Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kőhalom vára - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Kőhalom vára | Hol van ez a hely?

Feltételezik, hogy még a szász telepítés előtt, a XI-dik században, a Kőhalom feletti hegyen, királyi vár volt. Neve is a szász telepítés előtti eredetre mutat: Kőhalom. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Nyugati fal Északi fal A vár bejárata Nyitvatartás Félkész sétány Keleti bejárat Északnyugat felől nézve A vár kútja Falak Lőrések Ez vajon mi?. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kőhalom vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kőhalom vára! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Kőhalom vára közelében?
Templomerőd Garat. Négyzetes alapú szentélyét kereszthálós boltozat fedte, a hajót pedig sík mennyezet. (itt geodobozt is lehet keresni)
Egykori malom és villanytelep Homoród. Az egykori homoródi malom és villanytelep, a két Homoród összefolyásától 500 m-re északkeletre található, az ortodox temető alatt, a Mirkvásárról érkező 132 jelzésű út északi oldalán.
Régi Móric-fahíd Homoród. Nem maradt meg fénykép vagy rajz róla.
Egykori fürdő és iszapforrások Homoród. A falutól délkeletre, a Kis-Homoród és Kósd-patak (Kozd, Koos, Kosdbach) összefolyásától alig több mint 1 km-re keletre. (itt geodobozt is lehet keresni)
Evangélikus erődtemplom Sövénység. Régi Olt-fahíd Hévíz. 8.6 km-re. A hévízi Olt-híd újjáépítés áldozata lett, 1886-1887-ben cserélték ki újszerkezetű vashíddal.
Haller-udvarház Olthévíz. A Haller-udvarház Olthévíz központi részében, egy festői és szépen karbantartott, évszázados tölgyfákkal teli parkban található. (látnivaló és geodoboz)
Guthman-Valenta kastély Olthévíz. (turisztikai hely geoládával) Erődtemplom Szászfehéregyháza. Látványos, középkori hangulatú erődtemplomának fehér falai és faerkélyes tornyai vannak.
Erődtemplom Mirkvásár. Ekkor erősítik a templomot a négyszög bástyáira támaszkodó falakkal.
Románul - in limba romana: Cetatea Rupea

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kőhalom vára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Reps - Miután már lassan ötven éve, legalább évente egyszer elmegyek a vár mellett, ideje volt, hogy fel is menjek...
 • Hazafele - Erős szél fújt a várban...
 • Nagy forgalom - Felújítás után rá sem ismertem a régi képekre...
 • Felújítva - A vár ismét látogatható, aszfaltos út vezet fel a bejáratig...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kőhalom vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Katolikus templom
A katolikus vallás szervezkedésére 1752-ben történik kísérlet, amikor Gábor Mihály, egy Kőhalmon letelepedett obsitos katona lakást ajánl fel a ferenceseknek.
Büdöskútfő-fürdő
A kőhalmi várhegy lábánál a múltban sós-kénes forrás fakadt.
Evangélikus templom
Kőhalom plébániatemploma a szász telepítés korában, a XII–XIII-dik században épül.
Sziklafal Kőhalom mellett
Kőhalom várától északnyugatra, 1 km távolságra, a Sövénység-patak földrajzi bal partján, a DN13-as nemzeti úttól alig száz méterre, egy látványos sziklafalat találunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.