Királyok útja - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Radosi Crasna - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Gorj megye

Királyok útja

Hétköznapra terveztük a látogatást, és így volt jó. Hétvégén, a tömeg miatt, nem próbálkoznék vele. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Urdele hago Vízesés Utban a Setea Mare fele A hatterben Ranca Transalpina 1 Transalpina 2 Transalpina 3 Transalpina 4 Transalpina 5 Mohor-hegy - 1 A háttérben Ranca... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Királyok útja rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
27315 Grújú-nyereg. Grújú-nyereg, románul Saua Gruiu. 28935 Mundra-csúcs. A Páreng-hegység (Parang) magasságát tekintve a Déli-Kárpátnk legnagyobb hegyóriása a Fogarasi-havasok után. 30750 Gemanarea-csúcs. 30907 Tekánu-nyereg. Tekánu (Tecanu)-nyereg. 32304 Gemanarea-nyereg. Gemanarea-nyereg, magyarul kiejtve Dzsemönárea. 33651 Sztojnica-nyereg. Sztojnica-nyereg, románul Saua Stoinita. 34279 Carja-csúcs. A petrozsényi sítelep fölé magasodó hegyes Carja-csúcs, a maga 2405 méteres magasságával, a Páreng-hegység negyedik legmagasabb pontja. 35582 Rudolfshütte. Rudolfshütte, vagy Carja-menedékhely. 43743 Kis-Páreng-csúcs. 45502 Badea-csúcs. 45555 Pimpó-szikla. Csató János magashegyi túráján, 1872-ben, a Páreng-hegységben, elsőként találja meg azt a pimpó fajt, melyet Haynald Lajosról, Erdély egykori katolikus püspökéről nevezett el Potentilla haynaldianeának. 45693 Kis-Páreng. 74343 Művelődési Ház. Művelődési Ház, egykori Mircea herceg-rendelőintézet 1925. 74811 Bányászati Múzeum. Bányászati Múzeum, első SAR székház 1920. 75332 Tiszti kaszinó. Egykori Petrozsény részvénytársaság tisztviselőinek kaszinója 1905, ma Ion D Sarbu-színház. 76132 Petrozsényi Egyesületi Fürdő. Petrozsényi Egyesületi Fürdő, 1923-1925.

Természeti értékek
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Dengheru-csúcs aronbv
A Parang hegységet átszelő Transalpina út mellett fekvő Dengheru-csúcs közelében rejtettünk.
Dengheru-csúcs
Az Urdele-hágó közelében a Transalpina-ról leágazó, Papusa-csúcs felé vezető út mellett található a 2084 m magas Dengheru-csúcs.
Urdele-vízesés
A La Vulpita-vízesés egy vízesés sorozat a Transalpina mellett, A Nagy-Muntinu csúcs és az Urdele-hágó között, az Urdele-patakon.
Tavak kéménye
A Galcescu-katlanból a Plescoaia-nyeregbe, egy piros háromszöggel jelzett ösvény vezet a Tavak kéményén keresztül.
Vidál-tó
A Vidál-tó a Galcescu-tó fölött található a Galcescu-katlanban, 1987 méteres magasságban.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Elsőnek az új geodoboznál - Lejárt már a nyári szezon, csütörtöki nap is volt, így viszonylag kevesen voltak a környéken...
 • Megvan - Gyönyörű kilátás...
 • Megtaláltuk - Nagyon látványos az út...
 • Transalpina - Az új útnak köszönhetően olyan helyek lettek elérhetőek az átlagember számára is, amelyekért máskor sokat kellett gyalogolni...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.