Várpanoráma - Törcsvár - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Várpanoráma - Törcsvár

Várpanoráma - Törcsvár

A törcsvári kastéllyal szemben, a patakon túl, egy tisztást találunk. Az erdő szélén betonlépcsők vezetnek egy márványtáblához, oda ahol egy ideig Mária román királynő szívét őrizték. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Kilátás a kereszt mellől Kilátás az erdőből Felirat Márványtábla Itt helyezték el Mária királynő szívét. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Várpanoráma Törcsvár fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Törcsvár és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Várpanoráma! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Törcsvár közelében?
22482 Gredistye-völgy. A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében. (látnivaló és geodoboz)
23641 4725. Magassága 15-20 méter. (itt geodobozt is lehet keresni)
24511 Zernyesti-szoros. A Királykő egyik legszebb szurdokvölgye a Zernyesti-szoros, a Kis-Királykő egyik nyúlványa, a Zanoaga-orom és a Toanches-hegy közé ékelődik. (különleges hely geodobozzal)
25180 Kilátó. 25786 Sziklatorony. (turisztikai hely geoládával) 25880 Kereszt Kis-Királykő. Ennek rövidebb, kelet felé megtörő szára a Zernyest felé emelkedő, 1816 m magas Kis-Királykő, mely ha magasságban nem is vetekedhet a Nagy-Királykővel, az innen élvezhető kilátás szépségében alighanem felülmúlja azt.
26031 Kurmatura-patak szorosa. Amennyiben a kirándulásunk célpontja a Kis-Királykő, illetve a Kurmatura menedékház, és a Botorog-csorgótól indulunk, érdemes oda- vagy visszafelé bejárni a Kurmatura-patak völgyét is.
26307 Toronyszék. 26341 Macska-szoros. 8.4 km-re. 26885 Zöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegység. A Kurmatura-menedékháztól a Zernyesti-szakadék felé az egyik lehetséges útvonal a kék sávval jelzett ösvény.
27403 Szoros-patak sziklái. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel.
28678 Ördögmalom-vízesés. 28923. 29463 Curmatura-menedékház. 29616 Hasadék-nyereg Királykő-hegység. A Hasadék-nyereg a Királykő négy különböző irányból érkező turistaútjának csomópontja.
30401 Gredistye forrásai. 30769 Kecskék párkánya. 32634 Létrás-szakadékvölgy. A Letras szakadekvolgy a Kiralyko eszaki feleben talalhato, a nyugati leszakadasban.
32917. 33403 Vladuska-nyereg Királykő hegység. A hatar expedicionk kereteben eppen ezt a szakaszat jartuk be 2014-ben.
33827 4504. 34204. 36276 A barcarozsnyói vár trekkingklub Brassó megye. Brassótól délnyugatra, a Vidombák-patak partján fekszik Barcarozsnyó, a szász mezőváros.
36782 Barcarozsnyó vára. 37730 Pásztor-csúcs Királykő-hegység. 12 km-re. A Nagy-Királykő fűrészfog alakú gerince a Pásztor-orommal vagy Pásztor-csúccsal tetőzik, 2238 méteres magasságban.
37749. 37749 Pogányok templomocskája. A Pogányok templomocskája egy látványos sziklaalakzat az erdő közepén, hangulatos környezetben, nem messze a Barcarozsnyói barlangtól.
37768. 37887 Thermopüla-átjáró. 12.1 km-re. A Thermopüla-átjáró a Királykő-hegységben, a Középöv ösvényén található.
38091 Őslénypark. Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja Barcarozsnyón található, a település feletti sziklákon épült középkori parasztvár közelében.
38424. 38443 Grind-nyereg menedékhely. A hegység legmagasabb csúcsától, a Pásztor-csúcstól délre, 350 méter távolságra, a Grind-nyeregnél végződik az északi gerinc.
38641 Anghelide-kanyon. Anghelide-kanyon - Nagy Kapu.
39118 Panoráma Sugariilor-völgy. 39354 Rozsnyói szoros. 39834 1878. 39982 Fundáta-völgyi barlang. A barcarozsnyói Fundáta-völgyi barlang Rozsnyótól 3,5 km-re található, nem messze a rozsnyói vártól, 790 méter tengerszint feletti magasságban.
40497 Kijárat a Zárt-tisztásról 2 óránál Királykő-hegység. Hat bejárata-kijárata is van, mindegyik jelzetlen útvonalon.
40500 Zárt tisztás forrás. Vize csorgóval és lappantyúval ellátott fémskatulyába van foglalva, valaki egy fémcsuprot hagyott mellette.
40748 Zárt-tisztás. 41056.
Románul - in limba romana: Panorama spre castel Bran

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Törcsvári kastély 0.18 km-re. A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén.
Kilátópont kereszttel
Kilátópont kereszttel - Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén.
Magura
Magura - Tobbszor jartam mar itt is es nem lehetett kihagyni ezt a csodalatos kis hegyseget sem.
Denevérek barlangja
Denevérek barlangja - A Nagy-barlang nevet is viselő sziklaüreg jurakori mészkőben jött létre, 162 m hosszú, járataiban ritka denevérfajok élnek.
Botorog-csorgó
Botorog-csorgó - A bővizű Botorog-csorgó egy kőkeresztből ontja a vizét.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Törcsvár térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Várpanoráma gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Rálátás - Valóban nagyszerű a rálátás a kastélyra, innen még nem volt fotóm...
 • Sikerült eljutni Törcsvár környékére? Tetszett a Várpanoráma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.