Cycle Map Pomezeu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bihar megye

Papmező vára - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Papmező vára

Papmező vára

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Papmező vára képtárból:

Várfal a mezőről
Várfal a mezőről
Papmező vára
Papmező vára

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Papmező vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Vízimalom 7.41 km-re - A 19. * Fehérkő-hasadék 9.26 km-re - * Évszázados tölgy 9.45 km-re - Ez az évszázados kocsányos tölgy természeti ritkaság, törvényileg védett faj. * Farcu-bánya kristálybarlangja 10.45 km-re - A Rosia patak szurdokvölgyében több kisebb, érdekes barlang található. * Stanu Carnului kilátópont 10.97 km-re - * Vida-szoros 15.3 km-re - * Emlékmű 18.18 km-re - * Várhegy 19.18 km-re - A tasádfői Várhegyet 1968-ban fedezték fel.

Néhány székely szó jelentése:
Szürkünyet = Alkonyat. Tabajdok = Ügyetlen. Táj-táj = Kicsi köszöntés. Takaróruha = Asztalkendő. Taliga = Ekét visznek rajta, két kerekű jármű. Tán = Talán. Tángyér = Tányér. Tángyérvirág = Margaretta. Tanorok = Bekerített kaszáló.

- Bihar megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Czárán Gyula-barlang
Czárán Gyula-barlang
A mézgedi Czárán Gyula-cseppkőbarlang egyike a Romániában található, elsőként karbantartott, valamint hosszú idők óta nyilvántartott leghosszabb barlangoknak.
Gyanta
Gyanta
Gyanta.
Belényesszentmiklósi Csonka Torony
Belényesszentmiklósi Csonka Torony
Belényesszentmiklós a Fekete-Körös jobb partján fekvő település.
Zichy-barlang
Zichy-barlang
A festői szépségű, 3 km hosszú Révi-szorosban található a révi Zichy-cseppkőbarlang.
Tündérek sziklafala
Tündérek sziklafala 26.15 km-re. RH4551 Tündérek sziklafala Körösrév
Harasztosi-Magura
Harasztosi-Magura 26.29 km-re. Sokadszorra járva itt a Harasztosi-plájon elmondhatjuk, hogy aki ellátogat erre a helyre magával viszi e tájból áradó végtelen békét és nyugodtságot.
Tündérvár
Tündérvár
A Királyerdő-hegységben található Körösrévtől délre helyezkedik el a Révi-szoros, a Sebes-Körös sziklafalak közé szűkült szakasza.
Nagy Phaeton vizesés
Nagy Phaeton vizesés 30.58 km-re. A Nagy Phaeton-vízesés, egy összetett, földtanilag, növénytanilag védett terület, amely vízeséseket, sziklákat foglal magába.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.