Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Csukás-csúcs - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Csukás-csúcs

Csukás-csúcs | Hol van ez a hely?

A Csukás hegység a Keleti Kárpátok déli hegységcsoportjának, a Kárpát kanyarnak a tagja, különös alakú sziklákkal, látványos kőgombákkal.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Csukás hegység Csukás hegység 1 Góliát 1 Góliát 2 Csukás hegység 2 Csukás hegység 3 Csukás hegység 4 Ezt látja a láda pletykáló vénasszonyok Az új menedékház Az új menedékház bejárata. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csukás-csúcs fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csukás-csúcs! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Csukás-csúcs közelében?
Láncoknál Csukás-hegység. A Csukás-hegységben, a Zákány-gerincen észak felé haladva, miután átmentünk a Réz-híd alatti kis nyereg-szoroson, egy sodronykötéllel biztosított sziklapárkányra jutunk, melynek a Láncoknál a neve. (látnivaló és geodoboz)
Réz-híd Csukás-hegység. Nevét a vöröses színének köszönheti, a rajta megtelepedett moszatoktól. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kis-Üvöltő-patak vízesése Bodzavám. Megcsodáljuk a Nagy-üvöltőt és a mészkőalakzatokat, majd továbbmegyünk  és a következő letérőnél balra tartva elérjük a kis vízesést. Forrás - Itt sem boldogultam GPS nélkül. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás. Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás - Csukás-hegység.
Rakodó források. Öreges-üreges fa - Alapos keresgélés után két gyanús fa maradt, de egyikben sem volt doboz az üregben. Rakodó források újratöltve. 6.7 km-re. E források kristály hullámai esésükben habbá törődve számtalan apró zuhatagban, zeneszerű csörgedezéssel rohannak le a meredélyes szirtlapon, azt napsugarakban ragyogó kristály tükörré változtatva át. Mészkőtufa - Az igazság az, hogy itt GPS nélkül nem nagyon boldogulok. (látnivaló és geodoboz)
Fehér-patak szurdokvölgy Csukás-hegység. 7.1 km-re. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre.
Kálvária-domb Bodzavám. A Kálvária körül újkori sáncok láthatóak a harmadik katonai felmérés térképszelvényén. Romok - Az erőd felől közelítettem meg a templomromot.
Erőd Bodzavám. Ezek felkeresése egy egész napot is igénybe vehet. Bodzavámi kilátó - Tényleg jól látszanak az erőd nyomai, kiváncsi vagyok, ha megásnák, mit rejt.
Királyhegy Bodzavám. Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utat Valea Stanii felé, ezen az úton, személygépkocsival is járható, 12km-t haladva jutunk a patakon átmenő hídhoz.
Kreutzburg vára Bodzavám. Ezt az utat követve, felérve a gerincre, majd tovább déli irányba haladva, 2 óra gyaloglás után Kreutzburg várához érünk.
Bölényrezervátum Bodzavám. Bölények - Mióta utoljára voltam itt, eléggé megfutotta a belépő ára, egy kicsit hozzávettek. Babarunkai vízgyűjtő. A Ciucas hegy lábánál fekszik a festői szépségű Babarunkai vízgyűjtő tó. Sötétedéskor - A Csukás-hegységből hazafelé tartottunk, az idei Havasszépe-túráról.
Sasok tava Szilon-havas. 16.4 km-re. A Sasok tava, egy másik nevén Feneketlen tó, a Szilon-havasokban található, turisták által keveset látogatott környezetben. Felhők között - A kék háromszög jelzést követve másztunk ki.
Viadukt Keresztvár. 1924 és 1928 között a Brassó–Bodzaforduló vasút építése a fellendülés időszakát jelentette Keresztvár életében. Vártuk a vonatot - Többször megcsodáltuk már ezt a hídat átutazva alatta, ezúttal úticél volt.
Garcsin mezeje Nagy-kő havas. A Garcsin itt két ágra oszlik, az eredeti déli irányból társfolyója a Kiság törtett le, mig maga a Garcsin mindenütt a Nagykőhavas alján folyva délnyugatra kanyarodik. A farsang temetese a Garcsinban - A rejtek szomszedsagaban reszt vettunk a brassoi EKE szervezeseben az ez evi farsangon.
Toplós-kút. A Toplós-kút a csernátfalus Hát-tető alatti tágas völgyben, a Hegyes-hegy gödrében található.
Büdös-víz forrása. A Fenyős-tető oldalából ered a Büdös-víz nevű patakocska.

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csukás-csúcs gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Megcsináltuk - Helyesbítek: nem a geodobozt találtuk meg, csak a tartalmát...
 • Csúcs - Felértünk a csúcsra, de a dobozt nem sikerült megtalálnom, pedig szerintem ott kell legyen valahol...
 • Máodikként, ugyancsak rögtön - Az a pár másodperc, amig a trikolorral bíbelődtem igazán nem számít, most az egyszer Péternek kedvezett a szerencse, ő nyúlt a helyes lukba hamarább, ennyi az egész...
 • Újrarejtés után elsőként - A Keresztút geodobozától jövet találkoztunk meli & co...
 • A doboz nincs ott - A Csukás csúcsra elértünk de sajnos ezt a geodobozt én sem találtam meg...
 • Kodben, viharban - Tobbszor jartam a Csukasban (a 2011 -es hatarturan, kirandulasokon, telen nyaron stb...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csukás-csúcs? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Nicolae Ioan-forrás
Nicolae Ioan-forrás
A Beri-patak hídjától a Csukás menedékház felé vezető, kék kereszttel jelzett túraútvonalon, a Beri-patak völgyében, egy bővizű forrás tör a felszínre.
Tészla-tisztás
Tészla-tisztás
A Tészla és a Dong-havas a Csukás északnyugati részén, elszigetelve magasodnak a környező alacsonyabb hegyhátak fölé.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.