Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Csukás-csúcs - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Csukás-csúcs turisztikai látnivalói

A Csukás a Keleti Kárpátok déli hegységcsoportjának, a Kárpát kanyarnak a tagja, különös alakú sziklákkal, látványos kőgombákkal...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Csukás-csúcs képtárból:

Csukás hegység 1
Csukás hegység 1
Góliát 1
Góliát 1
Góliát 2
Góliát 2
Csukás hegység 2
Csukás hegység 2
Csukás hegység 3
Csukás hegység 3

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csukás-csúcs fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csukás-csúcs!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Döblön, 5,66 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A Teszla, Csukás és Zenoga Teszla, Csukás, Zenoga, Vajda havas.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Csukás-csúcs közelében?
- Tészla-nyereg - Csukás-hegység 2,5 km-re.
- Nicolae Ioan-forrás Csukás-hegység 2,8 km-re. A Beri-patak hídjától a Csukás menedékház felé vezető, kék kereszttel jelzett túraútvonalon, a Beri-patak völgyében, egy bővizű forrás tör a felszínre. Sikerélmény - Izgalmasnak indult a kirándulásunk, hiszen az öt hónapost is útnak indítottuk a Csukás csúcs felé. (látnivaló és geodoboz)
- Tészla-tisztás Brassó megye 2,8 km-re. A Tészlának főleg az alsó részét mészkő alkotja. (turisztikai hely geoládával)
- Duduj-kő - Csukás-hegység 3 km-re.
- Keresztút Csukás-hegység 4,3 km-re. Rajta fordul meg a történelmi határ. Kicsikek es kekek - Nagyon sok arrafele az afonyazo no meg a havasszepe gyujtogeto (sajnos). (itt geodobozt is lehet keresni)
- Esztena-nyereg 5 km-re.
- Láncoknál Csukás-hegység 5,8 km-re. Főleg télen, itt ajánlott a nagyobb elővigyázatosság. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Réz-híd Csukás-hegység 5,9 km-re. A Réz-híd a Csukás-hegységben található, a Zákány-csúcs közelében.
- Kis-Üvöltő-patak vízesése Bodzavám 6,4 km-re. Majd továbbmegyünk  és a következő letérőnél balra tartva elérjük a kis vízesést. Forrás - Itt sem boldogultam GPS nélkül.
- Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás 6,6 km-re.
- Rakodó források 6,7 km-re. Bodzavám déli végétől egy földút halad a Nagy-Bodza-patak mentén, a faluból kiérve egy útelágazáshoz érünk, ahonnan a jobb oldali út a Súgó-patak (vagy Malom-patak) völgyén megy felfele. Öreges-üreges fa - Alapos keresgélés után két gyanús fa maradt, de egyikben sem volt doboz az üregben.
- Rakodó források újratöltve 6,7 km-re. Itt egy kövülő víztömeggel van dolgunk, amelynek felesleges szénsava a léggel érintkezve elillan, mi által a feloldva volt szilárd részek lecsapódnak - írja Orbán Balázs. Mészkőtufa - Az igazság az, hogy itt GPS nélkül nem nagyon boldogulok.
- Fehér-patak szurdokvölgy Csukás-hegység 7,1 km-re. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre.
- Kálvária-domb Bodzavám 7,1 km-re. Bodzavám végén régi templom romjai és egy újkori erőd maradványai ismerhetők fel, a Kálvária körül újkori sáncok láthatóak a harmadik katonai felmérés térképszelvényén. Romok - Az erőd felől közelítettem meg a templomromot.
- Erőd Bodzavám 7,7 km-re. Ezek felkeresése egy egész napot is igénybe vehet. Bodzavámi kilátó - Tényleg jól látszanak az erőd nyomai, kiváncsi vagyok, ha megásnák, mit rejt.
- Királyhegy Bodzavám 10,1 km-re. Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé, Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utatValea Stanii felé.
- Kreutzburg vára Bodzavám 11,3 km-re. Az 1A főúton kell menni, Négyfalut elhagyva, Ploiesti felé.
- Bölényrezervátum Bodzavám 13,3 km-re. Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon. Bölények - Mióta utoljára voltam itt, eléggé megfutotta a belépő ára, egy kicsit hozzávettek.
- Babarunkai vízgyűjtő 13,9 km-re. A Ciucas hegy lábánál fekszik a festői szépségű Babarunkai vízgyűjtő tó, Brassó városát ez látja el a szükséges ivovizzel. Sötétedéskor - A Csukás-hegységből hazafelé tartottunk, az idei Havasszépe-túráról.
- Sasok tava Szilon-havas 16,4 km-re. A Sasok tava, egy másik nevén Feneketlen tó, a Szilon-havasokban található, turisták által keveset látogatott környezetben. Felhők között - A kék háromszög jelzést követve másztunk ki.
- Viadukt Keresztvár 17,7 km-re. Határában két alagutat is fúrtak, a Bodzafordulónál végződő a maga 4369 méteres hosszával ma is a leghosszabb vasúti alagút Romániában. Vártuk a vonatot - Többször megcsodáltuk már ezt a hídat átutazva alatta, ezúttal úticél volt.
- Garcsin mezeje Nagy-kő havas 18,4 km-re. A Garcsin itt két ágra oszlik, az eredeti déli irányból társfolyója a Kiság törtett le, mig maga a Garcsin mindenütt a Nagykőhavas alján folyva délnyugatra kanyarodik. A farsang temetese a Garcsinban - A rejtek szomszedsagaban reszt vettunk a brassoi EKE szervezeseben az ez evi farsangon.
- Toplós-kút 18,7 km-re. Több hiedelem is fűződik hozzá.
- Büdös-víz forrása 19 km-re. Érdekes homokkőbe vájt medrében, az úttól körülbelül 400 méterre, egy ásványvíz-forrás buzog fel.
- Szent László-köve Bodzakrasznai-szoros 19,7 km-re. A nevezetes szikla egy darabját lerobbantották annak a műútnak a korszerűsítése közben, melyet eredetileg 1876-96-ban építettek az addig járhatatlan szoroson keresztül.
- Kisvár Keresztvár 20,2 km-re. Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a körülbelül 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község.
- Nagyvár Keresztvár 20,5 km-re. Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a körülbelül 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község.
- Református templom Keresztvár 20,5 km-re. 1222-ben castrum quod Cruceburg nominatur.
- Poján-kő 20,6 km-re. A Poján-kő fenyők fölé emelkedő tetejére érdemes kimászni, bár nem vezet rá jelzett ösvény, és a megközelítés sem veszélytelen.
- Nagy Piliske 20,9 km-re. Megközelítése legkönnyebben Dobollóról, vagy Keresztvárról lehetseges.
- Jeges-barlang Nagykő-havas 21 km-re.
- Kőkert éle 21,3 km-re. Kőkert éle - Nagyon erdekes rejtes, de ovatosan kell maszni ,mert konnyen le lehet esni.
- Boglya-tető 21,5 km-re. A Garcsin-völgy felőli részén, 100 méteres szakadék felett állunk.
- Csűr-kapu Nagy-kő-havas 21,7 km-re. A Csűr-kapu egy 1,5 x 4 m-es nyílás a Csűr-kő sziklájában, mely a rétegek beszakadása révén keletkezett. Az elso mindig emlekezetes... - Egy szep nap, egy szep hely.
- Írott-kő 22 km-re. A Nagy-kő-havas hegységben két fő rétegben áll a kréta-konglomérát, s e közé ékelődve találunk egy több száz méter vastagságú mészkő réteget, mely a tetőgerinc alatt vonul végig és az Írott-kőnél bukkan elő. Szikla tetején - Megtaláltam a dobozt.
- Medve-szakadék Nagy-kő-havas 22,1 km-re. Egyik kedvenc helyem - Innen az egyik legszebb kilátás a Nagy-kő irányába.
- Kő-havas farka Nagy-kő-havas 22,3 km-re. Ott ahol a Garcsin völgyéből az Azuga-völgybe átvivő fakitermelő út keresztezi a régi országhatárt, indul a kék háromszöggel, és piros sávval is jelzett túraösvény. Nagy-kő-havas farka - A Nagy-kő-havas csúcsától, a szép őszi napsütésben, átsétáltunk ide a farkához.
- Létrás-szakadék 22,5 km-re. A Létrás-szakadék a Nagy-kő-havas talán legkönnyebben megközelíthető látnivalója - egy 50 méter magas, hatalmas mészkősziklában, a Csűr-kő árka-patak hozta létre, hossza 160 méter. Létrák - Megvan a doboz is! Nem volt könnyű megtalálni.
- Nagy-kő-havas csúcs 22,6 km-re. A csúcsot az északi oldalon érdekes, 8-10 m magas, kúp alakú, konglomerát sziklák építik fel. Brassó felett - Lenyűgöző kilátás, nem csak a helyszínen, hanem az oda vezető ösvényen is.
- Bolnok 22,6 km-re. Bolnok - A rejtek mellől kitűnő rálátás van Bolnok villanegyedére.
- A Nagy-kő kőgombái Nagykő-havas 22,7 km-re. Kőgombák menedékhellyel - Nem a kőgombák, hanem a menedékház feletti Csűr-kő volt az úticélom.
- Tamina-vízesés 24,7 km-re. Ebben a hasadékban található az a zuhatagsor, amelyet ma Tamina-vízesésnek neveznek. Minikanyon - Egy csodálatos, ragyogó napsütésben kerestük fel ezt a  csodaszép kanyont, amely talán szebb, mint a 7 létra.
- Vártemplom Prázsmár 25,2 km-re. A Világörökség részét képező prázsmári vártemplom a legnagyobb és a legkülönlegesebb az erdélyi erődtemplomok között. Elso kereses - Csodalatos hely, a doboz konnyen megtalalhato a leiras alapjan.
- Magyarvár a Tömösi-szorosban 25,2 km-re. Hasonló ütközet zajlott le aTömösi-szorosban is, de ez kevésbé ismert a mi tájainkon, mert távolabb van tőlünk.
- Lisznyópataki világvége 25,3 km-re. A világ kezdete vagy vége az az elhagyatott gyümölcsös? Valaki tud többet erről a völgyről? Mert csak sejtjük hogy hol vagyunk. Már jártunk a világvégén - A nyáron gombászgatni szerettünk volna a környéken, de ítéletidő ért utol, hogy a hely nevéhez illően stílusosan fejezzem ki magam.
- Szacsva vára 25,6 km-re. Vadlesben - Az út nagyon sáros volt, de ezt feledtette velünk a sok vad megpillantása.
- Törökvár 26,4 km-re. Dobollópatak és Lisznyópatak között egy majdnem kelet-nyugat irányú hegyvonulat ágazik le a bodzafordulói hegyek legmagasabb pontjától, a Szeredő ponktól. A láda jól van - Megtaláltuk.
- Szamárka-domb Brassó 26,8 km-re. Szamárka-domb - Az itt elrejtett geodoboz eredeti rejtője egy sepsiszentgyörgyi román fiú, aki Brassóba költözött.
- Honterus-forrás Brassó 27,2 km-re. Az új, Honterus-forrás nevet 1845-ben kapta, a völggyel együtt.
- Muppets gömbkövek Chiojdu 27,7 km-re. 2013-ban küldte el a róluk készített fotóit.
- Villa a tömbház tetején Ragadó negyed 27,8 km-re. A villához a tömbház utolsó emeletéről egy vaslétrán lehet feljutni.
- Lóhavas Keresztény-havas 28,1 km-re. Lóhavas (Spinarea Calului) - Keresztény-havas.
- Szacsvai panoráma 28,2 km-re. Egyik legszebb hely, erdemes felmenni - Kisse kicsi az odu, amiben a doboz van.
- Keresztény-havas-csúcs 28,4 km-re.
- Evangélikus erődtemplom Szászhermány 28,5 km-re. Gótikus erődtemplomát 12 m magas várfal veszi körül, a XIII-dik században épült - a 7 védőtoronnyal erősített belső várfal oldalán, lakásra is alkalmas helyeket alakítottak ki. Kivágott fa? - Vasárnap délutáni csend, alig volt valaki a szaszhermanyi vár körül.
- Református templom Lisznyó 28,7 km-re. Lisznyó neve szláv eredetű és erdőt jelent. Nagytakarítás volt - Ismét meglátogattuk e helyet, pihenőül szolgált egy biciklitúrán.
- Cenk-hegy Brassó 28,8 km-re. A 957 m magas Cenk-hegy Brassó délkeleti oldalán emelkedik. Gabony lépcső - Nem is értem, hogy eddig, hogy nem kerestük meg ezt a geodobozt, de most eljött az ideje, ezen a februári kissé borús, de inkább tavaszi mint téli napon, korcsolyázás előtt felsétáltunk a Gabony lépcsőkön és megkerestük ezt a dobozt.
- A hegy Brassó 28,8 km-re.
- Schulerau-kapu Keresztény-havas 28,9 km-re. A sziklák felett halad el a Zerge (románul Capra Neagra) kabinos felvonó, a közelében és nyugatra található Brassópojána piros színnel jezett, közepes nehézségű, Sulinar nevű sípályája. Csak most - Ha már a télen, sízés közben nem kerestük meg.
- SZNM 12 Emlékoszlop Kökös 28,9 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 12-dik stáció - Kökös - A kökösi csata emlékoszlopa. Kicserélt kerítés - Másodszor tértünk vissza, de ezúttal is sikertelenül kerestük a dobozt.
- Borzvára Kispatakon 29 km-re. A Bodzafordulói hegyek északi lejtőjéről, a Késa nevű helyről ered a Kispatak vize. A szaloncukrot kivettük - Jó mélyen volt, de megtaláltuk.
- Fekete laktanya Brassó 29 km-re. Fekete laktanya - Nicolae Balcescu utca 56 szám, Brassó.
- Három kislány-tisztás Keresztény-havas 29,1 km-re.
- Friedrich Wolf-ház Brassó 29,1 km-re. Friedrich Wolf-ház - Brassó.
- Pruncea-vízesés 29,1 km-re. Most zavaros volt a víz, de így is látványos.
- Johannes Honterus-ház Brassó 29,1 km-re. Johannes Honterus-ház - Brassó.
- Magyar evangélikus templom Brassó 29,2 km-re. 1783-ban építették, itt mondták ki az önálló erdélyi magyar evangélikus egyházmegye megalakulását.
- Demeter-ház Brassó 29,2 km-re. Demeter-ház - Brassó.
- Teutsch-ház Brassó 29,3 km-re. Teutsch-ház - Republicii utca 38 szám, Brassó.
- Egykori Szász Nemzeti Bank Brassó 29,3 km-re. Egykori Szász Nemzeti Bank, ma irodahelységek - Michael Weiss utca 22 szám, Brassó.
- Jekelius-ház Brassó 29,3 km-re. Jekelius-ház - Republicii utca 17 szám, Brassó.
- A bőség allegóriái Brassó 29,4 km-re. A bőség allegóriái - Kapu (Republicii) utca, Brassó.
- Hirscher-ház Brassó 29,4 km-re. Hirscher-ház, Kereskedők Háza, Kaufhaus - Tanács tér 14 szám, Brassó.
- Kockás tulipán-erdő Szacsva 29,4 km-re. Meli útmutatása szerint Szacsváról a templom mellett jobbra, a mezei úton tovább indultuk Magyaros irányába. Szép hely - Szép hely, könnyű megtalálni.
- Református templom Szacsva 29,4 km-re. A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található. Sötétben - A sötétedés ellenére megtaláltuk a korhadt csutakot, benne a téglát és a köveket, de a doboz nem került ki.
- Kőkapuk éle-csúcs Keresztény-havas 29,4 km-re.
- Fekete templom Brassó 29,5 km-re. A templom bejárata mellett áll Johannes Honterus bronzszobra, aki az evangélikus vallást Erdélyben elterjesztette. Megtaláltuk - Még márciusban megtaláltuk.
- Bolgárszegi-kapu Brassó 29,5 km-re. Pillangót fogni hóesésben - Forralt bor.
- Kőkapuk éle-tisztás Keresztény-havas 29,6 km-re.
- Szászhermány mocsarai 29,6 km-re.
- Fehér Torony Brassó 29,6 km-re. Fehér torony - Brassó. Egy regi tartozas - Szegyen nem szegyen egyik legnehezebb brassoi dobozom volt.
- Fellegvár Brassó 29,6 km-re. Az 1975-1981 közötti nagymértékű restaurálási munkálatoknak köszönhetően napjainkban vendéglátói és turisztikai létesítményként működik. Szemetes hely - Ez egy olyan hely volt szamomra, ami tobb volt mint kiabrandito.
- Fekete Torony 29,7 km-re. Megalazva es kifosztva - Ezt mar egy jopar eve megtalaltam, akkor meg a lada tele volt, es osztan a rejtek kitorlodott.
- Szent Miklós-templom Bolgárszeg 29,7 km-re. A templomkert területén áll a Brassói Ifjak Múzeuma, az Első Román Iskola épülete, és Coresi diakónus román nyomdász szobra.
- Lenföldek tisztása Keresztény-havas 29,9 km-re.
- Magas-csúcs Keresztény-havas 30 km-re. Magas-csúcs (Fata Inalta) - Keresztény-havas.
- Lempes-domb 30 km-re.
- Szent Márton-templom Brassó 30 km-re. A Fellegvár nyugati részét Szent Márton-hegyének nevezik a templom után.
- Erdeifenyők között Barcaszentpéter 30,1 km-re. Barcaszentpéter és Hermány közötti dombon, a rezervátum táblájától, ami ismerteti az itt fellelhető érdekességeket - tavaszi hérics, törpemandula, vadjácint, stb, a most viruló árvalányhajas réten felsétálsz az erdeifenyők közé. Türelmesen - Türelmesen megvártuk, amig elvonult a júhnyáj, mert a csobán nagyon kiváncsi volt, hogy mit keresünk a fákon.
- Református templom Feldoboly 30,3 km-re. Feldoboly látnivalója a festett fastukkóval díszített mennyezetű, 1768-ban épített református temploma.

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Csukás-csúcs adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Megcsináltuk - Helyesbítek: nem a geodobozt találtuk meg, csak a tartalmát...
 • Csúcs - Felértünk a csúcsra, de a dobozt nem sikerült megtalálnom, pedig szerintem ott kell legyen valahol...
 • Máodikként, ugyancsak rögtön - Az a pár másodperc, amig a trikolorral bíbelődtem igazán nem számít, most az egyszer Péternek kedvezett a szerencse, ő nyúlt a helyes lukba hamarább, ennyi az egész...
 • Újrarejtés után elsőként - A Keresztút geodobozától jövet találkoztunk meli & co...
 • A doboz nincs ott - A Csukás csúcsra elértünk de sajnos ezt a geodobozt én sem találtam meg...
 • Kodben, viharban - Tobbszor jartam a Csukasban (a 2011 -es hatarturan, kirandulasokon, telen nyaron stb...
 • A csucs megvolt, a lada nem kerult elo - ...
 • lehetetlenseg volt... - A mai napon a Csukas csucsra terveztuk turankat, szep idoben indultunk, egeszen a csucsig ki is tartott a jo ido...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csukás-csúcs? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.