Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vártemplom - Prázsmár - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vártemplom - Prázsmár

Vártemplom - Prázsmár | Hol van ez a hely?

A Világörökség részét képező prázsmári vártemplom a legnagyobb és a legkülönlegesebb az erdélyi erődtemplomok között. Sepsiszentgyörgy és Brassó között, a Szászföld határán található.

A belső udvarból nyílnak a vár falába épített, méhkaptárszerű "lakosztályok". Ezek négy szinten helyezkednek el és meg vannak számozva. Támadás esetén ide költözött be a falu népe.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Vártemplom Várkapu Fülke-szobák Pottyantó Festett motívum Váriskola. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vártemplom Prázsmár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Prázsmár és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vártemplom! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vártemplom Prázsmár közelében?
Református vártemplom. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma. Relatív - Ahogy mondani szokták, fél lábbal illyefalvi vagyok, hát ideje volt megkeresni az itt rejtett ládát. (különleges hely geodobozzal)
Tatárvár. A kő marad, a víz halad - M (turisztikai látnivaló geodobozzal) Erdeifenyők között. Türelmesen - Türelmesen megvártuk, amig elvonult a júhnyáj, mert a csobán nagyon kiváncsi volt, hogy mit keresünk a fákon. SZNM 11 Uzon. Az én kezem sem ért be - Elég sokat ástunk, találtunk benne törött üveget, fóliát, PET palack maradékot, de a dobozt nem értük el. Református templom. Lisznyó a Székelyföld déli részén, a Bodzafordulói hegység egyik völgytorkolatában, a Háromszéki medence keleti peremén található. Nagytakarítás volt - Ismét meglátogattuk e helyet, pihenőül szolgált egy biciklitúrán.
Csókás vára. Erősd község előtt, az Olt és a Várpatak által körülölelt Csókás nevű hegycsúcson  a hagyomány egy várat helyez el. Az erősdi Csókás vár - Esős időben nem csoda, hogy egy kicsit sár is volt, meg csúszott is egy kicsit. (különleges hely geodobozzal)
Óriáskő. Az Óriáskő Szotyor határában, a falu felső végén, a sportpálya fölötti terasz oldalában van, a Köveskert nevű helyen. Érdekes darab - Érdekes darab, egy érdekes helyen.
Nagy Piliske. Megközelítése legkönnyebben Dobollóról, vagy Keresztvárról lehetseges. (itt geodobozt is lehet keresni)
Református templom. 11.4 km-re. Az 1567-i regestrumban Zenthkiralt 30 kapuval jegyzik.
Unitárius templom. Faragott állatfej. Régi kőhíd. Valamikor Előpatak helyett, itt jártak át a Barcaság irányába, szekerekkel. Mar nem a regi - Mint mar a cimben is utaltam, mar nem a regi.
Törökvár. A keleti részén található a 918 m magas Küszürüs-tető. A láda jól van - Megtaláltuk.
Viadukt. Vártuk a vonatot - Többször megcsodáltuk már ezt a hídat átutazva alatta, ezúttal úticél volt. SZNM 10 Szentivánlaborfalva. Székelyek Nagy Kincskeresése - 10. Kutyák társaságában - Keresés közben a  szomszéd kutyák is odakerültek, kicsik, nem veszélyesek, csupán ugatósak, végül engedték megsimogatni is magukat.
Unitárius templom. 1567-ben a regestrum 22 kapuval jegyzi.
Lisznyópataki világvége. A világ kezdete vagy vége az az elhagyatott gyümölcsös? Valaki tud többet erről a völgyről? Mert csak sejtjük hogy hol vagyunk. Már jártunk a világvégén - A nyáron gombászgatni szerettünk volna a környéken, de ítéletidő ért utol, hogy a hely nevéhez illően stílusosan fejezzem ki magam.

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Prázsmár térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Vártemplom gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Elso kereses - Csodalatos hely, a doboz konnyen megtalalhato a leiras alapjan...

Sikerült eljutni Prázsmár környékére? Tetszett a Vártemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

SZNM 12 Emlékoszlop
SZNM 12 Emlékoszlop
Székelyek Nagy Kincskeresése - 12-dik stáció - Kökös - A kökösi csata emlékoszlopa.
Evangélikus erődtemplom
Evangélikus erődtemplom
Szászhermány Brassótól 10 km-re fekszik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.