Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Királyok útja - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Királyok útja | Hol van ez a hely?

Hétköznapra terveztük a látogatást, és így volt jó. Hétvégén, a tömeg miatt, nem próbálkoznék vele. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Urdele hago Vízesés Utban a Setea Mare fele A hatterben Ranca Transalpina 1 Transalpina 2 Transalpina 3 Transalpina 4 Transalpina 5 Mohor-hegy - 1 A háttérben Ranca. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Királyok útja fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Királyok útja! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Királyok útja közelében?
Gemanarea-nyereg Páreng-hegység. Gemanarea-nyereg, magyarul kiejtve Dzsemönárea.
Sztojnica-nyereg Páreng-hegység. Sztojnica-nyereg, románul Saua Stoinita.
Carja-csúcs. A petrozsényi sítelep fölé magasodó hegyes Carja-csúcs, a maga 2405 méteres magasságával, a Páreng-hegység negyedik legmagasabb pontja. (látnivaló és geodoboz)
Rudolfshütte Páreng-hegység. A carja (magyarul kiejtve kürzsö) román szó a jelenlegi szóhasználatban mankót jelent.
Kis-Páreng-csúcs Páreng-hegység. Badea-csúcs Páreng-hegység. 14.5 km-re. Pimpó-szikla Páreng-hegység. Csató János 1833.
Kis-Páreng. (érdekes hely geoládával) Művelődési Ház Petrozsény. Művelődési Ház, egykori Mircea herceg-rendelőintézet 1925.
Románul - in limba romana: Pasul Urdele Muntii Parang

Természeti értékek
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Királyok útja gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Elsőnek az új geodoboznál - Lejárt már a nyári szezon, csütörtöki nap is volt, így viszonylag kevesen voltak a környéken...
 • Megvan - Gyönyörű kilátás...
 • Megtaláltuk - Nagyon látványos az út...
 • Transalpina - Az új útnak köszönhetően olyan helyek lettek elérhetőek az átlagember számára is, amelyekért máskor sokat kellett gyalogolni...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Királyok útja? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Dengheru-csúcs aronbv
A Parang hegységet átszelő Transalpina út mellett fekvő Dengheru-csúcs közelében rejtettünk.
Dengheru-csúcs
Az Urdele-hágó közelében a Transalpina-ról leágazó, Papusa-csúcs felé vezető út mellett található a 2084 m magas Dengheru-csúcs.
Urdele-vízesés
A La Vulpita-vízesés egy vízesés sorozat a Transalpina mellett, A Nagy-Muntinu csúcs és az Urdele-hágó között, az Urdele-patakon.
Tavak kéménye
A Galcescu-katlanból a Plescoaia-nyeregbe, egy piros háromszöggel jelzett ösvény vezet a Tavak kéményén keresztül.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Egyéb rejtekhelyekében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.