Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Templomerőd - Szásztyukos - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Templomerőd - Szásztyukos

Templomerőd - Szásztyukos | Hol van ez a hely?

Szásztyukos község az Oltmelléki hegysorhoz tartozó Hortobágy-hegység területén, a Tyukos-patak mellett fekszik. Első említése 1373-ból ismert.

1494-ban a község a Hét-széktől nyolc arany támogatást kapott templomépítésre. Ekkor feltehetően késő gótikus stílusban átépítették korábbi templomukat. 1520-ban a templom erődítési munkálataira a község ismét a Hét-szék pénztárától kapott támogatást.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Templomerőd Védőfal - 1 Védőfal - 2 Védőtorony. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Templomerőd Szásztyukos fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Szásztyukos és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Templomerőd! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Templomerőd Szásztyukos közelében?
Erődített evangélikus templom Sáros. 1449-ben János bíboros oklevele szerint Szent Jakab tiszteletére szentelt temploma van.
Fogarasi vár. Fogaras városában jó állapotban maradt meg az impozáns várerőd. Voltam a fogarasi várnál, augusztusban - Kár,hogy nem foglalkoznak eléggé vele, bár látszik, itt-ott valami állag megőrzésre tett kísérlet.
Egykori gyógyfürdő Alsóvenice. Alsóvenice egykori gyógyfürdője a falutól 3 km-re keletre található, a Dosul Magurei nevű domb északnyugati lábánál.
Erődtemplom Szászfehéregyháza. Látványos, középkori hangulatú erődtemplomának fehér falai és faerkélyes tornyai vannak. Kék hangulat - Különös hangulatú falucska, kövezett úttal, kék házakkal, fekete bivalyokkal. (itt geodobozt is lehet keresni)
Büdöskútfő-fürdő Kőhalom. 14.9 km-re. A kőhalmi várhegy lábánál a múltban sós-kénes forrás fakadt.
Sziklafal Kőhalom mellett. A Sárga-tető (Gelberreeg) déli oldalában levő sziklafal mintegy száz méter hosszú, és kelet-nyugat irányban nyúlik el. Dombhát - Mindig azt hittem, hogy ez lösszfal. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kőhalom vára. Neve is a szász telepítés előtti eredetre mutat: Kőhalom. Reps - Miután már lassan ötven éve, legalább évente egyszer elmegyek a vár mellett, ideje volt, hogy fel is menjek. (itt geodobozt is lehet keresni)
Katolikus templom Kőhalom. A városi tanács nem engedélyezi, a terv csak 1761-ben valósul meg.
Evangélikus templom Kőhalom. Mai temploma a XIV-dik században épülhetett, 1488-as felirata javítására vonatkozik.

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Szásztyukos térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Templomerőd gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Szásztyukos környékére? Tetszett a Templomerőd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Templomerőd
  Templomerőd
  Az Oltmelléki hegysorhoz tartozó Hortobágy-hegység területén, a Tyúkosi-patak mellett fekszik Kóbor község.
  Földpiramisok
  Földpiramisok 8.39 km-re
  RH4992 Földpiramisok Sona

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.