Gyümölcsénes-tető - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Gyümölcsénes-tető

Gyümölcsénes-tető

A Gyilkostó-telepről Háromkút felé vezető útból, az Alsó-szoros közelében egy talajút indul a gerincre, mely a Gyümölcsénes-tetőre visz ki, majd Gyergyódomuk felé ereszkedik le. Azon a ponton, ahol a talajút keresztezi a gerincet irányítótáblák fogadnak. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Irányjelzők Tiltótábla Világháborús bunker Felirat 1 Felirat 2 Lövészárkok 1 Lövészárkok 2 5465 5467 5475. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gyümölcsénes-tető fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gyümölcsénes-tető! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
15169 Kis-Lucskő vagy Őrkő Hagymás-hegység. A Lucskőtől a gerinc túrát folytatva, észak irányba, eljutunk a Kis-Lucskőhöz. (látnivaló és geodoboz)
15427 Gyilkos-kő Békás-szoros Hargita megye. A Gyilkos-tó csónakkikötőjének közelében levő parkolóból indulunk, a 12/C jelzésű műut mellől és a kék pont jelzést követjük. (látnivaló és geodoboz)
15606 3784. (érdekes hely geoládával) 16061 3783. A Gyilkos-kő déli oldalában egy látványos sziklafalban gyönyörködhetünk, melynek tetején különös látvány fogad. (látnivaló és geodoboz)
17094 Kis-Békás-vízesés. 17173 Felső függőhíd Kis-Békás Hargita megye. Az új függőhíd lehetővé teszi, hogy száraz lábbal mehessünk végig a Magyarok-hídja - Mária-kő turista útvonalon.
17283. 17286 Kis-Békás kilátópont. 17678 Panoráma kabin Gyilkos-kő. 17926 Déli fal. Remek kilátás nyílik innen a Kis-Szurdok-kőre, a Kis-Békás-szorosra, valamint a Háromkutat övező hegyekre.
18529 Mária-kő északkeleti lelátó. A Mária-kő a Békás szoros délkeleti részén, a szurdok és a Kis-Békás patak között ékeskedik.
19223 Panoráma kabin Mária-kő Békás-szoros. 6.1 km-re. A Gyilkostó Adventure Egyesület és a Hargita megyei hegyimentők két, új típusú menedékházat építettek a Békás-szorosban.
19236 Nyugati fal. 6.1 km-re. 19330 Szurdok-kő. 19368 3708. A Magyarok hídja, vagy befejezetlen híd a Békás-szorosban, a Pokol tornáca és a Pokol torka között, az Őrtorony alatt, a Kis-Békás-patak torkolatánál található.
19415 Felső-mező. 19455 Patkó-kő.
19487 Bumeráng-szikla. A Patkó-kő lábánál, a csúcs alatt, van egy különálló sziklatömb.
20127 Bardócz párkányai. 20244 Fehér-mező.
20721 Lapos-patak vízesései. A Békás-szoros egyik kevésbé ismert, jelzetlen ösvényen megközelíthető látnivalója a Lapos-patak vízesés-sorozata.
20746 Melegvíz-forrás. A forrásból kiömlő víz azonmód egy bővizű patakot alkot.
20796 Kőerkély. Kőerkély - Gyilkos-tó.
20922 3170. Az új via ferráta a Wild Ferenc-emlékút nevet kapta, az egykori hegyimentőről, szakíróról, a gyergyószentmiklósi hegyimentő egyesület egyik alapítójáról.
21170 Tündérkert. A Békás-patak vizének földrajzi bal oldalán található, a Csíki-Bükk nyugati sziklafalaival szemben.
21330 Mosógép. 6.8 km-re. A közeli kerítéseken, korlátokon szőnyegek száradnak.
21471 116. A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira.
22071 Gyilkos-tó. 7 km-re. A Gyilkos-tó a természetes torlasztavak csoportjába tartozik.
22313 Astragalus vasalt mászóút Munticsel-hegy. Az Astragalus vasalt mászóút az astragalus gyógynövényről kapta a nevét.
22906 Sugó-kő kilátópont. 22935 Sugó-szoros. A Sugó-szoros a Békás-szoros vidékének egyik legszebb karsztképződménye.
24244 Bardócz-kő. Nevezik még Lapos-falnak is.
25186 Czofronka. A Hagymás hegység egyik jellegzetes sziklaformációja a Czofronka köve, amelyről csodálatos kilátás nyílik a környező havasokra.
25205. 25214 Nagyhagymás-csúcs. A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre.
27315 Háromkút-forrás. 27327 Sziklavilág. 28360 Pásztor-kő. 9 km-re. Kiindulópontunk a Hargita megyei Balánbánya, az Olt felső folyásánál fekszik, Csíkszeredától 38 km-re, és Csíkszentdomokos vasúti állomásától 11 km távolságra.
29095 Vasalt mászóút. 9.3 km-re. Bár nem igazi via ferrata, az Egyeskő tetejére vastag vassodronyok segítik a biztonságos feljutást.
31752 Öcsém-tető.
Románul - in limba romana: Culmea Ghimilcinis

Természeti értékek
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Alsó-szoros
Alsó-szoros - A Kis-Békás-patak Békás folyóval való torkolatától 3 km-el fennebb a Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye.
Felső-szoros
Felső-szoros - Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található.
Bunker a Fekete-Bitka oldalában
Bunker a Fekete-Bitka oldalában - A Fekete-Bitka déli szikláiban régóta tudunk egy nagy üreg létezéséről.
Fekete Bitka
Fekete Bitka - A háromkúti útból kitérő, a Gyümölcsénes-tetőre vezető út pillanatnyilag kicsi kocsival is járható.
Lucs-kő
Lucs-kő - A Kis-Békás keleti oldalán húzódó domuki hegyvonulat gerincén kiemelkedő, impozáns sziklaalakulat a Lucskő.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Egyéb rejtekhelyek megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gyümölcsénes-tető gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Véráldozat - Ezt is megértem...
 • A hadvezér - A gerinc hangulata sajátos, a végig tekergőző lövészárkoknak és bunkereknek köszönhetően...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Gyümölcsénes-tető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.