magyarremete látnivalója a 13-14-dik században épült román és gótikus stílusú református templom, szép freskóival.
- Vízimalom Biharrósa 7,4 km-re. A 19-dik századi fából készült vizimalom még most is működőképes, ez az egyetlen a környéken, amelyet még használnak.
- Vida-tó 7,7 km-re. Régóta szerettem volna eljutni a Vida-tóhoz. Vida-tó - A Vida tó érdekessége hogy egy óriás betontölcsér van a tóban amin keresztül folyik le a víz. (látnivaló és geodoboz)
- Fehérkő-hasadék 9,3 km-re.
- Évszázados tölgy Magyarremete 9,5 km-re. Kétszáz éven át nő, gyakran eléri az 5-600 éves kort is.
- Farcu-bánya kristálybarlangja Biharrósa 10,4 km-re. A legújabb technológiával berendezett és kivilágított Farcu kristálybarlang legszebb része a kristálygaléria. Magyar idegenvezetés - Egy kisebb csapattal tettünk látogatást a barlangba.
- Stanu Carnului kilátópont 11 km-re.
- Czárán Gyula-barlang Mézged 14,6 km-re. Összhosszúsága 4. Cseppkövek - Mutatós már a barlangportál. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Vida-szoros 15,3 km-re.
- Malmok völgye-patak Borz 16 km-re. Rövid útja alatt, egykor több vízimalmot hajtott meg, majd Borz falu nyugati végénél ömlik a Fekete-Körösbe.
- Gyanta 16,9 km-re. Gyanta. Nehezen jutottam el hozzá - Sajnálatos hogy ennyire elhanyagolják a temetö karbantartását. (különleges hely geodobozzal)
- Belényesszentmiklósi Csonka Torony 17,2 km-re. Lakóinak száma kb 150 főre tehető. Csodaszép torony - Aki a torony melletti udvarházat szeretné megkeresni annak szüksége lesz egy jó bozótvágóra. (turisztikai hely geoládával)
- Emlékmű Köröstárkány 18,2 km-re.
- Hodrancusa-csúcs 18,8 km-re.
- Piciorul Porcului-csúcs 18,9 km-re.
- Várhegy Tasádfő 19,2 km-re. A tasádfői Várhegyet 1968-ban fedezték fel, több ásatás volt a helyszínen 1969-1984, 1994-1996, 2007-ben.
- Béla-vár Várasfenes 19,4 km-re.
- Bulz-kő 20,2 km-re.
- Mérági-szakadék 21,4 km-re.
- Tisza-kő 21,5 km-re.
- Jadolina-vízesés 21,5 km-re.
- Szerenád-vízesés 24 km-re.
- Fátyol-vízesés 24,2 km-re.
- Miss-vízesés Bihar-hegység 24,9 km-re.
- Hodoaba-völgy vasalt mászóút 25,1 km-re. Vársonkolyoson, a Királyerdő hegységben található, a Sebes-Körös bal partján.
- Zichy-vadászkastély Vársonkolyos 25,3 km-re.
- Zichy-barlang Körösrév 25,3 km-re. A barlangból folyik ki a hegység legrövidebb patakja, mely alig 50 m után gyönyörű vizesést képezve zuhan alá a Sebes-Körös vizébe. Barlang és vízesés - Nem lévén látogatási nap, szerencsénk volt, hogy mégis beengedtek a barlangba.
- Carligati-csúcs 25,6 km-re.
- Tündérek sziklafala Körösrév 26,2 km-re.
- Harasztosi-Magura 26,3 km-re. Sokadszorra járva itt a Harasztosi-plájon elmondhatjuk, hogy akiellátogat erre a helyre magával viszi e tájból áradó végtelen békét és nyugodtságot.
- Tündérvár Körösrév 26,3 km-re. A középkorban itt élénk tutajforgalom zajlott, itt szállították a sót és a fát Magyarország felé.
- Dubricsony-patak Doborcsány 26,4 km-re. A Dubricsony-patak medre Doborcsány közepén egy boltozat nélküli cseppkőbarlang hosszú folyosójához hasonlít.
- Biharfüred 27,5 km-re. Biharfüred, a nagyváradi görög katolikus püspökség egykori üdülőhelye.
- Ökrök-vízesés 27,9 km-re. Ökrök-vízesés - A Sebes-Körösbe ömlő Boiului patak mentén találjuk az Ökrök-vízesést.
- Élesd tavai 29,3 km-re.
- Betfia kilátótorony Somló-hegy Betfia 29,5 km-re. Betfia kilátótorony, Betfia-zsomboly, Somló-hegyi őslénytani lelőhely.
- Betfia-zsomboly Somló-hegy Betfia 29,6 km-re. A Somlyó-hegy fél hektáron elterülő paleontológiai védett terület, Betfia falu határában.
- Szár-tető Béli-hegység 29,8 km-re.
- Édenkert-kilátó 30 km-re.
- Nagy Phaeton vizesés 30,6 km-re. A Nagy Phaeton-vízesés, egy összetett, földtanilag, növénytanilag védett terület, amely vízeséseket, sziklákat foglal magába. Nagy Phaeton - kis víz - Meredek ösvényen közelítettük meg a vízesést.
- Koporsó alakú tumba Élesd 31,3 km-re. Élesd lakosai mintegy 300 éve temetkeznek a város északi részén lévő lejtős domboldalra. FTF - Ritka latvany.
- Eszmerálda-forrás Nagy-Sebes völgye 31,4 km-re. A Nagy-Sebes (Dragan) völgyben található, a Cserepes (Ciripa) erdészház mellett az Eszmerálda-forrás.
- Istenek-havasa 31,5 km-re. Ez az Erdélyi-Szigethegység nyugatiszegélye: a Béli-hegység, a Bihari-havasok, délebbre Aradhegyaljahegyei. A Varasó-ház felöl másztuk meg a hegyet - Nem gyalog, motorral, de így is kemény megpróbáltatásban volt részünk.
- Csarnótető Csarnóháza 31,7 km-re. Bucsát elhagyva, a Jád-völgyi állomás mellett a Jád-patak fut be balról a Körösbe, a mindkét oldalon magas sziklás hegyek közötti nyíláson, a Jád-völgy torkán.
- Dragan-völgyi gát 32,3 km-re. A Nagy-Sebes (Dragan) völgy és a Kis-Sebes völgy találkozásánál épült a Dregan-gát.
- Püspökfürdő 32,5 km-re. Püspökfürdo, kemping és fürdotelep, Nagyváradtól 8 km-re található.
- Félixfürdő 32,7 km-re. Félixfürdo Nagyváradtól 8 km-re fekszik, a nagyváradiak népszeru üdülohelye.
- Ördögmalom-vízesés 33,4 km-re.
- Bocsásza 33,6 km-re. A közel 1900 méter magasságot elérő hegyvidék az Alföld és belső Erdély határán fekszik.
- Medve-barlang Kiskoh 33,9 km-re. A barlang, a Kőfalvi község, Kiskoh település közvetlen szomszédságában, 482 m magasságban található, és a Nyugati-Kárpátok egyik fő látványossága. Mesevilág - Rossz minőségű aszfaltút, zsibvásár, furcsa, kiépített bejárat vezet a barlangba.
- Nagy-Arad-csúcs Béli-hegység 33,9 km-re.
- Kopott-csapás 34,1 km-re.
- Boga telep Csonka kő 34,8 km-re.
- Égett-kő 34,8 km-re.
- Fatemplom Bucsa 35,3 km-re. Mivel korábban a Nagyvárad–Kolozsvári út Vársonkolyosig, a Sebes-Körös völgyében haladt, és a tavaszi áradások az utat veszélyeztették, 1780-tól Bucsától kezdve a hegynek felfelé Nagybáród irányába új utat építettek. Egy-két geodobozt találtam - Bár számos alkalommal jártam errefelé, mindig siettünk valahová, így a dobozkeresés itt valahogy elmaradt.
- Sík-havas 35,4 km-re.
- Tatár-hegy 35,6 km-re.
- Sólyomkő vára Sólyomkőpestes 36,2 km-re. Sólyomkő várának romjai a Réz-hegység nyugati felében, Sólyomkőpestes falutól észak-északnyugatra találhatók, a Sólyomkővári-patak felett.
- Csoda-kanyon Medúza-zug 36,4 km-re. A Szamos Bazár felső, forrás felőli részén, egy csodaszép, körülbelül 50 m-es szűk kanyon található, melyet az Aragyásza barlang előz meg. Aragyásza kanyon - Éppen azon bosszankodtam, hogy az amúgy erre képes GPS nem akarta megmutatni a rá töltött fényképet, amikor a kb.
- Czárán Gyula emlékmű Menyháza 36,6 km-re.
- Moloch-kilátó Szamos-Bazár 36,6 km-re. A kilátótól balra található az Angyalszírt. Beárnyékolt geotrekking - Ez alkalommal egy hétvégét töltöttünk Pádison.
- Tolvajvár 36,7 km-re.
- Boga-csűr 36,7 km-re.
- Belvedere kilátó 36,9 km-re. A piros pont jelzés mentén található. Felkialto jel - Remélem nem szedtétek le a ! jelet, hogy benézzetek mögé ;-) Amúgy a láda ott kell legyen egy sziklarepedésben, mögötte.
- A Szegyesdi völgy 37,2 km-re. Rendkívül hangulatos patak-völgy Kisszegyesd határában. 44 éve - 44 éve jártam itt édesapámmal.
- Oncsásza-rét 37,5 km-re.
- Feneketlen-tó Bárszai-katlan 38 km-re.
- Eszkimó-jegesbarlang 38,1 km-re.
- Fekete-barlang 38,3 km-re.
- Vigyázó Kalotaszeg őre 38,6 km-re. A Vlegyásza csúcs 1836 méteres magasságával a Nagy-Bihar után az Erdélyi-Szigethegység második legmagasabb csúcsa. A magyarok által Erdélyben elrejtett első geodoboz - Nem kerestétek meg véletlenül A világ tetején nevű geodobozt? Információim szerint a Vigyázón van az Erdélyben, magyarok által elrejtett első geodoboz.
- Galbina-szirt 38,7 km-re. A szirttől pár lépésre északra találod a ládát, egy nagy daganatot hordozó fa gyökerei között. Galbina körtúra - Eke-túrán voltunk a Pádison.
- A nagyváradi vár 39,1 km-re. 1241-ben földvár állt ezen a helyen faépítményekkel. Nosztalgia - Váradi tartózkodásom alatti nosztalgikus séta alatt találtam rá a geodobozra.
- Galbina-kőköz 39,3 km-re.
- Gomba-kilátó Nagyvárad 39,4 km-re. Nagyváradi Macskadomb - Innen nagyon szép körképet láthatunk Nagyváradról és környékéről.
- Muncelului-barlang 39,5 km-re.
- Fehér-kövek 39,5 km-re. A Vlegyásza egyik látványossága a Fehér-kövek, az impozáns, vakítóan fehér, hatalmas mészkőoszlopaival.
- Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium Nagyvárad 39,8 km-re. Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium - Nagyvárad, 1895 1896, középület.
- Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Kara 39,8 km-re. Középület 1893 1894.
- Görög katolikus papnevelde Nagyvárad 39,8 km-re. Görög katolikus papnevelde - Nagyvárad, 1846 1928, középület.
- Vasalt mászóút Fekete-kövek 39,9 km-re.
- Garasos hid emlektablaja Nagyvarad 40 km-re.
- Fuchsl palota Nagyvárad 40 km-re. Fuchsl-palota - Nagyvárad, 1902 1903.
- Garasos híd Nagyvárad 40 km-re. Kábeles híd - Megkerült egy filmes geodoboz ami kikandikált a rejtekhelyről.
- Millenniumi emlekoszlop Nagyvarad 40 km-re.
- Pádis-víznyelő 40 km-re. A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt. Tavaszi kikerics - Kikerics nézőbe jöttünk.
- Porcika-zsomboly 40 km-re. Jégverem - A zsombolyhoz vezető ösvény mellett még virágzik a turbánliliom.
- Zöldfa fogadó Nagyvárad 40,1 km-re. Zöldfa fogadó, Nagyvárad, egykori vengéglátó egység, 1760.
- Campeneasca-barlang 40,1 km-re.
- Ady Endre emlékmúzeum Nagyvárad 40,1 km-re. A park közepén lévő kicsiny emlékmúzeumot 1957-ben létesítették, abban az épületben, amelyikben a múlt századi "Mülleráj" üzemelt. Nosztalgia - Váradi tartozkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében kaptam meg a geodobozt.
- Kocka alakú lombkoronák Nagyvárad 40,1 km-re. Nagyváradon, a Zöldfa (Vasile Alecsandri) utcában tizenkét Carpinus Betulus fa lombkoronáját kocka alakúra alakították ki.
- Fekete Sas fogadó Nagyvárad 40,2 km-re. Fekete Sas fogadó - Nagyvárad, 1909.
- Megyei Kórház Nagyvárad 40,2 km-re. Megyei Kórház, egykori Pénzügyi Palota, épült 1806-ban - Nagyvárad.
- Csodavár 40,2 km-re. E mán igen - Szebb mint a képek mutatják.
- Ponor-forrás 40,3 km-re. Egy sziklafal alján ömlik kifelé, a pádisi havasi rét földalatti vizeit gyűjti össze és juttatja a felszínre. Patak születik - A Ponor-réten a víznyelőktől sétáltunk a patak mentén.
- Szentlélek kiáradása plébániatemplom kertje Nagyvárad 40,3 km-re.

Történelmi-kulturális értékek - Bihar megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Papmező vára adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Papmező vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.