Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Tamina-vízesés - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Tamina-vízesés

Tamina-vízesés | Hol van ez a hely?

A Nagy-kő-havas csúcsától délre, az Esztena-völgy középső szakaszán, ott ahol a Hasadt-kő éle és a Bánya-bérc gerince a völgyet összeszűkíti, a patak útját egy 70 m magas, középen kettéhasadt mészkőszirt, a Hasadt-kő zárja el. Ebben a hasadékban található az a zuhatagsor, amelyet ma Tamina-vízesésnek neveznek.

A Hasadt-kő sziklatömbjének nyugati felét Maladin-kőnek, míg a keleti felét Holló-kőnek nevezik. Az alig 1-2 m széles szakadék közepén folyik a Havaska-patak. A kb.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Predeal felé Kilátó Kőkapuk éle Tamina-vízesés 1 Tamina-vízesés 2 Jégcsapok Tájékoztató tábla A vízesés felett A kilátó Panoráma a kilátóról Tamina kanyon. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tamina-vízesés fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tamina-vízesés! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tamina-vízesés közelében?
Létrás-szakadék. A Létrás-szakadék a Nagy-kő-havas talán legkönnyebben megközelíthető látnivalója. Létrák - Megvan a doboz is! Nem volt könnyű megtalálni. (különleges hely geodobozzal)
Medve-szakadék. Egyik kedvenc helyem - Innen az egyik legszebb kilátás a Nagy-kő irányába. (érdekes hely geoládával) Három kislány-tisztás. Lenföldek tisztása. Kőkapuk éle-csúcs. Kőkapuk éle-tisztás. Kőkert éle. Kőkert éle - Nagyon erdekes rejtes, de ovatosan kell maszni ,mert konnyen le lehet esni. (érdekes hely geoládával) Magas-csúcs.
Jeges-barlang. (érdekes hely geoládával) Schulerau-kapu. Brassó Pojána Erdély legdrágább és legnépszerűbb síközpontja. Csak most - Ha már a télen, sízés közben nem kerestük meg.
Aranygödör-kilátó. Poján-kő. 7.2 km-re. Garcsin mezeje. A Garcsin itt két ágra oszlik, az eredeti déli irányból társfolyója a Kiság törtett le, mig maga a Garcsin mindenütt a Nagykőhavas alján folyva délnyugatra kanyarodik. A farsang temetese a Garcsinban - A rejtek szomszedsagaban reszt vettunk a brassoi EKE szervezeseben az ez evi farsangon.
Bolnok. 8.5 km-re. Bolnok - A rejtek mellől kitűnő rálátás van Bolnok villanegyedére. Büdös-víz forrása. Érdekes homokkőbe vájt medrében, az úttól körülbelül 400 méterre, egy ásványvíz-forrás buzog fel.

Tamina-vízesés románul - in limba romana: Cascada Tamina


Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Tamina-vízesés gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Minikanyon - Egy csodálatos, ragyogó napsütésben kerestük fel ezt a  csodaszép kanyont, amely talán szebb, mint a 7 létra...
 • Ott voltam - Ott voltam a rejtesnel...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Tamina-vízesés? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kő-havas farka
Kő-havas farka
Kő-havas farkának megközelítése leggyorsabban és legkényelmesebben a Petricsika esztena felől lehetséges.
A Nagy-kő kőgombái
A Nagy-kő kőgombái 2.81 km-re
RH2988 A Nagy-kő kőgombái Nagykő-havas

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.