Háromkút-forrás - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Háromkút-forrás

Háromkút-forrás

Erről a csodálatos 3 forrásról kapta nevét a völgyben elterülő település. A Hagymás hegység keleti lábánál patakként kitörő víz több ágra szakadva, dús, zöld mohában gazdag szigeteket alakít ki. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: A határfa Háromkút völgye Forrás 1 Forrás 2 Forrás 3 Piros áfonya Esztena távolról Esztena közelről A forrás környéke. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Háromkút-forrás fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Háromkút-forrás! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
13069 Ilia-tető. Háromkúton, a Kis-Békás jobb oldali mellékágán lejártuk az egykori utat, melyen az öreg csángók Gyimesbe jártak át. (különleges hely geodobozzal)
13072 Ördög-hágó. Balánbánya előtt 2,5 km-re, a Gálkút-patak szádától indulva, az Ördög-hágón keresztül megközelíthetjük a Hagymás, illetve a Naskalat főgerincét. (különleges hely geodobozzal)
13144 5000. Régóta tervezzük ide a rejtést, a hely pontos azonosítása is időt vett igénybe. (itt geodobozt is lehet keresni)
13179 Felső-mező. (turisztikai hely geoládával) 13480 Kígyófej-szikla. 13995 Ködlátó-nyereg. A Terkő-nyeregtől délre, az Ördög-hágó szerpentinjeitől délkeletre található a Ködlátó-hegy.
14008 Nagyhagymás-csúcs. A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre.
16344 Kilátópont. Szép panoráma nyílik a Felcsíki medencére, a Hargita és a Görgényi-hegysegre, a Nagyhagymásra, valamint a gyimesi hegyekre.
16356 Szakadát-mező Nyugati rész. A Jávárdi-tető, Nagysarok-, Tarvész-, és Rejtek-csúcsok között helyezkedik el.
16868 Szakadát-mező Keleti rész. 17361. 17889 Gyimesi jegenyefenyők. 18086 Bagolykő. A Bagolykő megközelítése a gyimesközéploki Hidegségről indulva lehetséges, Bükkhavas patakából a Nagysarok-patak szádától indulva a Jávárdi-hegy fele.
18821 Száraz-patak. 19276 Jávárdi völgye. 19820 Fehér-mező Hagymás-hegység. A Nagyhagymás hegységben található mészkő plató.
20680 Jávárdi-tető. 21173 Fekete-Hagymás-csúcs. Ha Juh-patak felől érkezünk, a Patkókő alatt elhaladva, kék pont vezet a Berszán-pusztán keresztül.
21242 Szent Péter és Pál kápolna. A Szent Péter és Pál katolikus kápolnát legkönnyebben Bükkhavaspatakáról lehet megközelíteni, a Nagysarok-patak szádától indulva, a Jávárdi-hegy felé.
21685 4644. A pusztából, a csúcsot célozva is ki lehet kapaszkodni ide pár perc alatt, de kényelmesebb és érdemesebb kelet irányból megközelítve végigsétálni a pompás sziklafal alatt.
21832 Patkó-kő.
22520 Kóta köve Jávárdi. 23789 Pásztorbükk.
24624 Vársarka. Csíkszentdomokostól 5 km-re északra, a Nagylók-patak völgyében, a 969 m magas Keresztelet-hegy csúcsától 300 m-re keletre, a patak elágazása fölé emelkedő 835 m magas dombon található a Vársarka.
24841 Bástyakő Naskalat-hegycsoport. 7.9 km-re. 25318 Dánfalvi Naskalat. 8.1 km-re. A Terkő-mező felől érkezve, elhaladunk a Szakadát havasi legelőjének peremén található sziklás csúcsok mellett, és hamarosan fel is kapaszkodhatunk a Dánfalvi Naskalat erdővel borított csúcsára.
26816 Zúgó-vízesés.
27315 3786. 27469 Felső-szoros. 8.7 km-re. Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található.
28891 Czofronka. 29368 Páduai Szent Antal kápolna. Páduai Szent Antal kápolna - Hidegség.
29686 Naskalat-csúcs Hargita megye. A Naskalat helynév szláv eredetű, jelentése a mi sárunk, rögünk.
29978 Hegyi menedékhely Naskalat-hegycsoport. Jelenleg a menedékhely közelében néhány esztena található, ami nem mondható túl szerencsés helyzetnek.
30072 Alsó-szoros. 30087 Toronykövek. A Jávárdi-patak földrajzi bal oldalán, Jávárdipataka északi felében, közvetlenül az út mellett, a meredek oldalban impozáns, égbenyúló, torony formájú kősziklák találhatók.
30788 Kerek-kő. A Kerek-kő bércének párkányán hallgatni lehet a csendet.
35027 Lok forrása. 35030 Gyilkos Fekete-fehér. 35052 3602. A gyimesközéploki Hidegségpatakán felfele haladva 10 kilométerre érjük el a Muhos patakot.
36151 Hidegség. Amikor a tatárveszély megszűnt, elkezdődött a Gyimesek gyors benépesedése.
36217 Fa harangláb. Urunk színeváltozása római katolikus fa harangláb - Hidegség.
36251 5. A Gyilkos-tó csónakkikötőjének közelében levő parkolóból indulunk, a 12/C jelzésű műut mellől és a kék pont jelzést követjük.

Természeti értékek
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Öcsém-tető
Öcsém-tető - Az Egyeskő menedékháztól a piros sáv jelzést követve juthatunk az Öcsém-tetőre.
Pásztor-kő
Pásztor-kő - Kiindulópontunk a Hargita megyei Balánbánya, az Olt felső folyásánál fekszik, Csíkszeredától 38 km-re, és Csíkszentdomokos vasúti állomásától 11 km távolságra.
Vasalt mászóút
Vasalt mászóút - Bár nem igazi via ferrata, az Egyeskő tetejére vastag vassodronyok segítik a biztonságos feljutást.
Melegvíz-forrás
Melegvíz-forrás - Háromkút egyik csodája a Melegvíz-forrásnak nevezett bővizű karsztforrás, amely a majd 1800 m magas Hagymás- hegység lábánál tör a felszínre és a kristálytiszta vizű Kisbékás-patakba ömlik.
Vigyázó-kő
Vigyázó-kő - Az Öcsém-tető sziklafalának lábánál húzódó kőfolyást Ördög-malomnak, míg a közelében emelkedő sziklatömböt Vigyázó-kőnek nevezik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Egyéb rejtekhelyek megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Háromkút-forrás gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Őszi séta - A geodoboz épségben várja továbbra is a megtalálókat! Most, őszi színekbe öltözve még szebb Háromkút...
 • Kutyavilág - Hidegség-Farkaspalló-Háromkút gyönyörű környék, háttérben a hegyekkel, völgyekkel...
 • Egy geodoboz 13 pásztorkutyával - Nem ez az első alkalom, hogy a helyszínen járok, így nagyjából tudtam, hogy mire lehet számítani...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Háromkút-forrás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.