Feketevár - Apáca - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Apata - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Brassó megye

Feketevár - Apáca

Az apácai Feketevárat székely határőrök létesítették a 14. században. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Településjelző Az apácai vár maradványai Az öregtorony romjai Régi felirat Falmaradvány A geoláda Várrom 1 Várrom 2 Várrom 3 A dobozka A vár belsejében... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Feketevár Apáca rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
14413 Református templom. Református templom. 16099 Unitárius templom. A XVIII. 19336 Borvíz fürdő. 2014-ben, a Borvizek útja projekt keretében korszerű kezelőközpont épült Bölönben. 19839 Sziklakapu. Az Ürmösi határ-patak, jelenlegi nevén Ürmösi Töpe-patak fejének baloldali ágán egy érdekes sziklakapu található, mely alatt átfolyik a víz. 21016 Kőasztal. A Kerekhegy az Alsórákos környékén található hegyek közül a legmagasabb, 932 m tengerszint feletti magasságával. 21041 Szászmagyarós. Neve az okiratokban az alábbi formában jelentkezik: 1377-ben villa nucum, 1427-ben Monyoros, 1468-ban Monoros, 1476-ban Nozbach 1488-ban Nwpach, 1547-ben Monyaros, 1561-ben Mogyoros. 21820 Kőpince. A Kőpince egy sziklaüreg a Tollas oldalában, mely a Kerekhegy tetején levő Kőasztallal néz szembe. 22495 Büdös-feredő. 2016 nyarán, a Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával sor került a bölöni Büdös-feredő felújítására. 22759 Kék-kő. A Kék-kő közvetlenül az Ürmösi Töpe-patak, osztrák térképeken Ürmösi határ-patak völgyében vezető erdőkitermelő út mellett található. 23968 Kerék-domb alatti vízesés. Ágostonfalva közelében, a román térképeken Fenes-pataknak nevezett, a régi osztrák térképeken Pétrisiú-ként megjelenő patak fejében levő egyik oldalágban, a Kerék-domb alatt egy mély gödörbe ömlő, 4-5 méter magas, csinos vízesés található. 26316 Ürmösi Töpe. Áthaladva az alsórákosi szoros első büvkörén, még nagyobbszerű táj-csoport merül fel; a szoros mindkét felén roppant hegy-óriások emelkednek, jobbról a sziklagula idomu rákosi Tepej, balról a vele versenyző sisak idomu ürmösi Tepej. 26784 Tartogóvára. Tartogóvára Miklósvár fölött található a Csutakosnak nevezett erdőrészen. 27123 Ürmösi Töpe barlangjai. Az Olt folyó Ágostonfalva és Alsórákos közötti 10 km hosszú, kiszélesedett szorosában csak kisebb barlangokat hagyott meg az erozió. 29770 Datki-szoros. 29795 Mihályvára. A középkorban Sárkány-erdőnek nevezett Persányi-hegységben, Mátéfalvától keletre, a Rákosi-szorosban állnak Mihályvára romjai. 30618 Turdolya-szikla. A Turdolya-szikla közvetlenül az Olt folyó szélén magasodik.

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Apáca temploma
Apáca egy barcasági magyar falu, lakói lutheránusok.
Unitárius templom
A mai templom az ősinek közvetlen utóda.
Unitárius vártemplom
Unitárius templom - Bölön.
Boloni halastavak 3.85 km-re. RH3179 Boloni halastavak
Sündisznó-szikla 4.42 km-re
RH1846 Sündisznó-szikla Ürmös

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Nemsokára nem is lesz - Sajnos csak az egyre tovább omló bástyát találtuk meg...
 • Ez is szinten a farsang alatt volt - Miutan jol kifenykepeztuk magunkat a szines-cafrangos farsangi menetnel meg azert a ,,vizi" v...
 • A fal duvad - Megvan a doboz...
 • Tetszett a hely - Időzhettünk volna akár többet is, de tűzött a nap, és siettünk...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.