Tamina-vízesés - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Timisu de Sus Predeal - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Brassó megye

Tamina-vízesés

A Nagy-kő-havas csúcsától délre, az Esztena-völgy középső szakaszán, ott ahol a Hasadt-kő éle és a Bánya-bérc gerince a völgyet összeszűkíti, a patak útját egy 70 m magas, középen kettéhasadt mészkőszirt, a Hasadt-kő zárja el. Ebben a hasadékban található az a zuhatagsor, amelyet ma Tamina-vízesésnek neveznek. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Predeal felé Kilátó Kőkapuk éle Tamina-vízesés 1 Tamina-vízesés 2 Jégcsapok Tájékoztató tábla A vízesés felett A kilátó Panoráma a kilátóról Tamina kanyon... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Tamina-vízesés rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
12987 Magyarvár a Tömösi-szorosban. Közismert a Nyerges-tető és az itt lezajlott ütközet, hiszen közel van, könnyen el is érhető. 13879 Létrás-szakadék. A Létrás-szakadék a Nagy-kő-havas talán legkönnyebben megközelíthető látnivalója. 15107 Medve-szakadék. 16049 Keresztény-havas-csúcs. 16598 Három kislány-tisztás. 16639 Lenföldek tisztása. 16802 Kőkapuk éle-csúcs. 16918 Kőkapuk éle-tisztás. 17047 Kőkert éle. 17816 Magas-csúcs. Magas-csúcs (Fata Inalta). 18064 Jeges-barlang. 18240 Schulerau-kapu. Brassó Pojána Erdély legdrágább és legnépszerűbb síközpontja. 22266 Rozsnyói szoros. 22514 Aranygödör-kilátó. Aranygödör-kilátó és zsomboly (Groapa de Aur). 22523 Poján-kő. A Poján-kő fenyők fölé emelkedő tetejére érdemes kimászni, bár nem vezet rá jelzett ösvény, és a megközelítés sem veszélytelen.

Természeti értékek - Brassó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kő-havas farka
Kő-havas farkának megközelítése leggyorsabban és legkényelmesebben a Petricsika esztena felől lehetséges.
A Nagy-kő kőgombái 2.81 km-re
RH2988 A Nagy-kő kőgombái Nagykő-havas
Nagy-kő-havas csúcs
A menedékháztól a Nagy-kő-havas csúcsáig a piros sávval jelzett ösvényen juthatunk el.
Írott-kő
A Nagy-kő-havas hegységben két fő rétegben áll a kréta-konglomérát, s e közé ékelődve találunk egy több száz méter vastagságú mészkő réteget, mely a tetőgerinc alatt vonul végig és az Írott-kőnél bukkan elő.
Lóhavas 3.7 km-re. Lóhavas (Spinarea Calului) - Keresztény-havas.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Minikanyon - Egy csodálatos, ragyogó napsütésben kerestük fel ezt a  csodaszép kanyont, amely talán szebb, mint a 7 létra...
 • Ott voltam - Ott voltam a rejtesnel...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.