Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Vízimalom - Biharrósa - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Vízimalom - Biharrósa turisztikai látnivalói

A 19-dik századi fából készült vizimalom még most is működőképes, ez az egyetlen a környéken, amelyet még használnak. A malom működési szerkezetét a szárnytárcsás vízikerék alkotja, melyet az átirányított vízhozam mozgat, kifolyócsatornán át elterelve a vizet...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vízimalom Biharrósa fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Biharrósa és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vízimalom!

A legközelebbi település Biharrósa, 1,58 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vízimalom Biharrósa közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Stanu Carnului kilátópont
Fehérkő-hasadék
Református templom Magyarremete
Évszázados tölgy Magyarremete Kétszáz éven át nő, gyakran eléri az 5-600 éves kort is.
Papmező vára
Czárán Gyula-barlang Mézged Cseppkövek. Mutatós már a barlangportál.
Vida-tó Vida-tó. A Vida tó érdekessége hogy egy óriás betontölcsér van a tóban amin keresztül folyik le a víz.
Hodrancusa-csúcs
Piciorul Porcului-csúcs
Bulz-kő
Vida-szoros
Jadolina-vízesés
Tisza-kő
Szerenád-vízesés
Emlékmű Köröstárkány
Fátyol-vízesés
Miss-vízesés Bihar-hegység
Carligati-csúcs
Hodoaba-völgy vasalt mászóút Vársonkolyoson, a Királyerdő hegységben található, a Sebes-Körös bal partján.
Zichy-vadászkastély Vársonkolyos
Béla-vár Várasfenes
Biharfüred Ma népszerű kirándulóhely, sízőhely.
Harasztosi-Magura A Harasztosi-Magura a Bihar-hegységben a Belényesi-medencében található.
Malmok völgye-patak Borz Rövid útja alatt, egykor több vízimalmot hajtott meg, majd Borz falu nyugati végénél ömlik a Fekete-Körösbe.
Mérági-szakadék
Zichy-barlang Körösrév Barlang és vízesés. Nem lévén látogatási nap, szerencsénk volt, hogy mégis beengedtek a barlangba.
Ökrök-vízesés Ökrök-vízesés. A Sebes-Körösbe ömlő Boiului patak mentén találjuk az Ökrök-vízesést.
Tündérek sziklafala Körösrév
Tündérvár Körösrév A középkorban itt élénk tutajforgalom zajlott, itt szállították a sót és a fát Magyarország felé.
Édenkert-kilátó
Belényesszentmiklósi Csonka Torony Csodaszép torony. Aki a torony melletti udvarházat szeretné megkeresni annak szüksége lesz egy jó bozótvágóra.
Dubricsony-patak Doborcsány
Gyanta Nehezen jutottam el hozzá. Sajnálatos hogy ennyire elhanyagolják a temetö karbantartását.
Várhegy Tasádfő Az ásatások során több egymásra telepedett kultúrát találtak, az első már az újkőkorban létezett, de kora bronzkori telepre utaló nyomokat is találtak.
Nagy Phaeton vizesés A vízesés szép volt. A sárga kereszt jelszésről tértünk le a kék háromszögre, sajnos nem néztük meg előtte az út leírását (fentről nem jeleztek semmit az úton), emiatt kissé meglepődtünk. Nagy Phaeton - kis víz. Meredek ösvényen közelítettük meg a vízesést.
Eszmerálda-forrás Nagy-Sebes völgye
Dragan-völgyi gát Magassága 120 méter, a tetejének a hossza 424 m.
Istenek-havasa Véletlenül. 2008 nyarán, egész véletlenül megtaláltuk a dobozt. Tiszta véletlenül. Egyszer rég, erre kirándulva, tiszta véletlenül, megtaláltuk a ládát. A Varasó-ház felöl másztuk meg a hegyet. Nem gyalog, motorral, de így is kemény megpróbáltatásban volt részünk.
Csarnótető Csarnóháza A baloldali szöglethegyen, a Csarnó-tetőn, a régi korban Csarnó avar vezér várat építtetett, melynek ma már nincs nyoma.
Ördögmalom-vízesés
Bocsásza
Kopott-csapás
Élesd tavai
Égett-kő
Sík-havas
Csonka-kő Boga-telep Valójában egy körülbelül 10 km-es túra, 300 m szintkülönbséggel, néhol igen meredek szakaszokkal tarkítva.
Fatemplom Bucsa Egy-két geodobozt találtam. Bár számos alkalommal jártam errefelé, mindig siettünk valahová, így a dobozkeresés itt valahogy elmaradt. Királyhágó. Megtaláltuk. Erdekes hely. Visszafele megkerestünk ez a dobozt. Érdekes kis temlpom. Váradról jövet megálltunk a nagytemplom elött, hogy megnézzük a kis fatemplomot.
Medve-barlang Kiskoh Mesevilág. Rossz minőségű aszfaltút, zsibvásár, furcsa, kiépített bejárat vezet a barlangba.
Tolvajvár
Csoda-kanyon Medúza-zug A trás csoda kanyon. Először is köszönöm a visszajelzésed. Szamosbazár körútja 2. Hát ez a doboz nem került elő. Aragyásza kanyon. Éppen azon bosszankodtam, hogy az amúgy erre képes GPS nem akarta megmutatni a rá töltött fényképet, amikor a korulbelul vállmagasságban lévő üregben kikandikált valami fehér.
Moloch-kilátó Szamos-Bazár Beárnyékolt geotrekking. Ez alkalommal egy hétvégét töltöttünk Pádison. Szamosbazár körútja 1. A dobozkát kiesve találtuk a sziklapárkányon. Láda konverzió !!!. Sziasztok . Koordináták finomítva. A koordinátákat kijavítottam, a meli és csapatja által bemért értékekre.

Történelmi-kulturális értékek - Bihar megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Vízimalom adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Biharrósa térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Biharrósa környékére? Tetszett a Vízimalom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.