Csukás-csúcs - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Dalghiu Vama Buzaului - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Brassó megye

Csukás-csúcs

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Csukás hegység Csukás hegység 1 Góliát 1 Góliát 2 Csukás hegység 2 Csukás hegység 3 Csukás hegység 4 Ezt látja a láda pletykáló vénasszonyok Az új menedékház Az új menedékház bejárata... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Csukás-csúcs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
18488 Réz-híd. A Réz-híd a Csukás-hegységben található, a Zákány-csúcs közelében. 20021 Kis-Üvöltő-patak vízesése. A Bodzavámról kifele vezető úton a vámház romjait elhagyva az a völgyben jobbra felefele haladunk. 20831 Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás. Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás. 20916 Rakodó források. Bodzavám déli végétől egy földút halad a Nagy-Bodza-patak mentén. 20985 Rakodó források újratöltve. E források kristály hullámai esésükben habbá törődve számtalan apró zuhatagban, zeneszerű csörgedezéssel rohannak le a meredélyes szirtlapon, azt napsugarakban ragyogó kristály tükörré változtatva át. 22162 Fehér-patak szurdokvölgy. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre. 22172 Kálvária-domb. Bodzavám végén régi templom romjai és egy újkori erőd maradványai ismerhetők fel. 24150 Erőd. A jól látható tüzérségi erőd mellett további hét kisebb sánc, katonai barakk helye található a területen. 31664 Királyhegy. Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé. 35517 Kreutzburg vára. Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé, Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utat Valea Stanii felé, ezen az úton, személygépkocsival is járható, 12km-t haladva jutunk a patakon átmenő hídhoz, ennek közeléből indul a piros kereszt turistajelzés, melyen haladva jutunk ki a Bonkuta-hágótól a Tatárhágó felé tartó útra. 41837 Bölényrezervátum. Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon. 43743 Babarunkai vízgyűjtő. A Ciucas hegy lábánál fekszik a festői szépségű Babarunkai vízgyűjtő tó. 51436 Sasok tava. A Sasok tava, egy másik nevén Feneketlen tó, a Szilon-havasokban található, turisták által keveset látogatott környezetben. 55591 Viadukt. 1924 és 1928 között a Brassó–Bodzaforduló vasút építése a fellendülés időszakát jelentette Keresztvár életében. 57814 Garcsin mezeje. A Mozsár-patakán felül, Fürészmezőtől egy jó órai távolságra a Garcsin völgye kiszélesedik, partjain egy havasi községnek fekhelyül kinálkozó, szép térség terül el, buja tenyészetű bekeritett kaszálókkal. 58828 Toplós-kút. A Toplós-kút a csernátfalus Hát-tető alatti tágas völgyben, a Hegyes-hegy gödrében található. 59673 Büdös-víz forrása. A Fenyős-tető oldalából ered a Büdös-víz nevű patakocska.

Természeti értékek - Brassó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Az ördög keze-szikla 0.87 km-re. RH1982 Az ördög keze-szikla Csukás-hegység
Tészla-nyereg 2.5 km-re. RH2436 Tészla-nyereg Csukás-hegység
Nicolae Ioan-forrás
A Beri-patak hídjától a Csukás menedékház felé vezető, kék kereszttel jelzett túraútvonalon, a Beri-patak völgyében, egy bővizű forrás tör a felszínre.
Tészla-tisztás
A Tészla és a Dong-havas a Csukás északnyugati részén, elszigetelve magasodnak a környező alacsonyabb hegyhátak fölé.
Duduj-kő 3.04 km-re. RH2237 Duduj-kő Csukás-hegység

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Megcsináltuk - Helyesbítek: nem a geodobozt találtuk meg, csak a tartalmát...
 • Csúcs - Felértünk a csúcsra, de a dobozt nem sikerült megtalálnom, pedig szerintem ott kell legyen valahol...
 • Máodikként, ugyancsak rögtön - Az a pár másodperc, amig a trikolorral bíbelődtem igazán nem számít, most az egyszer Péternek kedvezett a szerencse, ő nyúlt a helyes lukba hamarább, ennyi az egész...
 • Újrarejtés után elsőként - A Keresztút geodobozától jövet találkoztunk meli & co...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.