Pruncea-vízesés - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Casoca Siriu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Buzau megye

Pruncea-vízesés

A Siriu-víztározó aljából indul az erdei út, és a vízesés az út mellett van. Most zavaros volt a víz, de így is látványos. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A vízesés Tábla... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Pruncea-vízesés rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
67931 Ulmet falu kőgombái. Tíz éve jártunk már itt, rengeteget érdeklődtünk a faluban, senki nem tudta, hol vannak a trovanti-ok, végül rájöttek, hogy a babele-t keressük. 69799 Vadász-patak. A Vadász patakánál volt valamikor a határvonal, a régi öregek szerint. 75969 Esztena-nyereg. 76023 Fehér-patak szurdokvölgy. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre. 78070 Erőd. A jól látható tüzérségi erőd mellett további hét kisebb sánc, katonai barakk helye található a területen. 78412 Rakodó források. Bodzavám déli végétől egy földút halad a Nagy-Bodza-patak mentén. 78437 Rakodó források újratöltve. E források kristály hullámai esésükben habbá törődve számtalan apró zuhatagban, zeneszerű csörgedezéssel rohannak le a meredélyes szirtlapon, azt napsugarakban ragyogó kristály tükörré változtatva át. 78450 Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás. Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás. 78717 Kis-Üvöltő-patak vízesése. A Bodzavámról kifele vezető úton a vámház romjait elhagyva az a völgyben jobbra felefele haladunk. 79238 Kálvária-domb. Bodzavám végén régi templom romjai és egy újkori erőd maradványai ismerhetők fel. 79668 Réz-híd. A Réz-híd a Csukás-hegységben található, a Zákány-csúcs közelében. 79860 Láncoknál. A Csukás-hegységben, a Zákány-gerincen észak felé haladva, miután átmentünk a Réz-híd alatti kis nyereg-szoroson, egy sodronykötéllel biztosított sziklapárkányra jutunk, melynek a Láncoknál a neve. 80362 Keresztút. A Vörös-havas a Csukás masszívumban talalható, a Csukás-hegység és a Gropsoare-Zákány hegységgel  egyetemben, közöttük. 81131 Kommandó. Kommandó Székelyföld legmagasabban fekvő települése. 81188 Laur-hegyi panoráma. Az erdő széléről látni a falut, szemben a Medvefej, tőle jobbra a Kecskefej, a Papolci köztető, majd a Barta tető látszik, lefele pedig a Baszka folydogál Gyulafalva felé. 81580 Kommandó. Az iskola és a Likistein.

Természeti értékek
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Zöld Kemping kalandpark 11.91 km-re. RH4762 Zöld Kemping kalandpark Vadu Oii
Sasok tava
A Sasok tava, egy másik nevén Feneketlen tó, a Szilon-havasokban található, turisták által keveset látogatott környezetben.
Székely-vízesés
A Kis-Baszka mentén, felfele haladva Kommandó irányába, az út mellett van a vízesés, inkább csak vízcsobbanás.
Kreutzburg vára
Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé, Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utat Valea Stanii felé, ezen az úton, személygépkocsival is járható, 12km-t haladva jutunk a patakon átmenő hídhoz, ennek közeléből indul a piros kereszt turistajelzés, melyen haladva jutunk ki a Bonkuta-hágótól a Tatárhágó felé tartó útra.
Királyhegy
Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.